woensdag 29 februari 2012

dit was februari.....Zo, dat was het dan weer februari 2012. Raar om te bedenken dat deze datum 'februari 2012' nooit meer terug zal komen. Gelukkig hebben we de foto's nog!
Even een overzichtje.......

 1. Begin van deze maand werd papa 65 en mag vanaf dit moment achter de geraniums gaan zitten!
 2. En februari 2012 was natuurlijk ijs!!!! Sjonge jonge wat was het koud. De hoeveelheid sneeuw viel misschien wel een beetje tegen maar....
 3. de hoeveelheid graden onder nul waren enorm. Zelfs de fontein was bevroren!
 4. De mega-opruim aktie van deze maand was ook wel memorabel. Ik ben  nog steeds heel blij mee met de hoeveelheid herwonnen ruimte in ons huis. Spullen weggooien en ordenen in plastic bakken is echt een aanrader voor iedereen. 
 
 1. 14 februari 2012 valentijnsdag. Het bordje 'verwen je valentijn' bij de lege bakken bloemen van de supermarkt vond ik wel erg grappig. En ook dit jaar geen kaartje voor mij....
 2. lol hebben in het pashokje (man kocht nieuwe kleren!!!)
 3. ook deze maand maakte we weer veel lekkers. Roosjes van fondant en we versierden taarten. 
 4. en eindelijk weer een keertje met vrienden op stap! Ach ja ik bedoel een poging gedaan om iets te vinden voor een fijn avondje dansen. 
  
 1. ivm met punt 4. Kleine peuter in groot bed.  
 2. Deze maand het geboortebos uitgecheckt met de kinders om te kijken of ze daar volgende maand wel een boompje willen gaan planten.
 3. en ja deze maand was ook carnaval. Sommige mensen vinden dit toch wel leuk.
 4. Nog een hoogtepunt deze maand was de 'merula-dag'. Even een dagje geen moeder, geen partner, geen collega, vriendin of huisvrouw zijn. Maar gewoon mezelf zijn!!! Dit heb ik echt af en toe even nodig. Ik ging een dagje naar Rotterdam. Lekker eten bij wereld-eethuis bazar.

 1. even wat kunst op snuiven....
 2. en mezelf verwend met het kopen van deze mooie jurk! Laat de lente maar komen.
 3. nou en dat gebeurde eind van deze maand ook wel een beetje. Er plopte al wat gezellige bloemetjes uit de grond.
 4. en op deze schrikkeldag kreeg ik een cadeautje van Esther van essie's handcraft cuteness

vrijdag 24 februari 2012

Deze week zag ik (número treinta y uno) 31


'Deze week zag ik' dat ik niet de enige was die zich verwonderden over het vreemde licht buiten!
Het was woensdagmiddag in Rotterdam en het werd heel donker buiten, het beetje licht wat er nog was toverde het buiten om in een rare blauwe lucht. 
De duif en ik keken onze ogen uit......


'Deze week zag ik' is iedere vrijdag een blik op de afgelopen week.
Klik hier om alle deelnemers van deze week te zien of om mee te doen en je linkje te plaatsen.

 

maandag 20 februari 2012

goed gekeurde projecten.....


Inmiddels heeft Siem z'n nieuwe bed goed gekeurd.  Gelukkig maar. We hadden besloten om meteen een groot bed te doen (anders blijven we beddengoed enzo kopen voor al die tussen maatjes). En het is echt enorm voor zo'n klein mannetje! Maar het slaapt gelukkig heerlijk en er is genoeg ruimte voor alle knuffels.
De kamer moet nog wel verder leuk gemaakt worden maar dat komt goed. Ik vind het eigenlijk ook wel leuk als dat langzaam een beetje meegroeit met hem. Ik bedoel niet zomaar ineens tadaaaa! Gewoon rustig aan dingetjes doen en op zoek naar mooie spulletjes. Tja en voor nu dus nog maar even ook het alom bekende ikea dekbed...... 
Siem z'n pootjes komen trouwens tot vierde rij beestje van boven :)
 Deze uit blik geknipte letters had ik al wel van de week meegenomen voor de nieuwe kamer. 
Gekocht bij sissy boy. 
(voor mezelf nog een leuk circus kleurboek gekocht daar)


Nou is het deze week ook druk geweest met jawel carnaval.


