woensdag 30 januari 2013

Landgenoten....... (en buurvrouwen)

jeetje...... hier ben ik een beetje stil van hoor. Wat een enorme berg leuke reacties op de give away van miss creatuurtje en mijzelf! Ik word hier echt wel een beetje verlegen van. Zoveel reacties had ik niet verwacht en ook niet zo snel al. 
(amaj dat word een hele klus om dat allemaal uit te zoeken....)

Jullie moesten eens weten hoe wij met z'n tweeen maandag avond achter de computer zaten. Super zenuwachtig om ons bericht tegelijkertijd te gaan plaatsen! Miss creatuurtje (ook wel Trui genaamd, ja echt waar) en ik kennen elkaar ook helemaal niet. Nou ja wel via onze blogs, maar verder nog nooit ontmoet of iets. Dus alles wat we moesten overleggen ging per mail. Zo ook het moment van 'ja nu gaan we ons berichtje publiceren' ja nu? ja nu! en klik. 
(blijft sowieso altijd spannend hoor vind ik om iedere keer maar weer op die knop te drukken en je nieuwe blogberichtje de wereld in te sturen). 

En vanaf toen stroomden de reacties binnen :) 

Dus nu geen tijd om even rustig uit te puffen, nee nee, aan de slag. Want ik heb een hele berg nieuwe blogs om eens bij rond te snuffelen. Dus alle nieuwe volgers ik kom zeker eens bij jullie langs! Leuk!
Ook leuk alle "onbekende" meelezers die nu reageren. En alle trouwe volgers jullie vergeet ik natuurlijk ook niet! Jullie zijn allemaal top en ik vind jullie heel gezellig en lief.

Terwijl ik dit "dankwoord" zo zit te schrijven voel ik me net een beetje Koningin Beatrix.....
Dus: Landgenoten en buurvrouwen,
Ik dank jullie hartelijk voor jullie reacties

                                                                              :)


(en ik heb niet eens een leuk plaatje hier.....)

maandag 28 januari 2013

Over-de-200-volgers-Belgische-Nederlands-give-away!

                                                                                Tekentalent: Merulala


  En wat hebben wij nu samen bekokstoofd?Dus win jij graag één van deze 2 UNIEKE
over-de-200-volgers-Belgische-Nederlands-give-away-pakketjes?
Laat dan je stem horen
(maar een reactie hieronder is ook goed hoor)
met de voorkeur van welk pakketje je graag zou winnen.

Indien je nog niet volgt kan je ons op weg helpen naar de
over -de-300-volgers-Nederlands-Belgische-give-away 
door ook volger te worden.
En misschien ben je één van de gelukkigen.
              
 Beter nog, als je ook bij *miss creatuurtje* een reactie achter laat en deze dame gaat volgen, maak je dubbel kans (en een linkje op je blog mag ook altijd :-)).

 En ondertussen broeden wij al op de over-de-200-volgers-Belgische-Nederlands-give-away-loterij na 13 februari!


Technische info
Pakketje 1

3 hangertjes aan ketting 'theepot'

Clutch met gehaakt bloemetje en bijpassend zakdoekhoesje
(Etui volgens tutorial Elisanna, gehaakte bloemetje uit boekje 'Haken in stijl',

zakdoekhoesje volgens tutorial SoFilles,

stof gerecycleerd uit suède broek, binnenstof van Vlooienmarkt Brussel)Pakketje 2

3 hangertjes jongen/meisjes groen

hartje in een flesje

Meninatasje met labeltje en bijpassend zakdoekhoesje

(Menina uit Zo Geknipt, gehaakt labeltje uit boekje 'Haken in stijl',

zakdoekhoesje volgens tutorial SoFilles,

stof gerecycleerd uit broek kringloop, binnenstof Vlooienmarkt Brussel)

zaterdag 26 januari 2013

knutsel/opruim woede en oja alweer sneeuw.....

Nou en wat doe je dan op zo'n frut dag als vandaag waar het gewoon weer gaat sneeuwen..... Binnen blijven! Na 2 weken sneeuw vind ik het wel weer welletjes. Ik heb niet meer zo'n zin in die kou, viezigheid en gladheid.
De hele dag binnen met kleuter is ook niet alles dus we moesten wel even een dagbesteding bedenken. Ik had deze wc rol-dingen met pindakaas en vogelzaadjes op pinterest gezien. Het leek me wel een ideale knutsel voor mijn zoon die niet zo van knutselen en andere creatieve bezigheden houd. (ik schreef klaagde er al eens eerder over, hier......). Lekker eenvoudig met snel resultaat dan is het nog wel te doen voor meneer. 
-Wc rol insmeren met pindakaas 
 (tja was voor mij ook een hele nieuwe  ervaring :)
-Vingers aflikken en dan door de vogelzaadjes rollen.
-En buiten aan de takken hangen.


