zaterdag 31 maart 2012

wat een stelletje vandalen........

Ik moet iedere keer gniffelen als ik hier voor het rode stoplicht sta.........


Want een stelletje vandalen he, zo met zwarte stift aan de gang!  
(ik was het niet hoor!)

En voor de leuk, ook nog even wat andere 
hartjes die ik tegen kwam.gluren bij het bouwterrein & gluren bij repelsteeltje.


De mini-champignonnetjes van gister waren trouwens van die gekleurde dopjes of pinnetjes die je dan in zo'n houten plaat kan steken (=speelgoed)
Lien, zal ik je er een paar sturen voor je mini-pipowagen?  ; )

zondag 25 maart 2012

soms.....

Soms is het gewoon grappig om je hoofd onder de scanner-klep te leggen.....


met als eindresultaat, heel bizarre foto's!

vrijdag 23 maart 2012

Deze week zag ik (nummer trettifire) 34

'deze week zag ik' dit:Jawel, de Merulastraat!
 Linsey mailde me deze foto van de week. Ze was aan het fietsen in Eindhoven en kwam dit straatbordje tegen. Ze maakte er een foto van en stuurde me deze op. Leuk en lief he!!!! Thanx Linsey!
Onder de straatnaam staat 'rechtsgeleerde 1558-1607', jaja dat wiste jullie ook niet he? Het was een leuke aanvulling geweest op dit berichtje. Mijn ouders hebben mij naam trouwens gewoon uit een namenboekje hoor! merula is Latijn voor merel.....


Benieuwd wat andere deze week hebben gezien of om je aan te melden? 
klik..................................................... hier


donderdag 22 maart 2012

Guerrilla gardening!

Vorig jaar hoorden ik voor het eerst over 'guerrilla gardening' toen ik in Berlijn was, toen weer een beetje vergeten tot ik vorige week dit berichtje las bij MN van groengedoe.  Guerrilla Gardening is het aanleggen van een tuin op een plek waar het officieel niet mag. Bijvoorbeeld een stuk land dat al lang braak ligt en waar maar geen nieuwbouw op komt, een boomsingel of een lege bloembak. 

Dus ik vond het vandaag tijd om dit: maar eens aan te pakken. 

Dit is mijn uitzicht vanuit huis. Helaas geen voortuin, maar een stoep in een saaie straat met aan beide kanten geparkeerde auto's. Om de zoveel meter een lantaarnpaal en een boom. 
Maar zien jullie dat beetje grond om die boom????
Dat is natuurlijk wel leuk om vol te stoppen met gezellige bloemenzaadjes!Ik stopten deze hartjes in de grond. Ik maakte ze vorige week. Kleine krantensnippertjes met wat water tot een papje maken. Bloemenzaadjes erdoor roeren en dan in een ijsblok vormpje doen. Snel laten drogen op de verwarming (anders gaan de zaadjes al een beetje hun ding doen). En dan tadaa! Leuk om cadeau te doen in een bestempeld cadeau zakje :) Ze waren natuurlijk niet allemaal goed gelukt, want ik was even vergeten dat zaadjes van Afrikaantjes niet zo handig zijn voor dit project. Dat zijn van die langwerpige harde zaadjes die dus een beetje uitsteken. Kleine zaadjes zijn het beste te gebruiken. Maar ik ben ook nog wel aan het zoeken naar een alternatief voor de papiersnippers! Krantenpapier in de grond stoppen is ook niet helemaal natuur-verantwoord, dus als iemand hier iets voor weet????

Het was nog een hele klus om wat kuiltjes te graven tussen al de wortels van de boom! Maar uiteindelijk is het toch op een paar plekjes gelukt. Omdat we ook een beetje ongeduldig zijn, alvast ook wat kleine gezellige plantjes er tussen gefrot. De mensen uit de straat vinden me vast een beetje raar, maar...... ik vind het leuk!dinsdag 20 maart 2012

photcabine 'bijna lente'


Deze maand het soort-van-pasfoto-hokje-foto lekker buiten 
in de tuin. 
De eerste fatsoenlijke zonnestralen opvangen met dit 
lieve kindje samen......

