vrijdag 29 juni 2012

update juni


 Even heel wat van-alles-watjes van de afgelopen tijd......
We maakten lekkere cakejes en aardbeientaart (met een vleugje dennenappels ;)
En de ontdekking van deze zomer: de cocos-ijsjes van de toko (je weet wel in zo'n vage verpakking). Die zijn lekkerrrr! (met dank aan Linde). Ik ben helemaal niet zo van de cocos, maar deze zijn echt erg goed. Een beetje creamy maar ook heel lekker fris. Mjam mjam een super aanrader.
En we deden of Siem een enorme kauwgombal van de ballon aan het blazen was...... (en moesten daar om lachen, jawel)


Phoef wat een regen de afgelopen tijd! Niet normaal.... Maar gelukkig ook wat soort van zomerachtige avondjes. We hingen potjes babyvoeding met een waxinelichtje in de boom, wat zeer sfeervol was! 
En met een zonnig dagje naar het safaripark Beekse bergen hier een kwartiertje vandaan. Beesies kijken
(aaaaa een jong zebraatje wat lief!).
Enne dan regen-zon-regen-zon is erg fijn voor al het onkruid in de tuin. Gelukkig kregen we hulp van het onkruid ophaal-team (ze mochten kiezen of aan de kapstokjes die poppetjes, of meehelpen in de tuin). We hebben wel een experiment lopen in de tuin met cacaodoppen tegen het onkruid. Eerst al het onkruid weghalen en dan een paar centimeter dik cacaodoppen eroverheen gooien. En dan schijnt het niet terug te komen en het ziet er ook wel sjiek uit. Maar jawel ook hier weer "overlast" van de vogels! Eerst vreten ze alle kikkervisjes op, daarna alle aalbessen en dan gaan ze ook nog eens al die cacao-dingetjes uit de tuinbakken gooien!


Verder ontving ik afgelopen week mijn geprinte blogfotoalbum (hier geprint). Okee best wel duur, maar het ziet er wel super echt en mooi uit! Al mijn foto's en hersenspinsel van 1 jaar lang bloggen (nooit gedacht dat ik het vol zou houden trouwens!). Het fotootje rechtsboven is de ge-klei-de versie van Draconicon, de draak van Raveleijn uit de Efteling (hier ook een kwartiertje vandaan). Siem vind heel dat Raveleijn gebeuren helemaal geweldig! Maar dat komt omdat Man dus de "drakentemmer" daar is. Hij programmeert en bestuurd dat beest. Jawel erg stoer allemaal..... Man is eigenlijk lichttechnicus en verzorgd altijd de lampjes in theaters en bij concerten enzo. Ik schreef al eerder dat hij het deze maand zo druk had. Juni zit altijd vol met festivals en tourneetjes = veel weg. Het was dus een rare maand. Siem ook heen en weer moeten slepen naar logeer en oppas adresjes (ik moet ook altijd heel vroeg werken, dus dan moet meneer ook gaan logeren omdat ik hem anders al om 7 uur 's morgens bij oppas voor de deur moet zetten). Geen auto voor mij dus heen-en weer gefiets met tassen en kind. En iedere dag met z'n tweetjes eten. Deze maand was ook de veggiechallenge maar dat kwam dus qua timing niet helemaal handig uit. Het is wel allemaal gelukt hoor met m'n vegetarisch eten! Maar het is niet zo leuk koken voor anderhalf persoon... Ik heb wel wat lekkere receptjes erbij die vaker langs mogen komen in mijn kook-repertoire. Het bevalt me goed met wat minder vlees (tis ook nog geen bbq weer...)

