dinsdag 27 november 2012

adventswapperdepap!

Zo Jona al deze 24 cadeautjes komen jouw kant in hoor!


Vanaf 1 december iedere dag 1 pakje openmaken (en niet vals spelen).

keetje van lien organiseerde dit jaar weer de adventswap. Hoe leuk is het om iemand anders iedere dag een beetje blij te maken. En om natuurlijk zelf ook iedere dag je een beetje jarig te voelen omdat je een cadeautje mag openmaken :)


zondag 25 november 2012

zo dat was het weekend weer.

Zo zondag avond. 
Man is nog aan het werken en Siem ligt al in bed, lekker vroeg ivm ernstige tekenen van moeheid.... We waren vanmiddag naar een of andere Sinterklaas theater show geweest. Was wel grappig, maar toch ook wel spannend! Niet zozeer Sinterklaas of de pieten maar het verhaal er om heen was soms een beetje spannend (Sinterklaas werd heel ziek door een magische pratende steen met rode ogen, jawel). Maar gelukkig kwam het allemaal goed. En ligt kind nu lekker te slapen (wat overigens nooit een probleem is, erg fijn).
Maar goed dat was vandaag. Gister de hele dag weg geweest naar Amsterdam voor flavourites. Wow! Wat was dat leuk. 160 webshops te bekijken en allerlei crea workshops. Maar ook lezingen en info over je eigen webshopje beginnen (of boosten). En laat ik daar nou toch net mee bezig zijn (dat beginnen he! er word niets geboost hier hoor...). Net zoals  het staan op de feel good market ga ik gewoon ook maar proberen om een eigen webshopje te beginnen. Omdat ik er gewoon heel blij van word! En geen idee of internet nou zit te wachten op nog iemand die daar zijn zelfgemaakte spulletjes neer gooit, geen idee. Er zijn er natuurlijk al zooooo veel (en ook zulke leuke!). Maar er is er nog geen die 'merulala' heet! Nee want zo gaat die van mij heten. Aangezien je bij merula.nl op een of andere school uitkomt en bij merula.com op een Italiaans (?) muziek tijdschrift. Moest ik wat anders verzinnen. Tralala pomtiedom merulalala. Hm 'merulala' is misschien wel geinig. M'n eigen naam (jullie weten dat het de Latijnse naam voor Merel is toch?) maar dan met een lala erbij. Nou ja eigenlijk dus maar 1 la, anders werd het weer te lang. Merulala, een blij zingend vogeltje dus, precies zoals ik ben (ahum kuch kuch ik verslikte me even...).

Bij de naam moet dan ook een nieuwe header. Na een tijd frutten kwam de zie boven er dus uit. Ik wilde iets rustigs, niet te veel gedoe. En ook omdat mijn assortiment dus zal wisselen, iets wat je overal voor kunt gebruiken. En wat dus ook op een website enzo goed werkt (groot, klein enz.). Ik zit nog te bedenken om er misschien een klein grappig dingetje aan toe te voegen, b.v. in dezelfde stijl als het lettertype, een getekende regenworm die over de gele stip gaat ofzo. Nee nee ik wil geen zingend mereltje erbij! 
Wat vinden jullie er zo van?
Ondertussen zit ik uren achter de computer om zo'n website te bouwen, met programma's die beweren heel makkelijk te zijn...... Nou dat valt vies tegen hoor! Maar komt goed.

Vorige week al wel zomaar mijn eerste ding verkocht trouwens 
(heb eigenlijk helemaal geen website nodig dus ;)
Natuurlijk aan met hart &ziel van Sil 
Zij stuurde mij gewoon een mailtje omdat ze zo graag een siliconen malletje wilden kopen van het ozo schattige meisje. Wow cool! 
Thanx Sil.Maareh... ik had het over flavourites he! Moeten jullie eens even kijken wat voor mooie armband met geborduurde vosjes ik gekocht heb  bij het winkeltje van larie.

