dinsdag 30 augustus 2011

vandaag


Vandaag en afgelopen dagen heeeel veel met kind en lego gespeeld.....
Kastelen gebouwd, vrachtwagens, huisjes, politie- en postkantoor, een speeltuin en nog meer auto's......
pffff dus. We hebben inmiddels ook heel wat lego gekregen en de dozen bij opa's en oma's komen ook weer tevoorschijn. Man is heel erg enthousiast hierover en beleefd zo ongeveer z'n tweede kindertijd. 
Ik ben zelf meer van de playmobiel....Vandaag ook poging gedaan om die huishoudelijke klusjes wat leuker te maken.......


 en dat je dan maar van dit soort dingen gaat kopen dus.En vandaag leuke post voor mij!


Ik had de give away van een kloddertje roze  gewonnen. En vandaag kreeg ik een super mooie envelop binnen met het gewonnen origami boek (blijft toch altijd leuk dat gevouw) en ze had er nog extra wat zelfgemaakte knopen bij gedaan. (die rode en blauwe op de kaart). Mooi he! Die heeft ze zelf gemaakt van polyester of giethars geloof ik. 
Dank je wel!!!!zondag 28 augustus 2011

kringloop vondsten......


Van de week gescoord bij de kringloop, dit mooie kinderboekje van hans en grietje uit 1975 (by pestalozzi). De tekeningen zijn echt super mooi, zowel als de kleurtjes. Het boekje bestaat maar uit 4 kartonnen pagina's dus het verhaal is heel erg ingekort, maar dat maakt natuurlijk niet uit.
Ik had van deze serie al wel ook deze:Ook vond ik nog dit blikje:


maar dat nam ik eigenlijk meer mee vanwege de inhoud

er zaten allemaal oude aankoopbonnen in!


Niet super oud hoor, meeste uit 1999. Volgens mij van de verbouwing van een badkamer en allemaal aankopen voor een tuinkas ofzoWel geinig om al die bonnetjes open te vouwen, wie weet zat er wel iets heel bijzonders tussen!!!

donderdag 25 augustus 2011

woensdag 24 augustus 2011

verrassing!


Kijk eens wat ik gekregen heb van Ingrid van ingthings
Lief he!! Ze gaf een tijdje geleden 3 verrassings- pakketjes weg. Ik geloof dat er zo'n 99 mensen hadden gereageerd.... en ik ben gewoon uitgekozen. jippie dus. Vandaag kwam het vrolijke pakketje met de post. En wat een leuke spulletjes allemaal! Heel veel vogel dingetjes en mooie oude kaartjes en stofjes en natuurlijk alles leuk verpakt met mooi papier en plakbandjes enzo. Wat een verwennerij voor mij :)

Gister ook nog post gekregen van linda en Yvon voor een nieuw project. En vandaag ook begonnen met een nieuw foto-project wat ik 3x3 ga noemen. Hier over 9 dagen meer over (spannend he!)

zondag 21 augustus 2011

ik heb een tante in Belgie......

Afgelopen twee dagen ben ik samen met mama op bezoek geweest bij mijn tante in Belgie. Mijn tante woont in een geweldig mooie oude boerderij in Hombourg, in the middle of nowhere (jaloersheid ten top dus). Heerlijk rust en stilte en allemaal moois om je heen. 
Ik heb m'n ogen uitgekeken.
Ook omdat m'n tante werkelijk altijd alles bewaard, van kinds af aan eigenlijk al. Nou heeft ze ook nog heel wat wereldreizen gemaakt, wat natuurlijk ook de nodige souvenirs oplevert (ieder met eigen verhaal natuurlijk!). Dus overal moois om naar te kijken en anders komt het wel tevoorschijn uit een laadje/kastje of bakje. Zo kwam ze ook met allerlei moois aan van mijn oma. 
Zoals dit dagboekje uit 1929.