En dat terwijl ik afgelopen week zelf voor het echt nieuwe pasfoto's moest laten maken voor ID-kaart en OV-chipkaart (jawel). Ik zat achter het gordijntje en had m'n krukje op de juiste hoogte gedraaid. Flitser de flits. Even wachten. En dan.... wat zijn die digitale pasfoto's toch lelijk zeg!!! (afgezien van het niet lachende fotomodel op de foto natuurlijk, want lachen mag niet op die officiele dingen). Er zit zo'n lelijke digitale waas overheen, niet mooi dus. Maar goed, daarom dus de foto van hierboven en krijgen jullie de echte pasfoto's niet te zien....... 

Misschien hier wel echte pasfoto's op de site van Liesbeth.
(of om je aan te melden om iedere maand mee te doen)


maandag 19 maart 2012

myls away teruggeef-dag

Zo, weer een project afgerond. 
Afgelopen september hadden Linda en Yvon het MYLS away projectje opgezet. Een soort van Round Robin-achtig boekje voor 4 personen. Voor iedere persoon 10 pagina's invullen, lekker ruim de tijd hiervoor nemen en dan doorgeven aan de volgende. 
En toen was het dus ineens half maart...... Tijd om de boekjes terug te geven aan de eigenaar! 
En dat moet natuurlijk onder het genot van een kopje thee en heel veel lekkers (dank aan boven genoemde dames!)
Hier een kleine sfeerimpressie!
Zo, het roze en alle andere kleurtjes spatten er geloof ik wel af......
En wat iedereen er wat leuks van gemaakt voor elkaar! Leuk al die verschillende stijlen en frutsels van iedereen. 
Er werden ook nog allemaal cadeautjes heen en weer geslingerd. (thanx!) 
Toen we eigenlijk allemaal al vol zaten van het gesnoep kwamen de frietjes en frikandellen ook nog op tafel (met een glaasjes rose) En kregen we een muzikaal intermezzo van man op harmonica.......

Kortom, gezellig dus. 
Dames bedankt.


vrijdag 16 maart 2012

deze week zag ik (číslo tridsať tri) 33


'deze week zag ik' een nadenkertje.......
klikkerdeklik  voor alle andere 'deze week zag ik deelnemers'

donderdag 15 maart 2012

hobby frutsels en give away foto's.

Ahum.... ik ben vast niet de enige met van die "hobby-opwellingen". Je begint ergens heel enthousiast aan, koopt er spulletjes voor. Begint zeer fanatiek en zit vol met ideeen, maar........ na een tijdje belanden de spulletjes in een doosje ergens boven
(bij alle andere hobby-pogingen). 
Zo was het ook met de 'jeej, ik ga stempels maken'. Echt heel leuk, maar op een gegeven moment weet je ook niet wat je nou met al die gemaakt spulletjes moet doen en stop je er maar mee. 
Maar toch van de week weer eens de stempeldoos naar beneden gehaald. Weer wat nieuwe (gum) stempels gemaakt en wat cadeauzakjes gemaakt door zakjes te bestempelen. Ik vond het wel grappig om er ook tekst op te stempelen. Het zwarte van de inkt past mooi bij het bruin van het recycle papier.

en ik gebruikte ze ook om wat spulletjes in te
doen van de give away van afgelopen week.

 Hier wat foto's van wat erin zat. Liene en Elisse 
waren er allebei heel blij mee!

zaterdag 10 maart 2012

zaterdagochtend is......

Op zaterdagochtend is er natuurlijk niets fijner dan met playmobil spelen in je pyjama. Tussen het stelen van goud en springende paarden door zit ik te frutten met de fotocamera. Het eindresultaat is wel leuk geworden vind ik zelf, zien jullie het verschil in scherpte en onscherpte in iedere foto?
Vervolgens worden er stukjes van de maan afgehakt door de astronaut en die mag de juffrouw van de school dan opeten...... We gaan op vakantie met de 'campingauto' en iedereen mag mee, ook alle hondjes. De indianen zijn geen mannetjes of vrouwtjes maar gewoon indianen en de zeehond kan kunstjes.