Gister ook nog het afscheid van de peuterspeelzaal gevierd en het bijna vier jaar feestje. Dit was het uiteindelijke resultaat van de traktaties. Siem had heel goed meegeholpen met het schilderen van deze wc rolletjes (hij wilde ze goud omdat dat op favoriete kleur geel lijkt.....). Het idee heb ik gevonden op internet hoor. In het wc rolletje zit nog een kleiner rolletje met 3 ronde stickertjes met een gezichtje op. Een rond gaatje uit de wc rol gesneden zodat het gezichtje tevoorschijn komt. Als je het rolletje draait komt er dus iedere keer een ander gezichtje voor de opening. Ik maakten er robotjes van die een lolly vasthouden. Het was de laatste dag en er waren maar 5 kindjes dus dat was wel een beetje jammer, maar verder was het leuk. Liedjes zingen, kaarsjes uitblazen, cadeautje krijgen enz. 

Vorige week ook al kennisgemaakt op de basisschool. En dat was erg leuk! Siem zit bij z'n beste vriendinnetje in de klas, dus dat was meteen helemaal goed. We hadden van tevoren nog zitten twijfelen of het verstandig is om ze bij elkaar in de klas te zetten (heeft natuurlijk voordelen maar ook nadelen). Uiteindelijk besloten om het lot maar te laten beslissen en dus geen voorkeur aan te geven. Er zijn 6 peutergroepen en ze zitten nu toch toevallig bij elkaar! Dat wordt vast erg gezellig!
Nu eerst nog vakantie!

Zo zit was het....

vrijdag 22 juni 2012

deze week zag ik..... (nummer zesenveertig) 46

'deze week zag ik' onzichtbare briefjes!

Omdat Man deze maand zoveel moet werken, schreven Siem & ik hem een briefje. Maar dan wel met deze pen:

(Tanja als je mee leest, herken je hem??)

..... en dan zie je er vervolgens niets meer van en lijkt het gewoon een leeg wit velletje! Totdat (jawel) je met het blauwe lampje erop schijnt.

'lieve papa, we missen je als je zoveel moet werken'

Hoe leuk is dat!? Man speelt natuurlijk goed mee en snapt er helemaal niets van en zoon vind het hilarisch. 
Ik ben blij dat we even met z'n drietjes zijn.......


'deze week zag ik' is iedere vrijdag een blik op de afgelopen week. klik hier voor alle linkjes van alle andere!donderdag 21 juni 2012

wat een feest!

Dat was me toch een feestje!

Ik was de gelukkige winnaar van de tompouce-give away van elke dag zaterdag! Jeuj ik had een tompouce gewonnen.... ehm maar hoe en wat enzo dat wist ik natuurlijk nog niet. Ik was erg benieuwd. En gister kreeg ik post met een gebruiksaanwijzing...... In het pakketje zat een super mooie tas! Een klein envelopje met 75 cent erin. Een slingertje en een ballon. En een schattig schoteltje. De opdracht was dus om op de fiets (ofzo) met tas naar de Hema te gaan en daar de tompouce te kopen. Thuis kopje thee of koffie te maken, de boel versieren, tompouce op schoteltje en smullen maar!!


Ik vond het wel gepast om voor deze gelegenheid ook mijn feesthoedje op te zetten! Feestelijk he? Ik had ook erg veel lol met de zelfontspanner en mezelf moet ik zeggen. De foto's zijn wel een beetje wazig, maar dat is misschien maar beter ook. Het werd een hele serie inclusief foto van achterwerk en uitstekende hand naar camera (doet tie het nou? klik). Op een gegeven moment viel de tompouce ook van het schoteltje op de bank.... klik.


Gelukkig kon ik mijn theekopje gewoon op de bank zetten (want daar zat natuurlijk niets in :)

En oja ik stond ook nog voor een dilemma bij de Hema, hadden ze aktie 4 halen 3 betalen bij de tompoucen.....

En nog een fotootje van de mooie tas:Lieve Janina, nogmaals super bedankt voor je leuke en lekkere give away!!!

zondag 17 juni 2012

lopende projectjes....

Soms he, dan ben je met zoveel tegelijk bezig.... Maakt helemaal niet uit hoor, want het zijn allemaal leuke dingen. 
Even een up-date.

