zaterdag 28 april 2012

oranje vs blauw, wit en wat oud grijs....

Wat fijn dat jullie allemaal zo enthousiast waren over de zelfgemaakte letterkoekjes van mijn vorige berichtje! Ik had ze maar meegenomen naar m'n werk (anders (vr)eet ik ze zelf allemaal op.... ) het duurde natuurlijk eventjes voordat iemand als eerste een letter wegpakte. Maar al gauw lagen de letters D A N en K alleen nog op het schaaltje.
Een andere collega had deze week oranje M&M's meegenomen uit 
New York.mjam! Hoera voor Bea! (zwaai met vlaggetje)

Ik was deze week verder niet zo bezig met oranje, maar met een blauw-experiment! Ik vond het leuk en leerzaam om aan Siem te laten zien wat er gebeurd als je voedingskleurstoffen doet in een bloemenvaasje.1 vaasje met witte fresia's en gewoon water en 1 vaasje met witte fresia's en blauwe kleurstof. Na twee dagen hadden de bloemetjes een licht blauwe kleur en waren sommige nerfjes wat donkerder blauw geworden. Mooi en leuk om zo een beetje te spelen met de natuur!


o en dit wil ik ook nog even met jullie delen. Sas van  zolderschatten had een te leuke app ontdekt! Silent film director. Kun je van die 'stomme' filmpjes maken op allerlei verschillende manieren en verschillende muziekjes enzo.

Kijk hier naar het filmpje en zet vooral het geluid aan!


video


Dus daar hadden we ook veel lol mee!

En dan nu de laatste mededeling: iedereen een fijne Koninginnedag!
Wij zijn er een paar daagjes tussenuit.

donderdag 26 april 2012

deze week zag ik (numer trzydzieści dziewięć) 39

we zijn erg into letters de afgelopen tijd......(en into koekjes bakken natuurlijk altijd)'deze week zag ik' is een initiatief van Daan en Roos.


dinsdag 24 april 2012

zo'n avondzon....

Leuk zo'n avondzonnetje! Weer tijd voor een nieuw familie portretje....


en dan deze:


Whoehoe! Kijk eens die meters-lange benen....
en weet je wat ik daarmee ga doen?
(tenminste dan als we ook nog eens een keer ochtend-en middagzon gaan krijgen).
Dan ga ik die meters-lange (tevens witte) benen ontbloten en vol plakken met deze:

 
Yes! Vandaag kreeg ik ze met de post. 
De meest mooie tijdelijke plak tatoeages ever!!!

Ik zag er een berichtje over een tijdje geleden in de flow en ik wilde ze meteen hebben. Ik bestelde ze bij tattly.
Hoe leuk is dit? Ik zie zo'n tijdelijk plaatje eigenlijk als een ketting of armband die je 1 misschien 2 dagen draagt. En niet die suffe plaktatoeages van een mislukte donald duck of een hartje ofzo die je bij een stukje kauwgom krijgt. Nee nu gewoon eens leuke plaatjes.
Joehoe ik ben er zoooo blij mee ik kan niet wachten om ze op te gaan plakken....

 

zaterdag 21 april 2012

rabarber en andere fijne dingen.....

Hebben we echt al een aantal jaar een rabarber plant in de tuin staan........ maar ik heb er eigenlijk nog nooit iets mee gedaan. Ik ben stiekem ook een klein beetje bang van die plant. Dat ding groeit zo ontzettend hard! dat het volgens mij niet normaal is en dus een beetje afschrikt......De bladeren zijn echt enorm groot en die stengels aaargh! Maar goed. We hebben ook nog een enorme maggiplant hier in de tuin (die ik eigenlijk ook nooit gebruik). Da's een beetje hetzelfde verhaal. Die groeit ook waar je bij staat. Zelfs na wat verhuizingen in de tuin komt die met gemak weer boven en gaat verder met wat die aan het doen was, groeien. We moeten hem regelmatig snoeien want hij is in no-time weer een paar meter hoog. 

Maar... vandaag dus de rabarber te lijf gegaan!