Ik ben benieuwd hoe het vocht-technisch allemaal goed blijft enzo. Tot op heden ook nog geen vogeltje gezien hoor..... We hebben er hier helaas sowieso niet zo heel veel in de tuin. Wat kraaien, merels, eksters, duiven en soms wat meesjes.

Dus dit was toch wel weer 10 minuten dagbesteding. hoezee!

En ik ben vandaag ook nog verder gegaan aan mijn opruim project. Ik had er vorig jaar op sommige blogs al eens een keer iets over gelezen. Het 1 kastje per dag project, waarin je dus 1 kastje/laadje per dag opruimt. Dat leek mij wel een goed en te doen plan (een jaar later dus ;). Ik ben niet zo van de opruim. Maar op deze manier hou je het een beetje leuk en krijg je toch iedere dag een beetje dat satisfaction gevoel dat je iets afgerond hebt. Oja maar ik doe het trouwens niet iedere dag hoor! Dat is weer net iets teveel van het goeie. Zo af en toe 1 kastje.
Ik ben begonnen in de keuken en heb inmiddels al best wel iets bereikt. De score op dit moment: 
3 rollen aluminium folie en 2 rollen huishoudfolie en 4 pakjes ijsblokzakjes, sultana's, knijpfruit en sauspakjes zwaar over de datum. Zeer veel kastruimte ineens en dubieuze vlekken die zijn weggepoetst.

En dan de kruidenla......
oj oj
Daar maakten we maar memory spelletje van :)


2x chili
2x kerrie
2x kardemon
2x tijm
2x oregano
2x gemberwortel
en als joker: 3x paprika
en als zwarte Piet: 4x kaneel!
Erg he? Dat je gewoon helemaal niet weet wat je in je kast hebt staan. En dan zijn dit trouwens alleen nog maar dit zelfde merk kruiden potjes..........

Dus lieve lezers niets aan de hand hoor ik kom de dag wel door, ook als het sneeuwt.
En Siem vermaakt zich ook wel hoor:
(vergeet het geluid niet aan te zetten)

video

maandag 21 januari 2013

Katjes!


nee nee geen nieuwe huisdieren hier! Maar wel de allerzachtste katjes......


Van het weekend twee bossen wilgen katjes gehaald. 
En daar kan ik zo blij van worden! Van die super zachte 
           kleine eh... katjes dus.          
aai aai aai aai aai aaiend zitten Siem & ik op de bank met onze mini huisdiertjes en kijken naar buiten hoe de tuin steeds witter word.
 En hebben jullie gezien dat deze katjes ook nog eens hele aparte kleurtjes in zich hebben? Groenig en roze-achtig, mooi he?


vrijdag 18 januari 2013

deze week zag ik... (número sesenta y siete) Spaans voor nummer 67

Deze week zag ik:

nou ja deze week hoorde ik....... en moest ik erg gniffelen. 
Ik hoorde op de radio Queen met 'I want to break free' en buiten hoorde ik dat de buurman de auto aan het stofzuigen was. 
En dat vond ik een grappige combi.


Soms moet je gewoon even overal de lol van inzien toch?

 Zo stuurde man ook een fotootje naar me toe toen ik aan het werken was. Hij had een enorme stofwolk gevangen onder het bed.... (ahum). En volgens mij was hij er heel trots op en wilde dat dus even met mij delen.....


Nou en dat vind ik dan ook wel grappig eigenlijk. 
     (en we hebben gewoon wat lastig bereikbare plekjes onder het bed.......) 
                 En ook geen tijd om te poetsen want: Wij hadden net als de halve rest van Nederland ook heel veel lol in de sneeuw!
Dus maakte we sneeuwengeltjes. Nou ja Siem maakte sneeuwengeltjes en ik de foto's ;)


'Deze week zag ik' is iedere vrijdag een blik op de afgelopen week. Vind je het leuk om mee te doen en ook je linkje te plaatsen? Gezellig! Klik op de menu balk 'deze week zag ik'. Hier zie je ook de andere deelnemers.

