zondag 29 juli 2012

opbrengsten?

tja..... en nu zijn jullie allemaal natuurlijk enorm nieuwsgierig of ik mijn gouden ketting al heb.
Nou de 3 mannen hebben dus zo'n 2 dagen in het water gestaan op zoek naar goud. En zijn thuis gekomen met jawel! 1 (ieniemienie) schilfertje goud. Whoehoe!!! Verder hadden ze wel veel goudstof gevonden, maar dat is zoooo klein dat kun je niet eens pakken zeg maar. En stukjes pyriet, wat dan ook een beetje op goud lijkt. Straatwaarde van de vangst.... zo'n 2 cent. misschien. Maar ze hebben natuurlijk enorm veel lol gehad zo samen. Kampvuurtje en sterke verhalen erbij, helemaal goed. Volgend jaar nieuwe ronde en nieuwe kansen!

Ik had vandaag ook een enorme opbrengst uit de tuin:


jaja.... de tomaatjes beginnen het goed te doen. Maar die wortels zijn erg eh.... bijzonder allemaal. Deze van de foto zijn dan nog vrij normaal (Ze zijn iets van 4 centimeter, maar lijken groter op de foto, tomaatjes zijn ook van die cherry dingen hoor!), de opbrengt tot nu toe waren hele rare misvormden erg kleine rare worteltjes. Ze zitten ook al heel erg lang in de grond, maar normaal groeien ho maar.
Verder beginnen wel de gezaaide zonnebloemen te bloeien, gezellig. En kochten we dus wat gele bloemen voor binnen (de logica ontgaat mij hier ok een beetje hoor). Siem mocht uitzoeken en koos zoals gewoonlijk iets geels uit.....


Dat fleurt de boel wel op!

De brievenbus werd afgelopen ook erg blij van nog meer verwen-post voor mij...... Ik kreeg een gevulde envelop van Susan (365 dagen creatief). Ze had allemaal leuke en lieve spulletjes voor mij bij elkaar gezocht. Ik vind het indianen-kleurboek en de kaarten erg gaaf. De poppetjes en frutsels zijn altijd goed aan mij besteed. Als je op haar site kijkt kun je ook nu nog mee doen aan een give away!!! Dank je wel Susan!!! je bent een schat.


Verder gaat het mama eigenlijk ook wel goed gelukkig. Ze is thuis en gewoon goed bij kennis. Ze mag niet eten en drinken en krijgt vloeibaar voedsel via een infuus. Ze heeft permanent een neussonde om alle maagsappen enzo af te voeren. 's morgens en 's avonds komt er iemand aan huis om dit allemaal te regelen. En s' morgens komt er ook nog iemand helpen met wassen en aankleden. De hele ochtend is dan dus wel volgeboekt zo ongeveer. 's middags nog even een paar uurtjes rusten en dan komt er daarna zo iedere dag wel bezoek en veel telefoontjes enzo. Mama mag ook ivm dat voedsel niet alleen thuis zijn, wat dan soms even passen en meten is voor papa. Afgelopen week hebben m'n broer en ik haar zelfs meegenomen naar de efteling voor een paar uurtjes. Daar wilde ze graag nog naar toe met ons en Siem. In rolstoel gehesen met voedsel in rugzak, medicijnen, spuitjes, spoelwater, vrieselementen etc. Moeder in lange mouwen gekleed en met pet op (medicatie en zon mag niet samen) door de efteling rondgereden en voorrang gekregen bij de rolstoel ingang. hah! Het was een fijne dag!

Voor nu even een kort weekje blogpauze! In het weekend probeer ik weer alles bij te lezen van alle andere bloggers (is bijna geen beginnen aan, als je het niet een beetje bijhoud, maar toch....).
Nogmaals dank voor jullie lieve en gezellige berichtjes altijd!

gegroet.

en dan nu nog even een foto van mijn mooie mannetje.....

 

vrijdag 27 juli 2012

deze week zag ik (nombre de cinquante) nummer 50

Deze week zag ik...... (mijn vijftigste 'deze week zag ik' berichtje.... oempf!)