Oma ging toen een weekend weg om te gaan zeilen met een groep jongens en meiden en schrijft hier een heel verhaal over. Super leuk geschreven en gezellig gemaakt met foto's en tekeningen.


Ook een schetsboek van m'n overgroot opa uit 1910.met al deze mooie tekeningen (en krasplaatjes!) erin. Mooi he!?


Dit is een foto van deze overgroot-opa samen met mijn tante (niet de tante uit Belgie, maar de oudste zus van m'n moeder). Dit vind ik zooooo'n mooie foto!


Natuurlijk hebben we lekker zitten 'ouwebetten' met elkaar en zijn ook nog bij m'n nichtje op bezoek geweest (de dochter dus van m'n tante, snappen we het nog?). Die ook sinds kort daar woont in zo'n belachelijk mooie oude boerderij met super tuin...... 
Lekker gegeten en veel gelachen.
De volgende dag zijn we nog naar het verzamelhuis in Wijlre geweest. Ook een aanrader al je van rommeltjes en veeeeel houd. Dit is een soort van museum waarbij allerlei kamers zijn ingericht volgens een bepaald tijdsbeeld, of met een speciale verzameling van iets. De eigenaar is een man die ook al vanaf z'n tiende jaar alles spaarden.
En dan krijg je zo ongeveer dit:Een hele mijnafdeling, koperhuis, boekenkamer, jaren 50 keuken, oude ambachten, oorlogstijden enz. Alles wat hij dubbel heeft verkoopt hij ook (of als hij je heel aardig vind....). Heerlijk dus, lekker rondgesnuffeld en wat souvenirs meegenomen voor thuis! Helaas heb ik geen mooie oude boerderij en moet dus weer bedenken waar we de spulletjes gaan laten, maar dat komt goed. 
Ik heb twee heerlijk gezellige dagen gehad!

donderdag 18 augustus 2011

Deze week zag ik (el número seis)


'Deze week zag ik' voor het eerst kaarsjes op de bad rand.........

En nee, niet zomaar een bad rand! Die van ons eigen bad in de 
bijna-klare-nieuwe-badkamer!
Na weken hard werken kunnen we al in bad (nog niet teveel spetteren, iets met voegen en kit....). En kunnen de wc en wasmachine alweer gevuld worden.
Stucwerk, wastafel, plafond en alle andere afwerkdingen (die altijd het ergst zijn!) moeten nog wel gedaan worden.   
Maar af en toe als motivatie al in bad.
En dat bad is groooot! 1.90 bij 90. Terwijl de badkamer zelf heel klein is (2.30 bij 2.20). Maar met wat pas-en meetwerk is dat toch gelukt. We kunnen ruim met z'n drieen in bad zonder allemaal ellebogen en knieen die in de weg zitten 
En wat is dat toch fijn om in bad te dobberen. En weet je wat het allerfijnste is? 

Dat knisperende geluidje bij je oren van het badschuim.Kijk voor meer DWZI hier

dinsdag 16 augustus 2011

geinig foto-projectje

Als surfend kwam ik deze foto's tegen van irina werning
Deze fotograaf is bezig geweest met het project 'back to the future' waarin ze oude foto's weer opnieuw ging maken met dezelfde persoon, alleen dan dus 20/30 jaar later. Wel een geinig resultaat zo!* Ik kreeg nog een tip van Gina, klik 
hier kun je ook zelf je oud/nieuw foto's opsturen. Thanx Gina!

vrijdag 12 augustus 2011

post!=merula weer blij


Zo ik las hier al een berichtje van iemand die een 'brief van Balthazar' had gekregen. site
En dat wilde ik natuurlijk ook! Balthazar is een of andere Amerikaanse weirdo, soort van fotograaf ofzo die met een project bezig is om wildvreemde mensen op verzoek een brief te sturen met bijbehorende polaroid. Beetje rondgesnuffeld op z'n site en bedacht dat ik me maar gewoon ga aanmelden...... En ja hoor! Vandaag met de post een echte handgeschreven brief met polaroid erbij. Geinig dus!