 Heerlijk toch?  
(het maakt verder niet uit hoor zon dat je niet aan het schijnen bent!!!)

De winnaars van de give away van gister waren allebei erg blij. Ik doe vandaag hun spulletjes op de post. Voor de andere nieuwsgierige aagjes onder jullie zal ik komende week ook wat foto's plaatsen van wat er nou in zat. Maar voor nu blijft het voor Liene en Elisse ook nog even een verrassing!

Een fijn weekend iedereen!

vrijdag 9 maart 2012

de uitslag!


Zo jeetje..... Ik wilde graag een feestje vieren omdat ik 99 volgers had, zijn het er ineens 117 geworden! Wow! Dat gaat dan ineens wel hard zo. Maar helemaal leuk, welkom alle nieuwelingen. En "ouwelingen" met jullie ben ik ook nog steeds heel blij! Ik word altijd blij van jullie berichtjes en reacties. En jullie inspireren me altijd enorm!

In totaal hebben er 45 mensen gereageerd. En wat was het moeilijk voor jullie om te kiezen tussen A of B! Er werd ge wie A zegt moet ook B zeggen, namen van kinderen of mannen beginnend met een A of B. Er werd geschaar steen en gepapiert, ge-ienemienemut. Gerijmt en er waren zelfs goodiebags die de naam van de desbetreffende persoon riepen! Er waren er ook een aantal die niet konden kiezen tussen A of B. Omdat het me ook wel een hele opgave leek om alle namen op papiertjes te schrijven en dan dus ook nog te verdelen in A-kiezers en B-kiezers en 'weet-niet-kiezers" heb ik maar besloten om alles op 1 hoop te gooien en 2 winners te laten kiezen met de random generator.

En de 2 winnaars zijn: nummer 8 en nummer 28.
Hoera voor jullie!
(het zijn Liene zomaar een dag... en Elisse bij gebrek aan beter)

Mailen jullie je adres (merula@home.nl) en dan ga ik jullie een leuk pakketje opsturen.

Iedereen bedankt voor het meedoen!

woensdag 7 maart 2012

denk je dat het bijna zover is......


denk je dat de lente er bijna aankomt.
.... ziet er toch veel belovend uit lijkt mij zo!

Maar dan is het vandaag toch weer zo (dwz regen en veel ook)


En dat is natuurlijk niet iets om blij van te worden. Ik haat regen en al helemaal op de fiets.

Siem wil ook niet iedere keer eten met dat bord met het blije gezichtje......

 dat project is ook al een beetje mislukt denk ik zo.

Dus ik wilde jullie even melden dat het niet altijd zonneschijn en blije gezichtjes is, maar soms alleen maar verregende bloemetjes jurken. 
Zo.

zaterdag 3 maart 2012

Jeuj! het-bijna-kerstversierings-gevoel!

bijna net zo leuk als de (inmiddels zeer geordende) kerstspullen naar beneden halen, is natuurlijk de paas spullen naar beneden halen! 
Van de week al gezellige paas kronkel takken gekocht en vandaag opgehangen boven de tafel en bij de lampen-ophang-contructie.......

 
 
Ik vind het wel altijd jammer dat er in paasversiering veeeeel minder keus is dan met kerstversiering...... Maar hoe dan ook ik word er toch wel blij van!!!

vrijdag 2 maart 2012

Deze week zag ik (number thirty-two) 32Deze week kocht ik dit gezellige 'happy plate'. Hoe leuk is het om een gezicht met eten te versieren...... (en daarmee natuurlijk wat beter te eten te stimuleren.......)
Alle andere 'deze week zag ik' deelnemers vind je hier of klik op de pagina dwzi links bovenaan bij de pagina balk.