vrijdag 31 augustus 2012

..... en gister was het afscheid.

Als aller aller eerste wil ik jullie natuurlijk bedanken voor de enorme berg lieve berichtjes! Ik schreef al eerder hoe fijn dat is. Want het helpt, het helpt echt! Ook alle lieve en mooie kaartjes die ik kreeg helpen allemaal een beetje om de pijn te verzachten (dames, jullie weten zelf wie jullie zijn! thanx).

Gisteren was de dag van de crematie. En het was een mooie dag waar ik met een goed gevoel op terug kijk. De uitvaart zelf had van mij nog veel langer mogen duren hoor! Want wat is het fijn om te luisteren naar al die lieve dingen die werden verteld over mijn mama. En hoe mooi is het om te gniffelen over grappige herinneringen die gedeeld werden. En mooie muziek. Lieve mensen. 
Een lach en een traan. En dan bedenk ik ook hoe trots ik ben op mijn mama en hoe blij ik ben dat ze mijn moeder was!

Vanmorgen maakte ik thuis de bovenkant van piano/computer-ding leeg en maakte een soort van altaartje voor haar. Want bloemen troosten en andere lieve dingetjes geven ook troost.


En vandaag ben ik lekker heel de dag alleen. Heerlijk na al die drukte van de afgelopen weken en vooral de drukte van de afgelopen dagen. Even niets en alleen maar in het gezelschap zijn van mezelf.
De chocoladereep bij m'n ontbijt smaakte prima. En straks ga ik denk ik ook nog de stad in om allemaal dingen te kopen. Ik weet nog niet wat hoor, maar gewoon iets kopen om te kopen, want dat helpt namelijk ook als je verdrietig bent. Nu maar hopen dat ik goed kan slagen!

maandag 27 augustus 2012

en toen was mama overleden.....Zaterdagavond. Papa en mijn broer waren erbij en het is 
gelukkig allemaal heel rustig gegaan. Ik had haar 's middags 
nog gezien maar ze was sinds vrijdag door de morfine al helemaal 
weg om het maar zo te zeggen. 
Donderdag heeft ze heel bewust Siem nog gezien en daar ben ik heel blij om.
Het is altijd een beetje dubbel om te zeggen dat je blij bent dat het nu klaar is. Verder leed is haar bespaard gebleven en dat is fijn. Maar mama wilde zooooo graag leven! Ze had zo'n ontzettend doorzettingsvermogen. Volgende week maar dan 3 jaar geleden kreeg ze te horen dat ze kanker had, met een levensverwachting van 3 maanden...... Nu na een zware buikoperatie, zo'n 70x (!) chemo, bijwerkingen, scans, gesprekken, bergen aan medicatie, opnames in het ziekenhuis en nog veel meer verder, heeft ze het moeten opgeven en dat is heel verdrietig. 

Maar nogmaals wat had mijn mama een doorzettingsvermogen en een positiviteit. We hebben dus nog ruim twee en een half jaar van elkaar kunnen genieten. En dat kunnen ze me lekker nooit afnemen!
Ik zie nu ook steeds momenten van de afgelopen dagen over en over in m'n gedachten. Zo'n (wat dan achteraf bleek) laatste keer haar gezicht zien als je de kamer uitloopt en dag hebt gezegd. Het moment dat ze haar thuis kwamen ophalen met een brancard. Dit ging allemaal heel respectvol hoor, maar is zo raar met van die lakens en zo'n "zak". Ik zie mezelf buiten op de stoep staan met de arm van m'n broer om me heen. Mama ligt in de Dela-auto en ik zwaai de auto met mama erin uit als hij weg rijd..... 
Bij de voordeur staat Man met tranen in z'n ogen. 
Binnen zit papa verslagen op de bank.zaterdag 18 augustus 2012

afgelopen dagen.....

