zondag 30 oktober 2011

zonder zonnig dagie....

Vandaag lekker "zondagje" op pad geweest (helaas zonder zon, maar we mogen natuurlijk niet klagen). Man moet eigenlijk meestal het weekend werken, maar vandaag gelukkig niet. Dus zijn we vandaag net als al die andere gezinnetjes lekker naar buiten geweest de hele dag. 
Ik zag hier een leuke tip om naar het Sonsbeek park te gaan in Arnhem. Vanuit Tilburg wel een uurtje rijden, maar dat is niet zo'n probleem. Ik herken dat park nog wel van vroeger omdat mijn vader daar uit de buurt vandaan komt. En wist nog dat het daar erg mooi is en ideaal om de hele dag een beetje rond te hobbelen.

Vandaag was de laatste dag dat het kabouterdorp er was. Gezellig al dat kleine gefriemel.
(Zie foto's : ) Kinderen (en papa's) konden er ook hun eigen bootje knutselen, waarmee je dan vervolgens met het stroompje naar beneden kunt varen. Hoe leuk is dat!? JAAAA! dat is dus echt heel leuk. Zelfs na afgebroken masten (lees:sateprikkers), overboord gevallen passagier (lees:kastanje), een uitgelopen zeil (tja wie maakt dat dan ook van een leuk rood-wit gestipt servetje......) en wat botsingen met mede-enthousiaste-bootvaarders, was het nog steeds leuk, ook voor de 20ste keer.

Man vond het natuurlijk ook heel leuk, maar was ook erg in zijn nopjes met nieuw fish-eye-opschroef-lensje voor z'n telefoon. 
(zie resultaat hieronder)


De verdere dag fijn gewandeld. Bij de oude watermolen gezellige zakjes speculaasmix en pepernotenmix gehaald en natuurlijk ook gezien hoe dat nou allemaal werkt in zo'n molen. 
En oja de tel niet meer bijgehouden met al die paddenstoelen die we gezien hadden......


en tot slot....
een familiefoto gemaakt!


..... maar ik weet nog steeds niet of we nou echt zo'n zondags gezin zijn....

zaterdag 29 oktober 2011

jeetje.....

 


jeetje....... ben toch wel een beetje overdonderd en erg verlegen geworden van alle lieve berichtjes op mijn vorige post! Bedankt voor al jullie lieve reacties, bloos bloos......
Het blijft toch voor veel mensen een groot probleem om te kiezen voor wat goed voor je is en wat heel erg lekker is (het kan natuurlijk ook heel goed samen gaan!)Sowieso waardeer ik de berichtjes die jullie schrijven altijd heel erg! Thanx hiervoor.

Zo, en voordat we dan bijna misschien wel een beetje emotioneel worden hier, even wat mooie foto's van gisteren van het prachtige weer buiten! Super zon en de meest geweldige wolkjes. 
(de tekening hierboven is ergens van internet afgehaald hoor! foto's van mij en geliefde iphone)
 

zondag 23 oktober 2011

halloween baksels....

Nou Siem en ik toch ook maar aan de halloween baksels......


Ja..... het zijn heksenvingers. 
Vrijwel helemaal mislukt..... en ik vond ze er hier zo leuk en lekker uitzien.
We hadden ze natuurlijk veel te dik gemaakt, waardoor het nu meer een soort van dikke monster vingers zijn i.p.v. knokkelige heksenvingers. Maar ze waren ook nog niet eens lekker, erg droog. Zucht. Dus alleen het amandeltje alias nagel eraf geknabbeld, die waren wel lekker.


Nou ik vind dat gehalloween toch niet zo'n succes. Ik ga me maar eens bezig houden met Sinterklaas lekkernijen :)

zaterdag 22 oktober 2011

armwarmers!?


Merula is weer blij met een nieuwe aanwinst. Deze leuke vossen-armwarmers van Fraulein Prusselise.
Armwarmers???? 
Ja. armwarmers...

donderdag 20 oktober 2011

Deze week zag ik (nummer femten)

'Deze week zag ik' NIETS..