.....en vanavond als toetje rabarber-prut!Vandaag kreeg ook ik nog fijne post, de ruil met Bien!


Wat een heerlijk pakketje! Allemaal leuke en fijne frutsels en frummels en kaartjes en plakkertjes. Een speciaal cadeautje voor Siem (een helicopter-ballon ding). En natuurlijk de 'one and only' gehaakte vlaggetjes slinger van bien maakt
Dank je wel!!! Ben er erg blij mee!Ik ben ook nog steeds aan het nagenieten van het concert van the kyteman orchestra. Afgelopen donderdag was dat hier in 013 Tilburg. Wauw wat was dat prachtig! Het hele orkest van strijkers, blaasinstrumenten, slagwerk, snaar dingen en nog veel meer word gecombineerd met hiphop-achtige rappers. De dirigent speelt ook trompet en gaat verder helemaal uit z'n dak. Bij het hele orkest hoort ook nog het 30man tellende koor.... Hoe gaaf is dat? 
Het ene moment enorm bombastisch en het andere moment een heel klein en fragiel piano geluidje.
Erg fijn dus.


En ik kom ook zo graag in 013 (helaas een beetje te weinig de laatste tijd). Het is echt een prachtig popcentrum! Ik heb er ook een paar jaar als vrijwilliger gewerkt, lichttechniek en stagehand. Super leuke tijd gehad en heel veel gezien en gehoord. 
 (en natuurlijk ook mijn mannetje ontmoet)


Fijn weekend iedereen!
(en maar weer ons potlood gaan slijpen)

vrijdag 20 april 2012

deze week zag ik (number thirty-eight) 38

'deze week zag ik'


soep in de Siem & Siem in de soep.
(en een behoorlijke winterse foto zo)

hier vind je de andere deelnemers van 'deze week zag ik'


donderdag 19 april 2012

*grumbel*

had ik me toch helemaal een enorm berichtje geschreven, is het foetsie! AAAARGH! vervelend dus.....Het berichtje was alleen nog maar een titel zonder inhoud.
Het ging over dat ik jarig was geweest, cadeautjes had gekregen en lieve post. (foto)


En dat ik een pakketje op had gestuurd naar bien maakt. Ze wilde graag ruilen met het fisherprice poppetje-sleutelhanger. Ik deed er ook nog de nieuwe creatie bij nl. het duplo poppetje-sleutelhanger. (foto)


Nu dus maar even dit berichtje in de verkorte herhaling.......

zaterdag 14 april 2012

de taart zit in de oven.....

Zo, de appeltaart zit in de oven (morgen ben ik jarig). Duurt toch altijd wat langer dan je denkt zo'n taart zelf maken. En dan moet het ook nog ruim een uur in de oven (help paniek bedtijd!). Maar goed. Het ruikt hier inmiddels al wel lekker in huis. Daar doen we het dan voor he! en natuurlijk voor de visite morgen die dan zegt 'oe wat een lekkere taart'. Vanmiddag ook al cupcakes gemaakt met mede feestbeest (ik vier het samen met vriendin die pasgeleden ook jarig was) en Siem. 

oempf! ja heeeeel zoet.....

 Vanmorgen met het nageslacht ook nog even naar het museum geweest. Het is dit weekend museumweekend en konden we dus gratis naar de pont. Het museum voor heden daagse kunst hier in Tilburg. Ik vind het een erg fijn museum, een 3-jarige natuurlijk wat minder. Maar omdat het vandaag gratis was, was dit het ideale moment om even naar binnen te gaan met z'n tweetjes.
 (even de taart gecheckt ondertussen, gaat goed)

De kikkervisjes doen het ook goed. Ik hang iedere dag boven die bak, leuk dat gekrioel! Het zijn niet de enige huisdieren op dit moment. We hebben ook nog mieren, in zo'n antfarm-ding.


Ze zitten er echt al heel wat weken, misschien al wel een paar maanden in. Het is dan de bedoeling dat ze allemaal van die gangetjes gaan graven in het blauwe gel-achtige spul. Maar tot op heden lopen ze heel veel rond en gaan langs de zijkant naar beneden en weer naar boven, maar gangetjes ho maar. Een beetje jammer dus. Ik denk dat we ze binnenkort maar weer de vrijheid gunnen.....