 
Mooi he? Verder heb ik me aardig ingehouden en heb alleen nog wat frutseltjes gekocht (een kaartje, plastic beestje enz). 
Het was eigenlijk een soort van 'last minute' dingetje om naar Amsterdam te gaan. Vind het toch wel een eindje weg, waar moest ik Siem laten enzo. Maar al met al is het gelukt! In de auto ook al lekker gekletst en tips & tricks gekregen van mevrouwtje appel (thanx Maaike!). En verder een fijne dag gehad en vol inspiratie weer naar huis!
 
Nog een fijne zondagavond iedereen!donderdag 22 november 2012

Deze week zag ik (číslo šesťdesiat jedna) nummer 61

Deze week zag ik: 


..... ook heel veel blaadjes! Niet meer zo mooi geel als bij Anna en Stins, maar toch....

Deze week kreeg ik ook leuke post van Kiek van hetkreatief. Ik had het Sinterklaas spel gewonnen bij haar (bordspel met cd) en ze had er ook post voor Siem van Sint & Piet bij gedaan (Leuk!). Een zelfgemaakt Pietje knutselpakket, waar we lekker mee aan de slag kunnen! 
Dank je wel hiervoor!!
maandag 19 november 2012

joehoe! wat was het leuk

Nou daar ging ik dan afgelopen zondag met bolderkar en plastic bakken en tassen en natuurlijk niet te vergeten bepakt met al jullie leuke, lieve en fijne reacties (was een zware tas hoor ;)
Op weg naar de Feel good market waar ik voor het eerst van mijn leven een kraampje met zelfgemaakte spulletjes ging aanbieden. En het was leukheuk!!! Ahum hadden jullie mij niet gewoon kunnen vertellen dat het heel leuk is en eigenlijk niet zo eng ;)  
Zoveel leuke mensen gezien en zo veel leuke reacties gehad! Ik werd er soms een beetje verlegen van zelfs..... Er waren ook een paar blog-dames langs geweest. Als eerste kwam schone vrouw langs, die tevens m'n eerste koper was :) . Ja-Ni-nA elke dag zaterdag kwam ook langs en sloeg ook even in. En had zelfs iets voor mij meegenomen! Hoe lief! Een super mooi hart en lief kaartje. Enne zien jullie het kleine detail van het fluor gele gestikte randje?


linsiedepinsie herkende ik meteen van de foto's op haar blog! *Gniffel* zij herkende mij niet omdat ik toen net even zelf een rondje was lopen toen ze langs m'n kraampje kwam. Een vriendinnetje hield even de wacht tijdens mijn afwezigheid en gelukkig kwam ze later nog een keertje langs!
chez chouke kwam ook nog even gezellig langs! Zo leuk om elkaar eens in het echt te zien (en een beetje spannend natuurlijk ook wel). Maar vooral heeeel leuk dames!!!!!

Enne ik heb wel foto's gemaakt maar hoor maar het was binnen met flits enzo dus eigenlijk allemaal niet goed. Ik had misschien wel een voor - en na foto moeten maken zit ik nu te bedenken. Want ik heb ook nog eens heel veel verkocht :0 Vooral de beschilderde stenen liepen erg goed, halverwege de dag waren ze al uitverkocht. Gaaf he?
Er waren ook vragen over een website enzo, jeetje...... phoe 

Maar kortom een hele leuke dag gehad en knalmoe maar voldaan thuis gister op de bank geploft!

Jullie nogmaals dank voor alle belangstelling en fijne reacties!

vrijdag 16 november 2012

Deze week zag ik (number sixty) nummer 60

Deze week zag ik:
mezelf meters maken op de naaimachine.....
en Siem meters maken op de langlauf-baan in de Efteling.