...... op de fiets, als ik naar links of rechts keek, door die enorme capuchon van die hele lekkere dikke winterjas. Je kijkt dan alleen maar tegen die binnenkant van de capuchon aan.....
(daar moeten ze echt eens een keer iets op bedenken)


'Deze week zag ik' = iedere vrijdag een tekening, foto, knipsel, gedichtje, tekstje of verhaaltje over wat je deze week zag.
Klik op logo in linker side-bar voor alle andere deelnemers.
Fijn weekend allemaal!

woensdag 19 oktober 2011

photocabine in de efteling?


Deze keer een 'fotokabien' vanuit de efteling. Er wordt natuurlijk geen 'aktie foto' gemaakt bij de ronddraaiende piratenbootjes (hoe heet die attractie eigenlijk??), terwijl dat ding toch best behoorlijk hard gaat. Siem en ik hebben het maar even zelf gedaan dus. Whieeeeeeeeeee!

Klik op het photocabine logo in de rechter sidebar om de foto's van andere deelnemers te zien.

dinsdag 18 oktober 2011

3x3 'boterhammmmmm'


Eten en foto's ervan blijft toch leuk....

Deze keer 3x3 dus 9 dagen lang een boterham gefotografeerd, die van mij of van iemand anders. Zomerse boterhammen buiten, saaie werk-boterhammen, lekkere boterhammen en vieze....

De volgende 3x3 wordt 'roze'.

zaterdag 15 oktober 2011

lekker bezig...

Nou had ik echt al weeeeeeeken geleden op etsy deze siliconen vormpjes besteld......


Want ik vond ze echt te leuk en mooi en zat vol wilde plannen met wat ik er allemaal mee zou gaan doen.......
Nu dus weken later heb ik ze eindelijk uit de verpakking gehaald en ben ermee aan de slag gegaan. De vertraging kwam denk ik omdat ik niet zo goed wist welke materialen ik daarvoor nou moest gebruiken. En dan om teleurstellingen te voorkomen doe ik maar niets ofzo??? Maar uitproberen werkt denk ik toch het beste in zo'n geval. 
Vandaag dus probeersel 1 met fimo klei. In de hobby-winkel blijkt er fimo klei te zijn en soft fimo klei. Nou dilemma 1 dus al..... Ik ben voor de gewone gegaan en heb ook nog een hele tijd staan te twijfelen over welke kleur ik nou moest nemen.
Maar okee, zie hier het resultaat:

mooi he!?
Ik vind ze echt al behoorlijk goed gelukt eigenlijk.
Zeer enthousiast en na een wasbeurtje, begonnen aan probeersel 2. Chocolade!!!!

Zie hier resultaat:


Hm.... das dus wat minder, zit namelijk vol met luchtbelletjes. Ik heb dat natuurlijk ook helemaal niet op de juiste manier gedaan. Heb gewoon even wat chocolade in bakje opgepiept in magnetron en in vormpje laten druipen. Het hele gedoe van chocolade smelten op de juiste temperatuur, uitstrijken op platte steen enzo kwam natuurlijk niet aan bod. Maar goed, nog steeds erg lekker hoor!


Binnenkort nieuwe pogingen met nieuwe materialen. Schijnbaar kun je er van alles mee doen. Zeepjes, snoepjes, jelly-spul en vast nog veeel meer. 
Ideeen, suggesties, tips&tricks zijn van harte welkom.....

kijk eens wat ik heb gewonnen!


Tadaaaaa dit heb ik gewonnen met de give away van stoffieleut! Mooi he? Deze spulletjes heeft ze zelf gemaakt. Het rokje heeft hele mooie stofjes en bandjes en aan de linker zijkant (foto rechts) zit een stuk van een geborduurd schilderij!

Dus dank je wel stoffieleut, ben er erg blij mee.
En oja, ze heeft nu weer een give away lopen (!) en ook allemaal andere mooie ruil dingen. Allemaal even gaan kijken dus.Fijn weekend.

donderdag 13 oktober 2011

Deze week zag ik (numer czternaście)


benieuwd wat andere deze week zagen? 
klik op het 'deze week zag ik' logo in de rechter sidebar.

en de winnaar is......

Zo 31 balletjes in het lotto-bingo-ding (1 deelnemer had zich teruggetrokken omdat ze al zooooo veel had gewonnen ; )


draai draai.......


en de winnaar is nummer 3!


en de derde reactie was van Sigrid (bloem )
Hoera! Je bent de winnaar van mijn give away. 