nou de fretjes dus......
Ik moet zeggen ze worden eigenlijk steeds leuker! De eerste dagen zag ik het juist niet zo zitten hoor! Ik vond ze een beetje viezig en stiekem ook wel een beetje eng, ik was bang dat ze me heel hard zouden bijten enzo. Ik durfde ook niet zo heel goed m'n hand in de kooi te doen om ze eten of drinken te geven. Ik vond ze in de kooi leuker dan als ze eruit waren. En dan helemaal als ze aan het slapen waren! Dan krullen ze met z'n tweetjes echt heel gezellig in elkaar of op elkaar, da's echt wel schattig. Ook stoeien ze met z'n tweetjes, ze rollen en springen over elkaar heen. Grappig om te zien hoor!
Maar zoals ik al zei ze worden eigenlijk steeds leuker! De eerste dagen wilde ze nog wel eens een beetje bijten, vandaag al helemaal niet meer. Ze zijn erg nieuwsgierig met onderzoeken van de kamer, maar komen ook al naar je toe voor aandacht. Maar ik heb niet de behoefte om ze in m'n nek te hebben ofzo hoor! En ze zijn zindelijk, dat is wel zo prettig! Siem vind ze erg leuk en zit zo ongeveer de hele dag voor die kooi te koekeloeren. Hij pakt ze met gemak op en is niet bang.
Dus wie weet... En zo zie je ook maar hoe snel soms je mening kan veranderen.
Even een fotootje van Fred (de bruine fret), de andere fret heet ook Fred maar da's een witte. :)


Best lief he!?En herinneringen jullie je nog dit boek, wat ik een paar maanden geleden kocht als kringloopje? Ik wist niet zo goed wat ik ermee moest doen vanwege het enorme formaat (ruim A3). Maar wist wel dat ik het een heel gaaf boek vond. Maar nou kreeg ik vorige week een mailtje van een jongeman die schreef dat dat boek zijn lievelingsboek was vroeger! Hij kon er uren met z'n neus inzitten. Hij was al een tijdje op zoek naar dit boek, ook om het te laten zien aan zijn dochtertje van 2. Mocht ik het boek nou ooit weg doen.......
Ik heb even getwijfeld want vind het echt wel een heel gaaf boek. Maar ja het staat maar te staan..... Dus we hebben geruild. Hij kwam het boek ophalen en nam een super lekkere zelfgemaakte caloriebom chocoladetaartje mee. Mjam dus. Iedereen blij.

En ik kreeg nog meer leuks deze week! En dan bedoel ik ook echt heel leuk!!!
Tadaaaa:


createa stuurde me zomaar allemaal leuks. En laat zij nou precies weten wat ik gaaf vind! Van die afbeeldingen uit oude kinderboeken (een boek, envelopjes en labeltjes). Oude foto's. Oude frutsels zoals een lucifer pakje met slogan 'postcode, gebruik hem goed' (ken je die nog?) en 3 oude Venz pinnetjes (met zo'n paraplu met regen hagelslag, kennen we die ook nog!). Mooi lintje en gehaakt hartje en kaartjes. pretty cool he!
En nu natuurlijk hard bedenken wat ik haar terug kan sturen......

Vandaag was trouwens een lekker dagje he!?  Hooguit een beetje warm....
We zochten wat verkoeling bij de fonteintjes hier in de stad.


Wat blijft dat toch heerlijk, spelen met water!
(En wat ben ik trouwens trots op mijn kereltje die zijn eerste schoolweek heeft gehad. Ik vind het knap hoor zomaar de dag doorkomen met allemaal wild vreemde mensen en regeltjes die je niet kent)

Gister was niet zo'n leuke dag...... Het gaat ineens sinds een paar dagen helemaal niet goed met mama. Ze is zoooo moe. Ik had haar een paar dagen niet gezien en ze was zomaar veranderd van mijn mama naar een echt ziek iemand in bed.
De geplande gesprekken met huisarts etc. die over een paar weken stonden hebben we allemaal vervroegd. 
We zullen zien.....


Mensen rustig aan met de ijsjes en een fijn weekend nog!

vrijdag 17 augustus 2012

Deze week zag ik (number ftwo fifty) nummer 52

 Deze week zag ik:

 ....een engel met een mobieltje! (en een spijkerbroek.....)