.... dat man, mijn eigen 'golddigga', vertrok naar Zwitserland voor zijn goudzoekavontuur! 
Ik schreef er al eerder over klik hier
Het was een last minute planning maar man was afgelopen dinsdagavond vertrokken met z'n neef en vader om te gaan goudzoeken! Lachen he? Gewoon in het water staan met allerlei zelfgemaakte sluisdozen en goudpannen in de hoop wat goud te vinden (maar eigenlijk gewoon meer voor de lol en gezelligheid natuurlijk!). Vandaag komt hij weer thuis. Ik ben benieuwd naar de verhalen......
Benieuwd of er nog meer goudzoekers waren deze week? 
Klik op 'deze week zag ik' in de bovenbalk links.


maandag 23 juli 2012

fijns.

gewoon wat fijne foto's.....
Lieve post van Sil gekregen om me op te vrolijken.


Eind afgelopen week was het nog zo'n slecht weer... 
(wat dan wel weer mooie plaatjes geeft!)


En toen BAM de zon! Ja hoor welkom, dat duurde lang. 
Heeft u een goeie reis gehad?
En toen was ook de kermis hier in de stad. KABAM! Wie durft er in dat ding op de foto hierboven en dan rechtsonder?
De Tilburgse kermis is de grootste van de Benelux....... 
Tja dan hoor je toch wel even te gaan. 
Je doorstaat de drukte, denkt er niet te lang over na dat zo'n belachelijke kinderattractie in zo'n helikopter die ronddraait 2,50 kost...... 
(zoek het kind op de foto, tussen alle toeters en bellen.....)


Je kijkt je ogen uit naar al dat "kermis-volk" (en die zijn erg hoor!!!) Nou was het vandaag 'roze maandag' dwz 'homo-dag'. Alles en iedereen in het roze en heppy de peppy gay for a day! 
Wij deden een beetje mee met onze 'steun het aids fonds-wuppy' die ze ieder jaar verkopen.
Heerlijk zon dat je er bent, hopelijk blijf je nog even!

vrijdag 20 juli 2012

deze week zag ik (номер сорок дев'ять) nummer 49

Deze week zag ik:

....dat je dan soms van die rare afdrukjes op je arm hebt  
(nee nee ik bedoel niet het mooie plakplaatje)Wil je weten wat andere DWZI-deelnemers deze week hebben gezien of wil je je linkje plaatsen klik dan hierdinsdag 17 juli 2012

dank dank!

Zo even als aller eerste al jullie lieve blog-lezers bedanken voor alle lieve reacties n.a.v. mijn vorige berichtje. Ik vind jullie allemaal zulke lieverds!!! Dank voor jullie lieve woorden en wensen. Het voelt een beetje als een warm dekentje. Nee nog beter zelfs, het voelt als zo'n mooi zelfgehaakt warm dekentje! Of misschien zelfs wel als zo'n mooi gehaakt dekentje met van die handige mouwen erin! Haha weet je welke ik bedoel? Dat je dan gewoon door kunt blijven zappen op tv, of je slokje thee kunt nemen zonder je hand onder het dekentje vandaan te halen. 
Klinkt goed he? dit allemaal door jullie.....
Ik kreeg van de week alweer leuke post van Gina. En vandaag kreeg ik post van Jona (joonstar). Zij verraste me met blije post, plaatjes, stickertjes, bloemzaadjes, briefpapier, kunstwerk van haar zoontje en allerlei andere frutsels. Jona heeft een tijd geleden ook haar moeder verloren en weet dus een beetje hoe ik me nu voel.


Maar afgelopen zaterdag dus ook Siem zijn vierde verjaardag gevierd! Het manneke word groot.... Over drie weken is hier de zomervakantie alweer voorbij en gaat meneer voor het eerst naar school! Spannend ik ben erg benieuwd hoe dat allemaal zal gaan. En ik ben ook eigenlijk wel blij dat ik dan weer wat meer tijd voor mezelf heb (en dus nu ook voor mama er meer kan zijn).
Zaterdag heeft het zo ongeveer de hele dag geregend, helaas. We hadden het feestje ook maar klein gehouden hoor en dat kwam nu dus eigenlijk ook wel goed uit omdat het bezoek dus allemaal binnen gezet moest worden. Aaaargh mensen die in de winter jarig zijn hoe doen jullie dat toch altijd met bezoek binnen? Ik vind het maar niets....
Een vriendin maakte nog een mooie verjaardagskroon voor Siem. In favoriete kleur geel en met zwarte wenkbrauwen! Hoe grapig is dit!?


jaja dat wisten jullie natuurlijk nog niet, maar snorren zijn uit hoor! Wenkbrauwen zijn nu helemaal hot! Let maar op over een tijdje zie je ze overal ;) Even goed onthouden waar je ze dan als eerste zag he!