Een winterse groet van Merula. :)

vrijdag 11 januari 2013

Deze week zag ik (numero kuusikymmentäkuusi) nummer 66 in het Fins.

Deze week zag ik:
Potverdikkie dat is een gave en wonderbaarlijke film! Ik ging er ook helemaal blanko naar toe, kende het hele verhaal niet en wist ook niet waar die over ging. Soms is het heel fijn om gewoon 'ja' te zeggen en vertrouwen te hebben als een vriendin vraagt of je mee gaat naar een bepaalde film.

Dus als je hem nog niet gezien hebt, ga er naar toe, vergeet je 3d bril niet (en niet op het linkje klikken want dan zie je de trailer en het is misschien leuker om juist verrast te worden!)

Benieuwd wat de andere 'deze week zag ik' deelnemers zagen deze week? klik op de pagina balk links boven.dinsdag 8 januari 2013

zo merula -tijd

Zo en het normale leventje is weer begonnen. Best leuk hoor zo'n schoolvakantie..... maareh ik krijg gewoon niet zoveel voor elkaar met kleuter de hele dag naast mij. Begrijp mij niet verkeerd hoor! Ik vind het heel gezellig als Siem 2 weken thuis, maar ik mis dan ook altijd wel de tijd voor mezelf. Ik vind het gewoon heel fijn om ook alleen te zijn en met niemand rekening te houden. Ik vermaak me nogal goed alleen geloof ik. Alleen, maar dan wel samen met de computer he ;) 
Ik zag ook dat ik al over de 200 volgers zit (slik). Jeetje wie had dat kunnen denken.... Blijf dat toch altijd bijzonder vinden hoor, dat mensen het dus blijkbaar leuk vinden wat je allemaal prutst en schrijft. Soms vind ik het jammer dat je niet "terug kunt kijken" bij volgers omdat ze in hun profiel geen linkje hebben naar hun eventueel eigen blog. Dan kun je pas kijken als ze een reactie hebben geschreven, toch? Hebben andere mensen dat trouwens ook zit ik nu te bedenken?
Maar goed over de 200 dus dat is weer give away time! Whoehoe! Maarreh nu nog even niet hoor. Moet eerst even bedenken wat. Wellicht iets van m'n nieuwe maaksel die ik graag aan jullie wil laten zien.
Vorige week fijn ge-experimenteert met Lapis Lazuri blauwe gekleurde hars en deze is een beetje doorzichtig (mooi he 'lapis Lazuli' moet je eens heel vaak en snel achter elkaar zeggen). Gekocht bij de kwast in den Bosch, helaas hebben we deze geweldige winkel niet hier in Tilburg. Ik haalde de siliconen malletjes weer van stal en maakte dit mooie vogeltje.....


o nee wacht zo zie je het natuurlijk niet goed :)


da's beter.
En ook het wel bekende meisje kreeg een 
Lapis Lazuli hars beurt...... (?)Ik maakte ook een nieuw siliconen malletje waar ik heel blij mee ben. 
Kijk eens wat een lief uiltje!
Ik hing er 1 aan een ketting en maakte er ook een broche van.En toen begon het......
En dat is waar ik altijd een beetje last van heb.....
Dat ik dan niet meer zo goed kan stoppen en het niet bij 1 ding kan houden.
Ik was even vergeten hoe leuk het ook al weer is om sieraden te maken. Dus gooide even alle andere bezigheden als stenen beschilderengelukspotjes maken en sleutelhangers fabriceren aan de kant. En stortte me massaal op het maken van deze kettingen:
Ik vind ze zelf nogal schattig. En iedere ketting verteld natuurlijk door de hangertjes die eraan hangen een verhaal. Zoals Roodkapje die een blauwe bloem meeneemt voor oma en meteen ook de sleutelbos mee heeft van het huisje van oma, zodat ze niet hoeft te kloppen :)
Of dezelfde Roodkapje die een mooie rode kraal mee neemt voor de verjaardag van oma en ze neemt ook een niet-giftige appel mee (want da's een ander sprookje). 
De gele lachende Boedha die graag thee drinkt en ook de sleutelbos heeft van de poort tot alle wijsheden.
Enne... nou ja dat soort dingen zit ik er dan allemaal bij te verzinnen. (en dan heb ik wel weer lol in m'n eentje)

En dat soort dingen doe ik dan in de avonden als zoontje in bed ligt. Vandaag eindelijk de kans gehad om alles overdag te fotograferen. Buiten op de picknick tafel zelfs! (koud)

Maar ik zat te denken om dus zoiets weg te geven voor de give away, goed plan?
Voor wie niet kan wachten kan de hele boel natuurlijk ook alvast kopen in de merulala webshop!