Enne nou ja misschien meer druk geweest met carnaval ontlopen........ Het is niet zo mijn ding. 
Daarom hadden we besloten om zondag naar de bioscoop te gaan om de sprookjesboom film te gaan kijken. Er zou ook een springkussen zijn, schminkdames enz. Op zondag is de carnavalsoptocht in Tilburg, dus ik had bedacht dat het dan niet zo druk zou zijn. Ahum misgedacht! Weinig springruimte en een niet-geschminkte peuter ivm enorme rij. Maar de film werd leuk bevonden. (goedgekeurd dus)
Na afloop van zoiets weet je eigenlijk altijd dat het kind dan binnen 5 minuten in slaap valt in de auto. Dus in dit soort gevallen gaan we dan meestal maar even een stukje rijden zodat Siem even een dutje kan doen. De favoriete route is binnendoor naar Belgie rijden. We wonen 10 minuten van de Belgische grens af. Door de weilanden langs de meest mooie boerderij-achtige huizen wegdromend over misschien.... of ooit! Ze hebben daar ook nog allemaal van die leuke brievenbus-huisjes aan de weg, pre-historische bushokjes, broodmachine's enz. Je waant je al snel een beetje op vakantie, al is het maar voor een half uurtje.
Vandaag was ook leuk. Een vriendin had wat gelezen over een geboortebos hier in de stad.
De gemeente Tilburg heeft in samenwerking met stichting nationale boomfeestdag een bos waar je je eigen geboorteboom kunt planten. 1x per jaar (dus met nationale boomfeestdag) kun je daar je eigen boom planten als inwonertje van Tilburg. De gemeente laat via de Stedenband Tilburg-Matagalpa voor iedere geboorteboom in Tilburg een boom  planten in Matagalpa (Nicaragua). 
Goed bezig denk ik zo.
Vandaag gingen we dat bos dus eens even zoeken! Nog nooit geweten dat we dat hadden namelijk!!!

Enne ook dit is weer een goed gekeurd project. Toevallig is dus volgende maand (24 maart) de dag dat de nieuwe bomen geplant kunnen worden. Net op tijd (nou ja eigenlijk dus 3 jaar te laat) ontdekt. En raad eens wie zijn naam en geboortedatum er dan op zo'n plaquette komen te staan?

vrijdag 17 februari 2012

kshorici also?

wat???

lebank LORD, whitby RyrAUs, USED exprsio, preceding usiclo, postcards INsiClo, Mach NAmentA, british pallmal uREUlA, KShoRici also
(dit waren wat woorden van vandaag om te bewijzen dat ik geen computer ben die berichtjes bij andere bloggers tiept)

Okee de woordverificatie is nu echt heel irritant (ja he mars?). Ik schreef er al eerder dit berichtje over.
Hoe moet je het uitzetten???

- Je moet even terug gaan naar de oude interface (als je die nog 
  niet gebruikt). Je moet dan op de afbeelding van het radartje 
  klikken en daar staat het in het menutje bij. Na afloop kun je 
  gewoon weer terug naar de nieuwe.
- Dan ga je naar kopje 'instellingen'
- Daarna zoek je 'reacties' en dan ga je naar beneden naar 
  'woordverificatie' en klik je op 'nee'


Zo. Tadaa!

donderdag 16 februari 2012

maandag 13 februari 2012

interne verhuizingen


Afgelopen 3 dagen zijn wij hier bezig geweest met interne verhuizingen. Klinkt mooi he!? Nou ja in ieder geval beter dan 
'zooi opruimen'. 
Siem ging verhuizen van z'n kleine kamer naar de grote kamer (met bijbehorend nieuw groot bed enzo). En toen moesten dus al onze spullen vanuit de grote kamer in de kleine kamer passen...... enfin ik denk dat U ook wel snapt dat dat natuurlijk niet past. In de grote kamer die eerst van onze kleding en rommeltjes was stonden een aantal grote klerenkasten die waarschijnlijk niet nog een verhuizing zouden gaan overleven. Daarom wilde Frits in de kleine kamer zelf ook eerst nog kledingkasten maken (wat dus ook pas kan als de kamer leeg is) 

Nou ben ik natuurlijk al wel flink wat weken (misschien al wel maanden) bezig met opruimen en eigenlijk voornamelijk weggooien. Maar ik zag na al heel veel te hebben weggedaan nog steeds niet echt het beoogde resultaat. Dus van het weekend maar voor de zoveelste keer de bezem erdoor. En weer allemaal stapels gemaakt en vuilniszakken gevuld. Dit moet gewoon allemaal naar de kringloop, dit naar collega die op rommelmarkt gaat staan, dit naar tweedehands kinderkleding winkeltje met opbrengst voor goed doel, andere kennissen etc. Container zat natuurlijk al vol en word pas weer morgen geleegd. Kringloop is zaterdagmiddag en zondag natuurlijk gesloten. De blije nieuwe eigenaars van spullen kunnen die niet ala minuut opkomen halen. 
Kortom wat vertraging met de externe verhuizingen!

