zondag 31 juli 2011

van het verlanglijstje


Zo deze heb ik vandaag voor mezelf gekocht! Stond al een tijdje op het lijstje namelijk. Het kleurboek 'le musee de la poupee' van nathalie lete


Met allemaal van dit soort tekeningen dus om in te kleuren:


 
En ik vind ze heel mooi, ook omdat ze een eigenlijk een beetje lelijk zijn juist. En deze poppen hebben zo'n luguber sfeertje en daar hou ik ook wel van!

Alleen nog niet veel "kleurtijd" gehad omdat ik natuurlijk ook druk bezig ben met het maken van de mininotebook van het RR-project voor Vera. Ook erg leuk allemaal. Lekker aan de frutsel 's avonds met kleurpotlood en papiertjes enzo.
Tot slot nog wat foto's van de Tilburgse kermis. Vandaag was de laatste dag alweer en kunnen al die "kermis gasten" weer fijn naar huis!! (sjonge want een volk is dat toch altijd....)
(deze laatste is stiekem van de carrousel in de efteling..... maar lijkt wel heel erg op die hier van de nostalgische kermis)

vrijdag 29 juli 2011

siem wordt later fotograaf.....

Siem had dus voor z'n derde verjaardag een vtech kidizoom gekregen (voor diegene die niet weten wat dat dan is, dat is een ding om foto's mee te maken. Je kan er zelfs ook mee filmen en mp3tjes luisteren. Spelletjes spelen en vast nog veel meer wat we nog niet ontdekt hebben. De camera heeft twee grote handvaten en kan tegen een stootje.) Maar goed ik was dus ook heel benieuwd waar hij dan foto's van zou gaan maken. En dat is dus echt van alles! Dingetjes thuis, zoals pak melk en boterham. Speelgoed, mensen en dieren. De brievenbus buiten en 'de frietjes winkel'.  En dat allemaal vanaf zo'n 1 meter hoogte (hij begreep natuurlijk niet dat zo'n foto van onder af niet zo flatterend is voor mama....). Ook met het indrukken van het knopje verschuift het beeld nog zo'n centimeter naar beneden. Kortom er moet nog flink worden geoefend!


Maar toch hier alvast wat kiekjes:
 


Deze week zag ik (número três)

'deze week zag ik' mezelf in een heerlijk groot bad met heel veel badschuim wat heel lekker rook en roze zeepbellen maakten. Kaarsjes langs de rand van het bad, een glaasje champagne (of kopje thee) en een mooi muziekje op de achtergrond. 
 

Fijn he!? 
Totdat natuurlijk er zo'n grote zeepbel voor mijn ogen kapot spatten...... Dit is allemaal pas ná de verbouwing van de badkamer! Humpf.... Eerst nog door weken van zooi heen zien te komen totdat alles klaar is.(Frits is hard aan het werken).
En eigenlijk mag ik ook niet zeuren want we kunnen drie weken in het huis van schoonpapa logeren. Zodat we toch gewoon kunnen douchen en wasjes draaien enzo. Enne weet je wat? Schoonpapa heeft een jacuzzi in de tuin!
Met dit uitzicht als je naar boven kijkt:


(ik weet niet hoe zo'n boom heet, ik noem het altijd maar een 'barbapapa boom', met van die kleine blaadjes allemaal)


Dus eh.... tja Mijn eerste tekeningetje van in dat grote bad klopt toch wel een beetje.
zucht.


Mocht je nou willen weten wat andere deze week zagen klik dan hier

maandag 25 juli 2011

verjaardag en andere dingen....

Zo even een paar dagen geen computer-nerd geweest en dus niet zoveel kunnen (willen?) bloggen. Afgelopen paar dagen bezig geweest met de verjaardag vieren van Siem en Frits. Je hebt dan dus 1 dag voorbereiden, 1 dag feestje zelf en 1 dag puinruimen (nou half dagje, toen hadden we geen zin meer....). Voor je het weet ben je dan al dus 3 dagen verder!
Dus nou dan toch naar maar even snel een paar kiekjes:


Ook nog een dagje er tussen uit geweest.(en altijd zo blij zijn met de leuke iphone-apps)
En thuis spelen.


Heb ik verder bij collega-bloggers nog iets gemist de laatste paar dagen??

donderdag 21 juli 2011

Deze week zag ik (la deuxième)

'Deze week zag ik' heeeel veel aardbeien!