Verder wil ik jullie ook nog even onze nieuwe creatie hier in huis laten zien. Vol trots presenteer ik jullie: ons nieuwe computer-meubel!Jawel.... het is de piano die is omgebouwd. Een jaar geleden kochten wel bij de kringloop voor 25 euro een oude piano (met de bedoeling hem op te knappen en dan heel goed te leren piano spelen enzo.....). Dat opknappen en leren spelen is niet helemaal gelukt. Maar hij dient al wel een jaar lang heel goed als kast-achtig iets. Gezellig spulletjes erop zetten enzo. Maar nu hadden wij ook al een jaar lang een onhandig hoekje in de kamer om te computeren. Dit weerhield mij er niet van om er niet achter te kruipen hoor! Maar echt slim is dat natuurlijk niet. Nu dus ideale werkhoogte gevonden zo achter de piano. Alle computerkabeltjes moeten nog even weggewerkt worden en dan laten we het zo denk ik, vind het wel grappig! In de klep aan de onderkant zit ook nog de versterker en scanner verstopt. De snaren van de piano zitten er nog wel in, waar je dan als afwisseling van het muizen even harp op kunt spelen. 


Nu hebben we nog wel dit ding hierboven over...... even bedenken of we hier nog iets mee kunnen doen!

vrijdag 13 juli 2012

deze week zag ik (numero 48)

'deze week zag ik'
veel donkere wolken en een paar zonnestraaltjes.....

..... en dat was niet alleen buiten helaas. Pfff het was een hele heftige week. Veel slecht nieuws. Ik schreef er al wel eens eerder over dat mijn mama kanker heeft. Het was toen al vrij snel duidelijk dat het niet te genezen zou zijn. Alles wat ze konden doen was om de boel te rekken. En zo heeft ze inmiddels al ruim 2 jaar erbij gekregen!!! Super, een soort van cadeautje, want dat had niemand eigenlijk verwacht. Ze bleef de artsen keer op keer verbazen. Maar nu gaat het dus echt bergafwaarts allemaal. We zijn sinds deze week terecht gekomen in de laatste fase zoals dat dan heet. De afgelopen weken heeft ze in het ziekenhuis gelegen met de hoop d'r nog een beetje op te lappen. Dat is niet gelukt en nu mag ze het weekend naar huis met alle nodige zorg en hulp aan huis. Ze kan niets meer eten of drinken en krijgt de voeding via een infuus. Erg gecompliceerd en daar komt veel bij kijken aan zorg. Behoorlijk klote allemaal. Je weet natuurlijk dat dit moment er aan zat te komen, maar als het dan eenmaal zo ver is......
Maar we gaan er het beste van maken met z'n allen. Als er iemand levenslustig is dan is het mijn mama wel! Dat is echt zo bijzonder en fijn! Ik ben ervan overtuigd dat ze door haar eigen strijdlust ook toch nog zo lang heeft mogen genieten van alles. En ze wil nog steeds genieten...... maar de tijd zal te kort zijn.
Maar ook deze week kregen we te horen dat de oudste broer van papa longkanker heeft. Ja hoor kan er ook nog wel bij.......


En precies deze week, afgelopen maandag, maar dan 3 jaar geleden overleed mijn schoonmoeder. Jawel, aan een hersentumor. In 2,5 maand was het gebeurd. 5 dagen voor Siem zijn eerste verjaardag.
En nu is Siem dus weer jarig deze week, hij wordt vrijdag 4 en er hangt weer een donkere wolk over dit feestje......

Het fijne met zo'n klein jongetje in huis is natuurlijk ook wel dat je gewoon door moet gaan. Tuurlijk vieren we z'n verjaardag!
En we deden ook andere leuke dingen deze week, tussen de ziekenhuisbezoekjes en regel dingen door.
We gingen naar de pluktuin en plukte daar ons eigen fruit. 
Mjam heerlijke kruisbessen!