Ik zag echt de meest leuke beschilderden stenen hier. En laten we die nou toevallig net vorig weekend heel veel hebben gevonden langs het spoor!Ze zijn grappig geworden he? (nogmaals alle credits naar de persoon van het linkje!). Grappig om de hoofden te wisselen van de lijfjes, krijg je weer een totaal ander karaktertje!

Dit idee zag ik ook rond dwarrelen op internet. De playmobil poppetjes kapstok (de voetjes zijn dan dus de haakjes). Ik hou niet zo van ge-na-aap, maar soms eh... is het gewoon even niet anders.Dit moet nog allemaal in elkaar gezet worden natuurlijk! Alle plankjes zijn al geschilderd en de gaatjes zijn ook al allemaal geboord. Nu dat laatste stukkie nog even......
Mocht u zich nou afvragen waarom het tafelzeil er zo verknipt uitziet. Nou dat komt dus omdat ik een vlaggenlijntje wilden maken voor het speelhuisje/zandbak overdekking/restaurant-ding van Siem buiten in de tuin. Man maakten dit pas geleden van de oude planken van onze klerenkast, maar dit moest natuurlijk nog wel opgeleukt worden! Dus schilderden we met wat schoolbordenverf twee eh.. dingen. En ging ik ook nog achter de naaimachine zitten om een vlaggenlijntje te maken.

op het menu staat 'alles wat iedereen wil ' en 'alle toetjes'.... :)

Ik ben helaas niet zo heel goed in naaimachine klusjes. Ik zou dat wel heel graag willen eigenlijk, maar tot op heden....... En het is ook niet zo dat ik maar altijd in tafelkleden knip hoor (spoel wel vaak verfkwastjes uit in de vaas bloemen op tafel... ahum). Maar het was een oud tafelzeiltje en nodig toe aan vervanging! echt waar.

donderdag 14 juni 2012

deze week zag ik (nummer fem och 40) nummer 45

Deze week zag ik:Tja hoe doen die kikkervisjes dat toch. Zijn ze gewoon weg! 
En nee ze hadden zelfs nog geen eens pootjes gekregen, of iets wat er op moet lijken. Ze hebben echt een paar maanden al in die bak buiten gezeten, en het werden er wel minder op den duur, maar nu zijn ze allemaal verdwenen! Af en toe fietsten ik naar de sloot waar ze vandaan kwamen om nieuw water te halen (is trouwens best lastig fietsen met een emmer water) en ik heb er ook een keer een zakje watervlooien ingegooid (ieuw!), een grote steen en waterplantjes. En ze hebben helemaal niets gedaan! Ze waren alleen misschien een beetje groter en dikker geworden. Maar verder helemaal niets. Wat een tegenvaller.... Kom ik aan met mijn magische biologie verhaal over kikkervisjes en pootjes die groeien en staarten die verdwijnen.... En ja hoor dan zouden die dingen ook nog kikkers moeten worden!? Ik geloof er niets van.


Ook mee doen met 'deze week zag ik' of alle linkjes van de andere deelnemers zien?
Klik hier


dinsdag 12 juni 2012

bijzondere post.

Weet je wat ik nou zo lief vind? Dat iemand die ik verder niet ken mij gewoon hele mooie dingen stuurt! Gina stuurde mij al eerder moois en leuks per post klik klik. Ik ken haar verder niet, ze heeft zelf geen blog en ze reageert eigenlijk (bijna) nooit op berichtjes, maar ze leest wel mijn blog! En vind het gewoon leuk om dan iets te sturen. Dit maal verstuurden ze deze twee 'calling cards'.