Ik ben bezig geweest om een doek aan elkaar te naaien voor m'n kraampje natuurlijk. Maar jeetje wat is dat toch een klus als je een naaimachine niet zo heel vaak gebruikt. Ik moet dan altijd echt weer even heel goed nadenken hoe het ook al weer moet met zo'n spoeltje enzo, draadje erin. Natuurlijk brak er ook een naald en de laatste meter ging iedere keer het draadje uit de naald (geen idee waarom). Maar het is gelukt!

Zondag waren we naar de Efteling (hier om de hoek :). Het is nu winter efteling en dan is het hele park nog eens extra mooi met sneeuw, kampvuurtjes, warme choco kraampjes etc. Op de baan van de traptreintjes is tijdelijk een langlaufbahn gemaakt. Siem wilde zich er wel aan wagen, had het nog nooit gedaan. (na dat we eerst heel lang moesten wachten op 1 van de 2 maatjes 29 die er waren...). Maar het ging super goed dat gelanglauf en meneer vond het heel leuk.

Maar wel moest ik ook heel erg denken aan mama bij deze twee dingen, het is nu bijna 3 maanden geleden dat ze overleed. Normaal zou mama me altijd geholpen hebben bij dit soort naaimachine activiteiten. Ze zou me ook geadviseerd hebben om de stofjes met een net zwart draadje aan elkaar te maken en niet met een fluoriserend geel draadje..... Als ik hier aan denk moet ik ook wel gniffelen.

Maar ik vind het soms wel moeilijk om opa's en oma's te zien die allemaal leuke dingen doen met hun kleinkinderen en van elkaar genieten. Nou heb je in de Efteling natuurlijk heel veel kinderen met hun opa's en oma's. Ik vind het zo sneu voor Siem dat hij 4 jaar is en nu al 2 oma's heeft moeten verliezen. Hij heeft geen oma meer om trots aan te vertellen dat hij gelanglauft heeft en helemaal niet was gevallen.
Dus krijgt hij maar een hele dikke kus van mij...

Ik weet wel zeker dat mama mee gegaan zou zijn naar de markt zondag omdat ze dat super leuk zou vinden. En dat ze het zo leuk zou hebben gevonden dat ik dat zomaar doe. Maar dat is ook wat ik wel geleerd heb afgelopen tijd. 
Doe alsjeblieft wat je leuk vind het kan allemaal zomaar voorbij zijn!


Klik hier voor alle andere deelnemers of om je linkje te plaatsen.maandag 12 november 2012

Merula's maaksels....

Nou aanstaande zondag dus gaat het gebeuren, de feelgoodmarket. Ik citeer even van de site: 
De FeelGood Market is een bruisende markt vol Design, Art, Fashion, vintage, sieraden, lifestyle, kids stuff, (bio) food en mooie, originele, eigenzinnige (streek)producten van geïnspireerde ontwerpers, ambachtslieden en creatievelingen en MERULA *gniffel* Meestal aangeboden door de maker zelf. Met daarnaast live- muziek, workshops en theater.

Ik schreef het al in mijn vorige berichtje maareh... ik en mijn maaksels gaan daar naar toe..... 

Ik wil jullie even bedanken voor alle leuke en lieve reacties die ik al kreeg! Bemoedigende woorden en vele gewenste successen mocht ik al ontvangen. Fijn fijn
En het helpt ook wel een heel klein beetje hoor.
Maar ondanks dat blijft het natuurlijk nog steeds mega eng. 
Ja ja jullie zijn allemaal leuke en lieve dames en jullie vinden eigenlijk alles wel leuk. En de meeste worden al blij van een iet wat mislukt beeldje van een hertje ofzo.... Tja ;)
  Maar het schijnt ook dat er in de wereld niet zo leuke mensen zijn. Of nou ja ik bedoel eigenlijk niet zozeer niet leuke mensen. Maar meer mensen die niet alles zomaar leuk vinden (en dat mag natuurlijk ook!!!!). Maar stel nou dat die allemaal zondag langs komen bij mijn kraampje.
Dat zou niet zo best zijn....
En dat ze dan gaan smoezen ofzo en hun neus ophalen...
Of of of....