Stuur je even je adres naar merula@home.nl


Verder iedereen bedankt voor het meedoen! ook leuk dat "anonieme" lezers mee hebben gedaan en zelfs ook twee mensen uit Servie (geen idee hoe ze hier terecht kwamen...)
En oja, Iris bedankt voor het lenen van je bingo-lotto-spel. Ik ben er heel zuinig op geweest en ben geen balletjes kwijt geraakt!

Dank u dank u.

woensdag 12 oktober 2011

laatste dag om mee te doen.....

 
laatste dag om mee te doen met mijn give away! Morgen is de uitslag.......

vrijdag 7 oktober 2011

bloemen en blijTussen de regenbuien door, vandaag toch nog een dappere poging gewaagd om voor de laatste keer dit jaar bloemen te gaan plukken in de pluktuin van de langendam. * tip* *tip* Er was natuurlijk veel minder te plukken dan een paar maanden geleden, maar toch weer met een gezellig bosje blommekes blij naar huis hoor!
En de zon heeft ook nog geschenen.

Ook nog even geschommeld tussen het gepluk door. 
En er waren puppy's......
Iedereen (= ik en peuter) blij dus.(Siem z'n regenlaarzen lagen naast de trampoline....)

donderdag 6 oktober 2011

Deze week zag ik (nummer tretton)

'Deze week zag ik' de woorden:  
undeRvol, LutweR, bwstAkin, enAlson, Klical, nonsiNg, illes, rAreA, undAR, diticies, tHessuLe, THecti en Merser.

En waarschijnlijk zullen de meeste het allemaal wel herkennen, het zijn woorden van de woordverificatie. Als je een berichtje op iemand anders zijn blog wilt achterlaten moet je eerst het zichtbare woord overtypen. Op deze manier wordt voorkomen dat er met automatische systemen reacties worden toegevoegd aan je blog. Alleen een mens kan het woord lezen en de handeling uitvoeren.....Een soort van spam filter dus. Je kunt deze optie natuurlijk ook uitzetten.
Maar goed. Ik vind al deze woorden wel erg fascinerend en ben ze dus gaan googlen. En zo blijkt dat LutweR een naam is van iemand uit de USA. illes was een Hongaarse rock/beat band van 1960 t/m 1973, ze waren erg populair!!! diticies betekend kredietverlening in het Spaans. enALson is een voornaam van iemand op facebook.Klical is Sloveens voor 'noemen'undAR is een niet zo heel erg bekend karakter van de marvel comics aktiefiguren (net zo als x-men en spiderman). En rAreA is de afkorting  van The racine Area Retired Educators Association een soort van Scholarship Committee.

Zo dat wisten jullie niet he!? Je wordt gewoon slim zonder dat je het in de gaten hebt hier!
Welke geweldige woorden zagen jullie deze week?

hier klikken voor alle andere deelnemers.


woensdag 5 oktober 2011

3x3 'rood met wielen'

9 dagen achter elkaar op zoek geweest naar een rode auto. En dat is natuurlijk een eitje.... er zijn zoooo veel rode auto's, was zelfs in 9 minuten nog wel gelukt. Maar goed, geduld op de proef gesteld en me netjes aan de regels gehouden om iedere dag 1 foto te maken. 
Toevallig was er zondag in de stad een informatiedag van de brandweer (ja ook rood maar dan met 6 wielen....) Overal brandweer auto's waar je dan in mocht, kids mochten de sirene aanzetten enzo. Met helm en brandweermannenjas aan mochten ze ook water spuiten met de brandslang. En nog wat andere dingetjes om te doen, best geinig dus.
De middelste foto doet mij helemaal aan vroeger denken. Een VW golfje. Dat was namelijk mijn eerste autootje. Ook in het rood maar dan met een roze dak (was helemaal verbleekt door de zon). Heerlijk was dat, je eerste eigen auto. Ik ben er overal mee naar toe geweest en heb er zelfs een ree mee aangereden 
(dat was dan weer wat minder leuk...)De volgende 3x3 heeft weer lekker met eten te maken........