    :)
einde bericht

vrijdag 4 januari 2013

deze week zag ik (nummer vijfenzestig) 65

deze week zag ik....

Al mijn 20 mooie engeltjes weer voorzichtig in een wc papiertje verpakt naar boven verhuizen in de kerstspullen doos.

Dag dames tot volgend jaar!

Het rendier met de kerstsokken (jawel) werd ook weer ingepakt....
De kerst 'rest' kaarsjes mogen opbranden 
(behalve het sneeuwpop-achtige meisje, tja wat is het eigenlijk?). Het hert is ook alweer naar boven verhuisd voor z'n winterslaap tussen de kerstballen.en oooo dag mooie kerstlampjes. We hebben weer van jullie genoten hoor. Ook blij dat jullie het nog deden en niet teveel in de knoop zaten (hopelijk volgend jaar weer)


.... en de kerstkaarten mogen nog een tijdje blijven hangen! 
Er zitten zulke mooie tussen. Jullie allerliefste blogdames van wie ik ook een mooi & lief kaartje mocht ontvangen, nogmaals thanx!'Deze week zag ik' is iedere vrijdag een blik op de afgelopen week. Fotografeer, schrijf, teken, of knip & plak wat jij deze week zag en plaats je linkje hier


dinsdag 1 januari 2013

hatsekideeeeee


en ja hoor ook in 2013 gaat de (on)zin gewoon weer verder!
Kennen jullie trouwens die mop van die vrouw met krentenbaard op d'r neus en die toen Spaanse pepertjes ging snijden voor de tapas van het oud & nieuw eten?
Nee niet?
Nou was grappig joh....
Dat was ik namelijk. 
Ik heb er met afgelopen feestdagen zo ontzettend knap uitgezien. Wat eerst begon als een jeudig puistje op neus wat je wel eens hebt op mijn leeftijd (ahum), eindigde in korsten en velletjes op zo ongeveer m'n hele gezicht (ook wat op arm en been). Enorme rode blaasjes op hele neus en jeuk, veel jeuk. Verschillende zalfjes, spontane allergische eczeem, huisartsen bezoekjes en uiteindelijk dus krentenbaard (als je wilt weten wat het is of vieze plaatjes ervan wilt zien, moet je maar even op het linkje klikken ;). 
Nou fijn heb ik dat. Gelukkig is het nu wel aan het genezen, maar ja zo'n neus he die kun je niet lekker verschuilen achter sjaals en mutsen. Nee die is er gewoon en ook nog eens goed in het (ge)zicht.
Dus ach ja waarom vertel ik dit jullie dan? Straks denken jullie allemaal rare dingen van mij, dat ik mijn neus in andermans zaken steek enzo.....
Nee tja ik weet het eigenlijk ook niet, vind het ook wel een beetje grappig ofzo. En oja dat met die Spaanse pepertjes was ook echt waar (maar met voldoende voorzorgsmaatregelen was het niet uitgelopen in ernstige taferelen gelukkig).
Gelukkig heb ik de kerst en oud&nieuw doorgebracht met lieve mensen die wel verder kijken dan hun neus lang is (grappig) en zich niet zo storen aan het uitzicht aan mij. 
Nee zonder grapjes. De feestdagen zijn gezellig geweest maar nu ook wel weer blij dat het allemaal voorbij is hoor. De ochtend van eerste kerstdag had ik er allemaal niet zo'n zin in moet ik toegeven. De eerste keer van m'n hele leven dat mama er op eerste kerstdag dus niet bij is. Ik miste haar op dat moment heel erg. Man was beneden bezig met het kerstdiner en ik heb boven even een potje zitten janken. Daarna was het ook eigenlijk wel weer goed. En toen papa en broer kwamen was het ook weer prima gelukkig.
Het gaat gewoon allemaal door...... 

Helaas ook dit jaar wederom niet begonnen als miljonair, maar dat mag de pret niet drukken hoor. 
We gaan er gewoon weer een gezellig jaar van maken toch!?