Maar goed maakt niet uit. In verband met ons niet zo'n grote huis en het niet hebben van een zolder was het sowieso al een uitdaging. We hadden niet de mogelijkheid om Siem z'n nieuwe kamer eerst leeg te halen en helemaal leuk en gezellig te maken om dan pas daarna over te verhuizen, omdat we de spullen dus nergens even tijdelijk konden neerzetten. Zielig he? Het was een soort van gelijk oversteken, ene kast eruit andere erin. Nog even een bed in elkaar schroeven, tadaa! Maar schrik maar niet hoor, het gezellig maken van de kamer komt nog wel! (maar daarom nu nog geen foto's)

Op de overloop hebben we wel wat bergruimte, dus die moest maar eens zeer functioneel ingedeeld gaan worden. Op zondag (hoera wij hebben voortaan iedere zondag koopzondag hier in Tilburg) zijn we naar de hema geweest en hebben even de hele voorraad grote plastic bakken gekocht. En dat scheelt ook al stukken en ziet er bijzonder opgeruimd en overzichtelijk uit! (best wel een klein beetje trots)

Op Siem z'n oude kamer had ik deze muurschildering gemaakt toen ik zwanger was. Heerlijk avond na avond met zo'n penseeltje in de weer, dromend over het kindje dat er na zal gaan kijken. Het nadeel van een muurschildering is natuurlijk dat het niet mee kan verhuizen. Nu staat er een boekenkast en kledingkast voor. 

Komende dagen nog heel wat op te ruimen en dingen naar plaats van bestemming brengen. Siem slaapt ondertussen heerlijk in z'n enorm grote bed en droomt misschien wel over hoe mooi z'n nieuwe kamer zal gaan worden! 
(ik vertik het overigens om een muur geel te maken, al zou hij dat heel graag willen)

donderdag 9 februari 2012

dwzi (nummer tretti) 30

'deze week zag ik'    Mag ik van jou uit de categorie 'ik heb het koud' de overheerlijk warme sokken voor in bed?


Ehm.... nee die heb ik niet. Ik heb wel de warme pan soep en warme choco. Snowboots, gebreide muts en lange winterjas. En oja ik heb ook nog de slee!


'deze week zag ik' is iedere vrijdag een creatieve uitspatting op afgelopen week, 
geinspireerd op Jill's today i saw

p.s. deze week zag ik ook nog een lief berichtje van post from mars
 Ik heb van haar de 'liebster blog' award gekregen. Thanx meid! :) 

zaterdag 4 februari 2012

tuurlijk een sneeuw-blogje!


Ja kan natuurlijk niet anders. Ik moet wel even een sneeuw-berichtje plaatsen vandaag! 
We hebben er lang op moeten wachten, maar dan toch eindelijk gisteren een flink pak sneeuw. En wilden we dus weer een sneeuwfort bouwen net als vorig jaar. Maar het was zo'n ontzettende "pluis sneeuw" dat dat niet ging. Helaas, misschien over een paar dagen beter. Ik had er ook nog een heel leuk time-lapse filmpje van gemaakt (= dat de camera iedere paar seconden een foto maakt en dan deze aan elkaar plakt tot een filmpje). Maar dit filmpje kreeg ik niet ge-upload bij blogger.


dit was het sneeuwballen-gooi-fort van vorig jaar.


Gister ook nog bezig geweest met project frituurvet+vogelzaadjes. 
 Lente-achtige muffin vormpjes, draadje erin leggen met coctailprikkers (ik heb het idee dat het dan iets meer houvast heeft, weet niet of dat ook zo is)

Pakje frituurvet in pannetje laten smelten (niet te warm laten worden). Vogelzaadjes erbij doen en dan in vormpje gieten.


Ik heb ze vervolgens even een nachtje buiten in de kou gelegd (samen met de inhoud van de vriezer, ideaal dit weer voor het ontdooien van de vriezer!)
Zonet voorzichtig eruit gehaald en in de boom opgehangen.
Nu maar weer hopen dat de vogeltjes er blij mee zijn!
 
Een fijn weekend voor iedereen. Met veel sneeuwpret mocht je dat leuk vinden en anders lekker warm binnen blijven!

donderdag 2 februari 2012

Deze week zag ik (nummer negentwintig)


'deze week zag ik' zwaar verminkte en toegetakelde playmobil poppetjes........

Ik had bij m'n ouders de playmobil van vroeger opgehaald, zodat Siem er mee kan spelen. Zitten er toch wel veel poppetjes bij zonder benen, met stift "opgeleukte" kledin of gezellige rode wangetjes.  Ahum of met een mooi nieuw kapsel 
(de my little pony's waren al gekortwiekt....)

Gelukkig spelen ze ondanks dat nog steeds goed.Kijk voor de andere Deze week zag ik- deelnemers in de pagina balk linksboven.