donderdag 30 juni 2011

feest!
Siem is bijna jarig! Hij wordt 3 jaar. 
Morgen is een spannende dag voor hem want hij mag voor het eerst trakteren op de peuterspeelzaal. Natuurlijk ook een beetje een spannende dag voor mama..... 
Je mag zelf een half uurtje eerder komen voor 'het feestje' wat dan gehouden word voor Siem. Feestneuzen schminken, liedjes zingen, kaarsje uitblazen enzo. En maar hopen dat de bedachte traktatie een beetje in de smaak valt bij die peuters! Ik geloof dat ze niet zo heel veeleisend zijn, maar toch. Je wilt iets leuks en origineels voor je kind bedenken en eigenlijk ook nog soort van verantwoord. Best lastig dus. Maar een tijdje geleden vond ik bij de speelgoed winkel een zak met allemaal kleine play-doh klei potjes. Helemaal leuk en besloot dus hier iets mee te gaan doen. 
Het zijn uiteindelijk dus palmboom-achtige dingetjes geworden die stiekem snoep banaantjes hebben i.p.v. kokosnoten. Het ziet er wel gezellig en kleurrijk uit zo. 

Ik ben benieuwd morgen.

dinsdag 28 juni 2011

leuke dingen!
JAAAAAA! Er zijn leuke dingen gaande. En ik ga er aan mee doen. Ik heb me ingeschreven voor het mini notebook project van roundrobin
Dit is een uitwisselingsproject waarbij je een klein notebook vult met allerlei leuks voor iemand anders en die ander vult er een voor jou. Hoe leuk is dit!? De 'traveling envelop' is ook om te smullen. Hierbij Krijg je een gevulde envelop toegestuurd met allerlei leuke goodies en dingetjes die in de envelop passen. Je haalt er iets uit wat je leuk vind en vult het weer aan en stuurt het naar de volgende persoon. Zo nu maar wachten op de postbode.......

donderdag 23 juni 2011

wat een frut weer......Wat een frut weer vandaag.....Gelukkig wel fijn voor het maken van mooie plaatjes!

maandag 20 juni 2011

post!Een grote bezigheid van mij is postcrossing. Je maakt een account aan en krijgt dan adresgegevens van mensen over de hele wereld die het ook allemaal leuk vinden om een kaartje te krijgen. Op het profiel van de persoon waar je het adres van hebt gekregen kun je wat informatie van die persoon vinden en vaak ook wat voor soort kaarten die persoon graag wil ontvangen. En hoe leuk is het dan om de perfecte kaart voor die persoon te vinden en te versturen!?

Hoera! Ik heb vandaag ook weer een kaartje mogen ontvangen. Een kaart van Dennis uit de USA. 
Het is een afbeelding van een oude tekening van Ando Hiroshige uit 1857. Op de afbeelding zie je Japanse windvangers van het 'vlieger festival van de jongen' wat op de vijfde dag van de vijfde maand gevierd word in Japan(mid-zomer). De springende karper is een symbool van mannelijk doorzettingsvermogen.
Zo toch leuk om te weten.

zondag 19 juni 2011

dag 1

Nou..... we gaan maar beginnen dan.
Na enige tijd twijfelen, gaan we het maar gewoon doen!

Ik vind dit een leuke manier om zelf een plekje te hebben voor al de dingen die ik wil onthouden. Voor dingen die ik mee maak, mooi vind, me inspireren en blij maken.
Tussen de ontelbare (leuke) blogs op internet zal eentje meer of minder niet uitmaken, toch?