Ik citeer ook even wat ze erbij schreef:
Deze kaartjes (calling cards)behoorde vroeger zo rond 1880/1900, tot de gegoede burgerij en werden vooral gebruikt tijdens visites onderling. Bracht je en bezoek aan een familie en de heer en vrouw des huies waren afwezig, dan werd je door de bediening in de gelegenheid gesteld jouw visitekaartje achter te laten in de hal, zodat men wist wie het huis bezocht had tijdens afwezigheid. Meestal lagen de kaartjes op een presenteerblad of schaal waar al meerdere kaartjes lagen (prominente natuurlijk bovenop of vooraan), zodat mensen terloops kon zien met wie de familie nog meer 'bevriend' (lees: kennis) was.
De kaartjes werden ook wel gebruikt om te laten weten dat men weer in de stad was gearriveerd, of dat men vertrok.
Gaaf he?
Dat waren nog eens tijden......

De kaartjes mochten meteen door verhuizen naar de letterbak in de kamer! De andere oude kaartjes waren ook al van Gina die stuurde ze een andere keer al.

kijkt u gerust even rond hier ;)

Natuurlijk moest ik meteen wel iets terug sturen. Ik verzamelde een hoop papieren spulletjes, kaartjes, oude fotootjes, zakjes en labeltjes. En maakten er een mooi envelopje van, met 'post' stempel en een oude zegellak stempel erop.....


zondag 10 juni 2012

treintjes kijken?


 vandaag waren er twee kindjes op het spoor.....
 .......ze verzamelde stenen in een zakje, om die thuis te gaan beschilderen. En ze speelden met een kiepauto en een popje die ze zojuist hadden geruild tegen een paar rolschaatsen bij de speelgoedruilmarkt. 
Even daarvoor hadden ze al flink gesprongen op een springkussen. En de mama's zaten maar lekker in het zonnetje en smulden van een lekker stukje rabarbertaart!Wat een fijn dagje vandaag! Wat doet dat goed die zon. En ook een super mooie dag om vandaag naar de spoorzone te gaan hier in Tilburg. De spoorzone is de plek vlakbij het treinstation en de plaats waar vroeger de werkplaats van de NS was. Hier werden alle treinen en locomotieven van Nederland zo ongeveer gerepareerd, de wielen weer rond gemaakt, de assen gereviseerd, interieurs geplaatst etc. Nu gebeurd  dat allemaal niet meer en word het geloof ik nog wel voor opslag en alles gebruikt. Je kunt je wel voorstellen dat dit een enorm terrein is. En dan met van die hele oude gave fabriekshallen enzo! De gemeente heeft allemaal plannen met deze locatie (en alsjeblieft maak er niet zo'n modern iets van!) Het is een ideale plek voor kunst&cultuur. Feestjes in fabriekshallen, theatervoorstellingen in een oude werkplaats. Klinkt goed he? 
Vandaag was er een soort van bazaar in samen werking met festival mundial. Leuk hoe allemaal culturen samengaan! En er was ook een speciale kindermiddag met een pannenkoeken-ontbijt en springkussens. Kortom heerlijk genoten. Maar het aller gaafste is toch wel om te lopen over een treinrails!

 Hopelijk nog veel fijne daagjes en leuke projecten hier.


Oja en nog even dit. Wat enorm veel reacties ineens op mijn vorige berichtje over de poe-poe's. Leuk! ook veel nieuwe lezers ineens. Geen idee waar ze vandaan komen, maareh gezellig! Welkom aan boord ;)vrijdag 8 juni 2012

deze week zag ik (număr de patruzeci şi patru) nummer 44

Deze week zag ik........

Het resultaat van ruim een uur lang dunne papiertjes uit elkaar trekken en open vouwen.... Jeemig dat was een flinke klus! phoe! eh... ik bedoel natuurlijk poe poe. Erg leuk bedacht hoor die naam 'pom-pom'...... 
maarre ik hou het toch op poe-poe!
Maar ze zijn wel mooi he? (zijn van de hema). Ze doen me ook een beetje denken aan van de enorme pioenrozen, die ik al op een aantal blogs voorbij zag komen. Mooi. Ik zag ze vandaag ook staan bij de jumbo supermarkt toen ik boodschappen ging doen. Ik twijfelde nog of ik ze zou mee nemen of niet, maar ik was nog een beetje van slag onder de indruk van dit:


oranje bakjes champignons (ja ja we zijn de champions.....)
Ik moest hier wel een beetje om gniffelen hoor. Maar wat een belachelijkheid verder die hele oranje gekte!
Maar goed. Voor iedereen die zaterdag voetbal gaat kijken veel plezier. Ik ga toch echt andere dingen doen dan.