We vierden de verjaardag van 1 van mijn beste vriendinnetjes. 
Uit eten met mijn collega's om de vakantie in te luiden. Jawel! Ik heb vakantie. fijn.

Ik maakte een begin aan de elfentuin van een cementbak(gezien bij bosliefje) Nu alleen de elfjes nog uitnodigen kopen.....


en ik werd blij verrast door lovely tough cookie.
Ze stuurde mij een berichtje of ik zin had om te swappen. Altijd leuk, ik ben dol op post. Voor haar was het de eerste keer en een beetje spannend dus ;)
Deze leuke dingen stuurden ze me allemaal:


Thanx hiervoor! 
(je timing was dus ook heel goed ivm alle donkere wolken deze week)
De andere 'deze week zag ik' deelnemers vind je hier

Ik zit waarschijnlijk komende tijd even wat minder achter de computer ook ivm vakantie.

x

maandag 9 juli 2012

dames en heren!

Dames en heren! Wat een spannende strijd!!

 In de linker hoek ziet u 'egel' hij komt hier vandaan. In de rechterhoek team lego. Laat u niet misleiden door het ietwat kleine formaat en het gele hoofd. Ze zijn beladen met een behoorlijke gewelddadige uitrusting.....

Pow! 
in de linker hoek mus alias 'Rocky' en rechts Ridder'Rambo'.
Twee geduchte tegenstanders. Rocky is snel en Rambo is sterk. 
Wie o wie zal het winnen?

zeker bij dit laatste duo was de spanning om te snijden 
(spanning, stopcontact, woordgrapje, haha)
Oerkrachten versus wijsheid. 

Het waren 3 geweldige matchen!
Wie is uw favoriet?

(we hebben trouwens ook nog een coole vossen muursticker, maar die deed even niet mee in deze match i.v.m een diskwalificatie....)

donderdag 5 juli 2012

deze week zag ik (sayı yedi kırk) nummer 47

deze week zag ik: goudklompjes in de zandbak!?

(tegen niemand zeggen he, dat het goud geschilderde steentjes waren die ik er gisteravond in gooiden)

Bij ons in de achtertuin is sinds een tijdje een soort van goudkoorts ontstaan namelijk. 
Dit komt door Man die geinspireerd was door het tv programma 'golddiggers'. En Man wil dit ook. Goud zoeken niet om heel rijk 
van te worden enzo (man is niet achterlijk...) maar gewoon voor 
de lol. En het schijnt dus ook nog steeds wel te kunnen, 
zelfs in Nederland. In de Rijn bijvoorbeeld zou het kunnen 
zijn dat je ieniemienie schilfertjes goud vind. Maar Man 
gaat binnenkort een keer een weekendje naar Zwitserland, 
daar heb je wat meer kans op een goeie vondst. 
Okee prima. Er werden 'goudpannen' besteld (van die zeefschalen) 
en er werd al een 'sluisdoos' in elkaar gezet en allerlei 
andere zeef en filter dingen. Er werd naar Duitsland gereden 
om een grote bak met Rijnzand te vullen om te oefenen. 
Tot op heden heeft Man heel veel ijzerkorreltjes gevonden. 
En dat schijnt goed te zijn, want ijzer is ge lichter dan goud 
(als ik goud heb opgelet....) . Als je ijzer kunt pannen 
(ja zo heet dat dan) kun je goud helemaal pannen. 
De techniek is dus goed!
Om het enthousiasme een beetje te delen, opperde ik dat het misschien leuk zou zijn als Man al z'n bevindingen en het hele avontuur wat gaat komen, bijhoud in z'n eigen blog. 
Nou heeft hij dat nog gedaan ook! (ik he met m'n goeie plannen ;)
Voor wie het leuk vind: mijnzoektochtnaargoud
Ik vind het eigenlijk wel schattig......
Maar goed Siem is natuurlijk ook betrokken in het hele 
gebeuren. Emmertje, zeefje enz. En laat hij nou toch vandaag 
een hele goeie pan-dag hebben gehad!
Benieuwd of er nog meer koortsachtige typjes zijn bij de andere 'deze week zag ik' deelnemers?
Klik  hier o nee ik bedoel hier of toch hier..... nee klik maar hier