En..... vanwege alle regen deden ook zij spelletjes binnen.
Zie ze hier een potje dammen.
En toch ook wel blij zijn!

dinsdag 19 juli 2011

tip voor een regenachtige dag........

Een leuke site met eet-maak-tips is leuke lunch.nlHier vind je allerlei tips en ideeen voor het maken van leuke grappige baksels en broodtrommel vullingen. Lijkt me een goed plan voor een regenachtige dag en rommelende maag (of gewoon lekkere trek)!Tot slot nog wel even een soort van zonnig plaatje van Siem met bloemetjes.


 gegroet!

zaterdag 16 juli 2011

nice....There are thousands of restaurant choices in Las Vegas. The Dragon Noodle Company needed a fresh, new identity to help its eight-year-old noodle shop stand out. Since Chinese restaurant graphics are largely generic, ubiquitous and clichéd, LA-based creative agency David&Goliath wanted to have a fun and engaging celebration of those clichés and create an approach as unique and vibrant as Vegas itself.
And thusly, we get headlines like "Magic tingles await your inside body".  uit: the dragon noodle Company

Mooi zijn ze, deze reclame posters he!?

jeuj! post allemaal voor mij!


Lucky me! Vandaag 5 kaarten bij de post en allemaal leuk en allemaal voor mij! Twee postcrossing kaartjes (eentje uit de USA en eentje uit Canada)Een zeer mysterieus kaartje van Linde (een soort van doorstuur-kaartje ofzo met allerlei opgeplakte dingetjes? moet ik nog even navragen bij haar : ) En ook een kaartje met heerlijke hollandse frummeltjes van fieve (thanx!). En tot slot een kaartje van mijn "penvriendinnetje" Katherineze woont in de USA maar is nu een paar maanden in Canada voor haar studie.
Ik ben blij. 
Ik weet trouwens ook wie mijn partner is voor het 'mini roundrobin notebook' project. Het is juffrouwxLeuk leuk. Waarschijnlijk komt maandag mijn notebook binnen en dan na het invullen van de eerste pagina's door mijzelf, stuur ik het op naar haar (en zo ook andersom natuurlijk). Na drie maanden krijg je dan weer je boekje terug!

donderdag 14 juli 2011

Deze week zag ik (numero uno!)


Deze week zag ik Susan, Eric, Sam, Joe, Bill en Maria tijdens een spelletje 'wie is het?'

 

Ik zag ook dit mooie dienblad bij de kringloop en nam het blij mee naar huis!
En deze week natuurlijk regen, heeeel veel regen, veel te veel regen voor de eerste week vakantie en met een vooruitzicht op nog meer regen. Boehoehoe!!!!'Deze week zag ik' (DWZI) is een initiatief van Daan en Roos

woensdag 13 juli 2011

Hoera! 3 jaar

Vandaag werd dit lieve ventje 3 jaar! 
We hebben het maar een klein beetje gevierdvolgende week is pas het echte feest met taart en violen en fluiten enzo. Vandaag alleen versierde cupcakes... Maar al wel het cadeautje van papa en mama uit mogen pakken! Een digitale foto camera speciaal voor kleine kids (je kan er tevens ook mee filmen en gebruiken als mp3 speler). Vonden we zelf erg leuk en Siem gelukkig ook, die ging meteen aan de slag. Dus binnenkort hier zeer mooie kiekjes te bewonderen! Die foto van mama op de w.c. zullen we even vakkundig censureren......

maandag 11 juli 2011

truttig?


Ik ben in de zelfgemaakte bloemenpers bloemetjes aan het drogen. 
Is dat te truttig? Of valt het onder hetzelfde kopje als haken en punniken enzo en kan het toch juist weer wel....
Hm... lastig dus, maar goed tot ik eruit ben ga ik er maar gewoon lekker ermee verder. Want ik vind het leuk en mooi en het is ook iedere keer weer een beetje spannend hoe het bloempje er nou uiteindelijk uit komt te zien als het geplet is. Een beetje zo'n zelfde spanning als het weg brengen van een fotorolletje vroeger, je weet natuurlijk wel waar je een foto van hebt gemaakt, maar toch. Het eindresultaat kan heel anders zijn.
Ik heb ook nog geen flauw idee wat ik met al die bloemetjes moet doen (waarschijnlijk niets). 
Je krijgt er wel zo'n lekker "oma's broche" gevoel bij.