Nou goed. Laat ik maar ophouden he!

Jullie waren erg nieuwsgierig he?
Dus hier is tie dan: ik presenteer de herfstcollectie van MERULA :)okee ik heb een aantal 'veel geluk' potjes gemaakt. Dit zijn glazen potjes gevuld met allerlei geluksvoorwerpen zoals een: gelukspoppetje, dobbelsteen, scherven, muntje, klavertje vier, lottoballetje, chinees gelukspapiertje, rijst, goudklompje, origami kraanvogeltje etc.
Een variatie hierop een 'veel liefs' potje (gevuld met gemaakte fimo roosjes) en de 'komt goed' potjes (met fimo koekjes).Dan deze (ideeen die ik op pinterest tegen kwam hoor). Een klein glazen flesje (3 cm?)  met 'hoera' en gevuld met confetti. En een nog kleiner flesje (2 cm?) met een fimo hartje wat aan een draadje hangt. 
(het hartje had ik van de week ook naar lovely tough cookie gestuurd omdat ik het zo symbolisch vond voor haar situatie op dit moment met haar ernstig zieke broer. Zijn leven hangt op dit moment letterlijk aan een zijden draadje. Het glazen potje eromheen wat het hartje probeert te beschermen zijn zij en haar familie en vrienden).Deze haakjes/kapstokjes 'beestenboel' hebben jullie pas nog gezien he?
Ik wil ze als setje verkopen (kop & kont)Deze boekensteuntjes 'blokkentoren' heb ik gemaakt van oude houten blokjes. Ik heb ze van gekleurde blokjes en gewoon in houtkleur (enfin dat ziet u op de foto zelf ook wel...) Aan de onderkant zit een halve ovaal van plexiglas waar je de boeken opzet. De blokjes zelf zijn op elkaar gelijmd.Deze siliconen malletjes wellicht ook al bekend van recente activiteiten hier. Ik wil de malletjes graag gaan verkopen. Ik doe er een papiertje bij met alle info over wat je ermee kan, welke materialen je ervoor kunt gebruiken enzo.
Maar ik moet het hele assortiment nog even goed op foto zetten.....


     
En tot slot van deze fotoserie de beschilderde stenen en de playmobil kapstokjes. 
Ik wil de stenen per setje van 7 poppetjes aanbieden in een oud retro spelletjes doosje. Je kunt ze gewoon voor de sier neerleggen of er juist mee spelen (grappig is het om te zien hoe de karaktertjes veranderen als je de hoofdjes verwisselt)
De kapstokjes moet ik ook nog even goed op de foto zetten (met sieraden of tasje eraan hangend ofzo). Siem heeft op z'n kamer al heel lang zo'n kapstokje hangen (z'n pyjama hangt eraan). Maar deze heb ik nu veel netter afgewerkt met verzonken hangoogjes aan de achterkant en de schroefgaatjes allemaal weer opgevuld zodat je die niet meer ziet.Nou eh ja dit dus allemaal een beetje...... 

Ik hoor graag jullie mening! Tips & suggesties ook erg welkom.

o wacht deze jeugdsentimentjes voor aan je sleutel of tas mogen ook nog mee:

donderdag 8 november 2012

zweet zweet....

Nou ik viel bijna van m'n krukje af een maand of 2 geleden...
En weten jullie waarom? Omdat ik me had aangemeld voor zoiets engs. Maar wel iets wat ik eigenlijk al jaren wilde doen....Ik had bedacht dat ik het gewoon zou gaan proberen. Maar ach nou bedenk ik wel vaker dingen die ik wil gaan doen maar op een of andere manier als het puntje bij het paaltje komt....... 
Maar nee deze keer heb ik het echt gedaan! 

Ik had een inschrijfformulier ingevuld voor een markt waar ik dan mijn zelfgemaakte spulletjes zou gaan (proberen te) verkopen! Aaargh hoe eng is dat???? Ik moest foto's mee sturen om te laten zien dat het wel binnen het concept zou passen. En weten jullie wat? Ze vinden het leuk! Whoeha!