O iedereen bedankt trouwens voor de reacties van de ruilaktie! 
Ik wil de fisher price poppetjes-sleutelhanger graag ruilen met linda en bien

En weten jullie..... inmiddels is de taart al klaar. Ik heb hem zojuist uit de oven gehaald. Hij heeft niet de volledige baktijd gehad, maar ik had het idee dat die niet veel langer moest!

Zo fotootje maken....


mjam!


donderdag 12 april 2012

deze week zag ik (數三十七個) nummer 37


deze week zag ik............ kikkervisjes!Benieuwd wat de andere deelnemers deze week gezien hebben? Klik op de paginabalk 'deze week zag ik'. Hier zie je iedere week de nieuwe linkjes.

sleutelhangers!!!

Ahum....
Ik heb wederom wat speelgoed van Siem gepikt...... 
Nou is eigenlijk niet helemaal waar want het was eigenlijk van mij, vroeger dan. 
En ik vind ze nog steeds zoooo leuk deze fisher price poppetjes.


Zo leuk dat ik besloot om een oogschroefje in hun hoofd te draaien (a gossie) en er een ringetje aan te hangen zodat ik ze kon gebruiken als sleutelhanger! Zo hangen er al twee aan m'n fiets en 1 aan m'n tas en 1 aan een andere tas.....Nu zijn er nog twee over zonder bestemming. 
En had ik bedacht dat iemand het misschien het leuk zou vinden om ze te ruilen voor iets.
Deze twee zoeken een gezellige tas of fiets of iets anders waar ze aan kunnen hangen:Vind je het leuk om iets te ruilen, laat maar even weten!woensdag 11 april 2012

nachtje boomhut....


whoehaaaaa gaan we binnenkort toch een paar nachtjes overnachten in een boomhut!....... maar dan word het alleen meer zoiets:


Net even iets anders, dat wel. Twee stapelbedjes en geen wc (daarvoor moet je even de glijbaan afroetsjen en met wc rol onder arm naar het sanitair-ding gaan)

: )

Maar hoe dan ook, ik heb er zin in!

zondag 8 april 2012

joehoe gewonnen!


Jeuj! ik was de gelukkige winnaar van de give away van huis lief huis! Thanx Carolien !
Een super leuk pakket met allemaal losse ingepakte cadeautjes, waaronder het zelfgemaakte poppetje en de kaart. Twee hartjes cake vormpjes, een hanger, een button, een hele leuke oude puzzel-magneet. Monster knutselpakket, potlood, rolletje tape, bloemetje, gelukspoppetjes en een zakje met allerlei knoopjes. Lief he!?

Iedereen nogmaals een fijne paas!

zaterdag 7 april 2012

3x3 'tree x tree'