Ja echt waar.  
We waren zaterdag naar theater festival de boulevard in Den Bosch. En daar midden op de parade heb je die enorme Sint Jan staan, waar je sowieso al je ogen uitkijkt. Rond de 600 beelden binnen en buiten (en ook echt de meest rare en bizarre!). Twee jaar geleden was de enorme restauratie van al die beelden en de kathedraal zelf klaar, na 10 jaar.... Maar goed er was dus een enorm beschadigd beeld van een engel tussen. En er was dus een beeldhouwer die daar iets mee moest doen en die maakte er een engel met een mobieltje van.

Ik citeer even een stukje tekst van zijn site:

'Deze moderne engel heeft recent een plaats gekregen op de gevel van de Sint-Janskathedraal in Den Bosch. Dit beeld van een engel met een mobieltje is aan de zuidkant op 15 meter hoogte op de kathedraal gezet.

Het idee voor een engel met een mobiele telefoon komt van beeldhouwer Ton Mooy. Die maakte voor de restauratie van de Sint Jan 25 nieuwe engelenbeelden. Met de laatste wilde hij een grapje uithalen. Het beeld moest eerst goedgekeurd worden door de kunstcommissie van de kerk. Die had nog wel wat op- en aanmerkingen op Mooys ontwerp. "De straalmotoren in plaats van vleugeltjes en de rok in plaats van een broek die ik voorstelde gingen volgens de commissie te ver", vertelt Mooy.

Het mobieltje heeft trouwens maar één knop. "Voor een directe verbinding met God", aldus Mooy.'

Vervolgens kwam er een bordje onder met een echt telefoonnummer. Als je dit belt krijg je schijnbaar de voicemail van god en kun je een bericht inspreken wat dan misschien wel later verhoord word.......Alle andere 'deze week zag ik' deelnemers vind je hier


 

dinsdag 14 augustus 2012

spannende sms'jes en kind naar school.....

Zo. 
heerlijk Siem is naar school. Heerlijk! Ahum mag ik dat zo even zeggen zonder dat jullie allemaal denken wat voor een erge slechte moeder ik ben? U moet me natuurlijk niet verkeerd begrijpen, maar wat is het lekker om even tijd voor jezelf te hebben! En het scheelt natuurlijk ook dat het hele voor het eerst naar school gaan allemaal vlekkeloos verloopt! Niets geen huilend kind aan been of 
pruil-lipjes. Gister was zijn aller eerste dag, man heeft gebracht en gehaald want ik moest werken en het ging helemaal prima. Man had het er zelfs moeilijker mee dan Siem... Hij zit ook naast zijn beste vriendinnetje, wat het natuurlijk gemakkelijker maakt. 
Aaargh ik weet nog goed die eerste maanden op de peuterspeelzaal....... dat was echt alsmaar huilen en stilletjes in een hoekje zitten kijken hoe andere kinderen aan het spelen waren. Niet fijn dus.
Maar nu heerlijk! Vanmorgen al meten kopje thee gedaan met een vriendinnetje na het wegbrengen van de kinders. Bij thuiskomst lekker hard muziekje aan gezet en even door het huis gesjeest met wat opruimbezigheden (alles gaat zoveel sneller zonder 'hulp' van kleuter). Buiten in de zon de lunch naar binnen scheppen en wat folders doorbladeren. Beetje computeren, niet verkeerd. Vanmiddag nog even naar de dierenwinkel op zoutarm kattenvoer te halen........ Want jawel we krijgen vandaag ook nog huisdieren. En ik zal dat dan even uitleggen (ook gezien de titel van dit berichtje). Zaterdagavond kreeg ik namelijk een smsje van man dat R. dinsdag een huisdier voor ons meeneemt. Nu is R. een valkenier en ehm iemand die allemaal roofvogels heeft voor z'n werk (ik weet niet precies hoe dat heet). We hebben als eens eerder overwogen om i.o.m. hem een uiltje thuis te houden. Uiteindelijk wijs besloten om dat toch niet te doen. Toen een hond overwogen en besloten omdat maar eens over een half jaar te bekijken (school, mama etc). Ik wilde eigenlijk wel graag een parkietje, maar dat vond man suf.... Dus naar mijn idee lag het hele huisdier gebeuren een beetje stil. Maar dus niet. Na wat ge-heen en weer ge-sms (of het alleen kwam logeren en vleugels had enzo) bleek dat we vandaag een fretje krijgen, twee zelfs. een paar weken oud. Nou kan ik u vertellen dat ik niet meteen enthousiast was eigenlijk. stinken die beestjes niet enzo? of bijten ze er geen kleutervingertjes af? Nou schijnbaar dus niet..... en zijn ze erg leuk. Ik moet het nog zien. Je kunt er trouwens ook mee fretteren. Dat gaat man dan ook samen doen met R. Dan laat je de fret b.v een konijnen hol ingaan zodat de fret het konijn naar buiten jaagt en dan kan een valk of andere roofvogel het konijn achterna gaan.
Dus..... ik weet allemaal eigenlijk nog niet zo goed wat ik hiervan vind. Maar dat mag de pret van mijn vrije dag vandaag natuurlijk niet drukken hah! Ik hou jullie natuurlijk op de hoogte. Ik heb trouwens geen foto van kind en eerste dag school en foto van leeg fretten hok is ook niet zo interessant. Dus daarom maar even dit plaatje:


vrijdag 10 augustus 2012

Deze week zag ik (nimewo senkant-youn) nummer 51

Deze week zag ik:

Klik linksboven in de paginabalk voor alle andere 'deze week zag ik' deelnemers

woensdag 8 augustus 2012

blommekes

daag bloemetjes tot over een paar dagen, 
ik hoop dat jullie dan heel plat zijn.....


... gister was ik weer eens naar de pluktuin geweest om gezellig 
een mooie bos bloemen te plukken. Maar eh.. het viel qua bloemen eigenlijk een beetje tegen! Niks geen weelderige bossen 
kleur & pracht. Het was best wel leeg.... We moesten toch wel 
een beetje ons best doen om een bosje bij elkaar te sprokkelen helaas. De eigenaresse vertelde later dat het afgelopen weekend zooooo druk was er waren wel zo'n 1000 man geweest om bloemen 
te plukken. Aaaargh fraai is dat.Vervolgens bedachten man en ik dat het wel leuk zou zijn om dan eindelijk onze eigen boerderij te kopen en er dan ook een pluktuin aan te plakken, booming business lijkt me zo. Dan ga ik natuurlijk ook zelf taartjes bakken voor op het terrasje. Man gaat oude meubels restaureren en dingen uitvinden enzo. Ik ga schilderen en zelfgemaakte frutsels verkopen....
Komen jullie dan allemaal langs?
zaterdag 4 augustus 2012

weer thuis.

Zo ik ben er weer. Computer en ik zijn weer opgeladen!
Afgelopen week zijn we er even tussenuit geweest. Een weekje 
op de boerderij van m'n tante in Belgie op 
huis & honden gepast. 
(nee nee geen koeien gemolken enzo hoor!)


Heerlijk om zo dichtbij de natuur te wonen en om zo veel rust en ruimte om je heen te hebben. Het is ook zo'n mooie omgeving daar (Belgie vlakbij zuid Limburg), al die heuvels en van die kneuterige dorpjes. Als je niet oplet ben je het dorpje al weer uitgereden! De dichtstbijzijnde supermarkt eh.... een paar dorpen verderop. 
Wel van die lekkere boulangerietjes natuurlijk.


En ook zoveel beestjes gezien. Ik woon in de stad en ben misschien niet zo heel veel gewend.... Overstekende hertjes, roofvogels en kikkertjes. Op een avond kwam er zelfs een kerkuiltje bij het raam zitten! Misschien maar voor 5 seconden hoor maar wauw! Hoe gaaf is dat! 
Mega slakken met riante villa's op hun rug en nieuwsgierige koeien.
en natuurlijk 2 lieve honden-beesten. Siem was er dol op! Zo schattig om te zien hoe hij daar mee om ging en allemaal wilde helpen met verzorgen en uitlaten enzo en pogingen waagden tot wat overwicht bij die twee! :)


Verder nog wat mooie uitzichtjes:


en nog wat mooie foto's van de Amerikaanse militairen begraafplaats (Henri-Chapelle). 
Indrukwekkend is dat hoor.
Zo dit was even een kort foto overzichtje.... Ik hoor nu toch echt een wasmachine boven roepen! 
Ik ga snel al jullie blogs proberen bij te lezen hoor!!!