'deze week zag ik' is iedere week een blik op de afgelopen week. De andere deelnemers vind je in de pagina balk links boven.


zondag 3 juni 2012

weten jullie nog toen de zon scheen.....

weten jullie nog toen de zon scheen? en dat je dan gewoon de hele dag buiten was? En alleen maar naar binnen ging om te plassen of iets uit de koelkast te pakken? Nou toen dus. Ja, toen pakte ik ook de gemaakte ijs-eieren uit de vriezer. Wat ijs-eieren? Jawel. Nou ja ijs-waterballonnetjes eigenlijk. Ik zag het idee hier (een erg fijn blog met heel veel knutsel frutsel projecten met jonge kindjes). Je vult van die kleine waterballonnetjes met eh... water maar ook met andere dingetjes zoals kleine boerderij diertjes, lintjes, knikkers, glitters, bloemetjes, macaroni (nou ja alles kan eigenlijk wel). Knoopje erin en een nachtje in de vriezer leggen. Soms kan het een beetje gefrut zijn om de dingetjes door het kleine opening van de ballon te krijgen, dan is het handig om de bovenkant van een petfles af te snijden en die om het flupje (?) van de ballon te doen zodat het open blijft staan.
Het is erg mooi om deze eieren te bekijken en ze langzaam te zien smelten. Ermee spelen en op de grond gooien is natuurlijk ook erg leuk (en mooi). En ze zijn ook lekker verkoelend om in je handen te houden!
Maar goed inmiddels is het koud.... Ik had vandaag gewoon weer m'n winterjas aan! Echt waar.
Dus gaan we maar weer verder met binnen frutselen....

We zijn bezig met de traktatie van Siem voor op de peuterspeelzaal. Hij wordt over anderhalve maand 4 jaar en gaat dan dus naar de basisschool. (aaaargh!) Het is een beetje een leeg gelopen peuterspeelzaal, als alle kindjes er zijn (incl. Siem zelf) zijn er maar 8 kindjes. Niet zo veel dus maar is het wel leuk om zelf wat te knutselen, zonder dat het zo enorm veel werk is. Ik vind het leuk als hij zelf ook meehelpt voor zijn traktatie. Dus werden de verzamelde wc rolletjes alvast geverfd.

Het eindresultaat is binnenkort te zien.

En nu we toch bezig zijn met home-made-frutsels, wil ik jullie deze ook nog even laten zien. Ik vond ze eigenlijk wel leuk geworden. Ik maakte ze een paar weken geleden. 


Vriendinnen met baby's zijn altijd handig want dan hebben ze vaak van die babypotjes. En wat van die rondslingerende, ergens gekregen ofzo, speelgoed frutzooi plak je dan met secondelijm in het dekseltje. Goed laten drogen, water erbij en glitters, veel glitters! Als je er een klein beetje behangselplak bij doet bewegen de glitters wat langzamer en blijf je ze langer zien als je het flink heen en weer schud. Maar zonder gaat ook prima hoor.
aaaaaaaaa mooi he?
Ik had voor de zekerheid nog wat extra lijm gedaan bij het schroef gedeelte van het dekseltje, geeft zo'n troep anders......vrijdag 1 juni 2012

deze week zag ik (Antalet 43) nummer 43

deze week zag ik: 


Klinkt een beetje deprimerend he? Maar dat is natuurlijk niet bedoeling! De zon komt vast wel weer terug.Het was heeeerlijk!!!
Fijn weekend iedereen!


De andere 'deze week zag ik' deelnemers vind je hier