Dus dames en heren: zondag 18 november sta ik met mijn zelfmaaksels op de Feel good market in Eindhoven!
En nou ben ik dus de afgelopen 2 maanden al snoei hard bezig om een soort van assortiment bij elkaar te fabriceren. En wat is dat toch heerlijk om te doen! Voorheen maakte ik natuurlijk wel van alles, maar dan was het vaak zo zonder doel. En aangezien het huis hier al propvol is, stopte de productie dan vaak maar weer. Maar nu mag het! Ik heb een doel! Jippie ja jee. 
En ik word hier al weken zo blij van dat het me eigenlijk al helemaal niets meer uitmaakt of ik uberhaupt iets verkoop of niet.

Maar en terecht vragen jullie je nou af wat ik ga verkopen? Want ik sta nou niet echt bekend om m'n gehaakte mutsjes of genaaide tassen. M'n geweldige tekenen kunsten, origami vouwen of kralen kettingen.....
nope...
Ik maak altijd maar iets van van alles en van allerlei materialen...
En dit heeft mee ook heel lang weerhouden van om zoiets te gaan doen! Ik ben nergens echt heeel goed in. Maar toen zag ik het licht (jawel!) en bedacht ik dat dat misschien juist wel mijn ding is. ik houd niet van steeds hetzelfde namelijk.
Haha en nu weten jullie lekker nog niets ;)
Ik zal van de week eens mijn assortiment tonen hier. Veel hebben jullie toch ook al wel voorbij zien komen hoor het afgelopen jaar.

Maar niet doorvertellen he dat ik het echt mega mega eng vind om zo 'mijn dingen' te tonen (en er dan ook nog geld voor te vragen...)
Als ik er aan denk voel ik al lichte hartkloppingen en zweetdruppeltjes opkomen.


dinsdag 6 november 2012

owwww

Ow dit gaat niet helemaal goed met m'n padde stoeltje.......


deze heeft een beetje last van eh... paddestoel achtige dingen.
Puur natuur!

donderdag 1 november 2012

AAAARGH!!!....

Nee hoor geen halloween hier..... ondanks het er misschien wel een beetje op lijkt.
We hadden namelijk een massale slachtpartij hier in de achtertuin van de week.


Het was vreselijk! Het ene dier na het andere ging dwars doormidden, niemand kon er vluchten ze moesten er allemaal aan geloven (hadden ze maar niet zo moeten rondslingeren thuis). Ik kon het bijna niet aanzien (gelukkig had ik een veiligheidsbril op ;) En het gemekker en geboe en geknor kon ik gelukkig ook niet horen (jawel door de oorkleppen natuurlijk). Maar neem van mij aan het was behoorlijk heftig.


Maar goed gelukkig mochten de overblijfselen wel weer mee naar binnen om een beetje bij te komen.
Ze wisten alleen niet dat de horror nog niet klaar was......


Op z'n kop in een vrolijk gekleurde beker, 
ondersteund met wat kranten.....


werden ze volgegooid met een chemisch goedje en werd er een grote schroef geïmplanteerd.
En nu moeten ze fungeren als haakje of kapstokje voor aan de muur!
haha hoe vind je die! Eind goed al goed?

De foto's van de beesten aan de muur die volgen natuurlijk nog. 
Maar ik ben best blij met het resultaat!

Ook ben ik nog fijn aan het experimenteren met de malletjes en verschillende vulmaterialen.


De afdrukken worden ook steeds mooier. Af en toe nog wel luchtbelletjes en ontbrekende lichaamsdelen, maar het gaat de goede kant op. Verder ook nog geen idee wat ik met al deze dingetjes ga doen hoor. Maar ik vind het gewoon zo gaaf dat het lukt om zulke dingetjes te maken! Gewoon bijna net echt als in de winkel enzo!
Hoera hoera en word vervolgt.