Het was weer even geleden dat ik mezelf ertoe kon zetten om 9 dagen achter elkaar hetzelfde 'iets' te fotograferen...... Totdat ik weer zo blij werd van mijn all time favoriete boom 'de Magnolia' (in bloei dan wel he!). De nieuwe 3x3 was weer begonnen. 3x3 dus 9 dagen achter elkaar fotografeerde ik een boom (tree x tree). 
En wat zijn dat toch machtige dingen he die bomen! Je rijd er altijd maar zo voorbij en ze vallen eigenlijk niet eens meer op, want ze zijn er altijd en overal. Maar moet je eens even stil gaat staan en er wel op letten! Of stel je eens voor dat ze er niet zouden zijn...... Maar goed. 
9 dagen dus een leuk/mooi/bijzonder boompje uitgezocht en een kiekje van geschoten.De eerste dag dus een Magnolia, kijkend over een muurtje. Ik vind deze boom met z'n mooie wit/roze (of andere kleurtjes) bloemen ook zo fijn omdat hij zo vroeg in het jaar bloeit. Ineens staat het prachtig in bloei en is een voorbode voor al het moois wat de komende maanden gaat komen.
dag 2. gezellige kronkeltakken bomen.
dag 3. (ik had deze al wel gespot op dag 2 in hetzelfde parkje bij ons achter). Een multifunctionele boom met zo'n leuk bankje eromheen. Maar alleen nu afgezet vanwege de zwartrosse zandbij die daar in de grond zit. Zandbijen zijn niet gevaarlijk (de angel is niet sterk genoeg om door de huid te prikken). Ze zijn ook vrij zeldzaam in de stad. Om de nestgroep niet te verstoren is het dus tijdelijk afgezet met een lintje (en een informatie briefje handig op de boom geprikt). 
dag 4. de boom met een vogelhuisje, de perfecte combinatie vind ik.
dag 5. en dit is altijd zo'n sneu gezicht.... In een straat hier in de buurt hebben ze pasgeleden alle bomen gekapt! Het was zo'n hele mooie straat met aan beide kanten van die mooie dikke karakteristieke bomen. Nu is het een gewone straat met van die afgezaagde stompjes. Erg triest en jammer. Ik weet niet waarom de bomen weg moesten maar ik denk vanwege de overlast van wat takjes ofzo......
dag 6. De sprookjesboom in de efteling. Geweldig toch zo'n prachtig gemaakte boom die verhalen verteld (alle bomen vertellen natuurlijk een verhaal, maar deze kan iedereen horen!)
dag 7. deze vond ik ook wel bijzonder. Ik weet niet of het goed te zien is op de foto, maar deze rest van een boom zit vast in een hek. Of zit het hek nu juist vast in de boom???
dag 8. zien jullie ook dat iedere hele boom zo lijkt op juist een enkel blad waarin je de nerven van het blad zo kan zien zitten?
dag 9. en een enorme gigantische boom, vooral als je eronder staat en naar boven kijkt. Bijna om bang van te worden....


voor alle 3x3's kun je klikken op de paginabalk boven in.

vrijdag 6 april 2012

deze week zag ik (numero kolmekymmentäkuusi) nummer36

Deze week zag ik.......


hoe we eieren beschilderden met fluor-verf. (fijn schutkleurtje)
En het gratis bij 10 euro boodschappen in-kleur tafelkleed van de plus wat nog geheel ongeschonden is.....
Deze week zag ik is iedere vrijdag een blik op de afgelopen week. Teken, fotografeer, schrijf, knip&plak of doe iets.....
Alle deelnemers vind je hier of klik om paginabalk bovenaan.

dinsdag 3 april 2012

'lief vogeltje, jammer dat je dood bent. we hebben je begraven'


Vanmorgen zetten ik de fiets achter in de poort en toen zag ik een dood vogeltje liggen, een mereltje..... Ow..... wat moet ik daar nu mee doen, hij lag precies midden in het gangetje. Siem had hem nog niet gezien want die liep zoals altijd wat vertraging op in de achtertuin (nog even dit doen en dat bekijken en nog 1 keer van de glijbaan enzo). Ik zat te twijfelen of ik het dode vogeltje nou snel zou wegmoffelen in de struikjes of juist toch maar niet. Nee toch maar niet. Ik besloot dat het vandaag een mooie dag was voor een vogel- begrafenis.

zie hier het slachtoffer......
voorzichtig opscheppen met wat hulp van een stokje.


kuiltje gegraven, vogeltje erin.....

Zand er weer op gegooid. Twee stenen erop en een houten kruis. Een opkomende kleine zonnebloem erbij geplant en ook nog wat bloemenzaadjes erbij gedaan. 
Hopsa. zo.
Toen stelde ik voor om nog even wat liefs tegen het mereltje te zeggen. Dat vond Siem ook goed. 'lief vogeltje, jammer dat je dood bent. We hebben je begraven'.
Nu mag de vogel tussen de wolken wonen, lijkt me een fijn plekje voor een vogel.
Nog even zat ik te bedenken om misschien met m'n iphone een muziekje aan te zetten. Maar nee, ik moest natuurlijk ook niet overdrijven (en dan zul je net zien dat er een buurman aankomt in het gangetje ofzo!!!).

Dus het was goed zo.