Ook blij met m'n Bruce Lee kaartje van mijn 'penvriendin' Kat uit de USA. (gister ook al een kaartje van gehad : )
En een postcrossing kaartje uit Bulgarije, een heel oud kaartje uit 1979. mooi!

Fijn he! Al die mensen die mij post sturen, word ik blij van!
 

donderdag 11 augustus 2011

Deze week zag ik (number five)


Deze week zag ik met Siem een leuke voorstelling bij de Boulevard in Den Bosch (we gaan misschien van het weekend nog een keertje....) En lekkere dingen die altijd op een of andere manier toch ook op Siem zijn kleren terecht komen in plaats van in z'n mond........


dinsdag 9 augustus 2011

het stempel virus......

Nou was ik van de week natuurlijk al te blij met m'n nieuwe letter stempels, het geluk werd nog groter toen ik bij de kringloop deze stempels allemaal tegenkwam.
En ze hadden er nog veel meer! Ik heb de leukste natuurlijk al uitgezocht, maar ook wat extra meegenomen om de houten-achterkantjes af te slopen om dan te hergebruiken voor mijn zelfgemaakte gum-stempels! Die verdienen dan ook een mooi houten handvat-ding.
(als iemand er trouwens ook nog wil hebben laat maar weten, want er lag nog een hele bak vol bij de kringloop...)

Het gum-guts project voor het maken van stempels stond al heel lang op het to do lijstje. En eindelijk is het er gister van gekomen.
Zie hier het resultaat:

Mijn eerste zelfgemaakte stempel (het aardappel-stempel project van de basisschool dan even niet meegeteld he!)
Leuk geworden toch? En het was ook zo klaar (en dat maakt het dan nog leuker). Ga ik het straks een even op zo'n houten ding plakken ofzo.
Het stempel virus is hier gearriveerd. Wordt vervolgd.......zaterdag 6 augustus 2011

werken?

Er wordt hier hard gewerkt!! 


Neeeeeee! 
Niet door mij natuurlijk! Alle plantjes enzo in de tuin zijn heel hard aan het werken om allemaal lekkere dingen te fabriceren.....

In de badkamer-verbouwkamer wordt er ook hard gewerkt 
(wederom niet door mij......)


Nee, Ik ben Siem de hele dag aan het entertainen, zodat iedereen z'n werk kan doen. 
En maandag is mijn vakantie afgelopen en mag ook ik weer gewoon aan het werk......


vrijdag 5 augustus 2011

nog een cadeautje voor mij.....

Deze week zag ik (nummer fyra)

Na flink wat avondjes schilderwerk met deze boomstammetjes, zag ik deze week het eindresultaat.
Tadaaa! 
Echte padde-stoeltjes (om op te zitten dus)Mocht je nou willen weten wat andere deze week zagen? Klik hier

dinsdag 2 augustus 2011

plukken maar!

Vandaag echt een heerlijk dagje gehad! Met heel mooi weer allemaal mooie bloemen plukken in de pluktuin van de langendam in Waspik.


Je pakt een schaartje en/of mesje,


en een emmertje met een bodempje water.......


en...... plukken maar!

Dan ga je op het gezellig terrasje nog even wat drinken, terwijl de kids zich vermaken op de trampoline en glijbaan.
En dan betaal je voor een volle emmer super mooie bloemen 10 euro, emmer niet vol is natuurlijk minder.
En dan moet je wel even heel hard nadenken waar je die bloemen dan eigenlijk moet laten, omdat je op dit moment i.v.m. badkamer verbouwing eigenlijk in twee huizen woont.
En dan besluit je ze toch in het huis van schoonpapa te zetten (ook al kun je daar nergens een vaas vinden en moet je het maar doen met wat grote glazen......)

Maar wat heb ik een fijn dagje gehad!