donderdag 28 februari 2013

find your shoe!

Mensen ik ben ook een beetje inspiratieloos op het moment..... 
Ik heb ook gewoon niet zo heel veel zinnigs te melden. 
En inderdaad koud en wil naar buiten en zon en dat soort dingen. En ik ben al weken aan het wachten totdat ze eindelijk van die gezellige kronkel paastakken verkopen. Dan kunnen tenminste de paasspullen naar beneden. Want daar heb ik dan weer wel zin in! Maar goed vandaag kwam ik ze tegen bij de intratuin, maar echt voor schandalig veel! Voor een heel klein ieniemienie takje, waarvan je er zeker 4 moet hebben om er een beetje fatsoenlijk geheel van te maken, betaal je 6,95! Ja daaaag, da's belachelijk. Dus dit zit ook al niet mee.... snif snif. 
Misschien zaterdag eens op de markt proberen. Wel nog wat zaadjes gekocht bij het tuincentrum (zonnebloemen, courgette, rode peper en voor snel en leuk resultaat voor Siem ook nog tuinkers).

Maar oja. Het computerprobleem is gelukkig opgelost dankzij de aller aller aller aller aller aller aller liefst man. Alles doet het weer! jay! Bij de check up van al mn foto's kwam ik weer het mapje 'find your shoe' tegen. En dat is dan toch eigenlijk wel funny om eens te laten zien. Je kent het wel dat je soms ergens gewoon een schoen ziet buiten op straat. Dat blijf ik zo apart vinden. En ik snap het ook echt niet, hoe kun je nu je schoen kwijt raken? Of waarom zou je expres 1 schoen uit doen? Ik kan me voorstellen dat je een handschoen ofzo kwijtraakt, die valt uit je tas of uit je jaszak. Maar een schoen, daar moet je toch ook meestal wel je best voor doen? Vorig jaar op vakantie, nee wacht da's al 2 jaar geleden, kwamen we dus ook ergens in Frankrijk een eenzame schoen tegen. Ik vond het toen wel grappig om daar een foto van te maken. En die aller aller aller aller aller (enfin u weet wie ik bedoel?) nou die dus, kwam met het idee om een internet site op te zetten die dan 'find your shoe' zou gaan heten. Mensen over de hele wereld zouden daar foto's van gevonden schoenen op kunnen plaatsen met de vind coordinaten enzo. Hij vond het een geweldig idee en ik was inmiddels al afgehaakt want zag zo'n heel groot nep ijsje ergens op de stoep staan en was benieuwd of de echte er net zo lekker uit zouden zien :)
Maar goed ik heb er wel een lichte tik aan over gehouden, om dus altijd een foto te maken van een eenzame schoen! Na de computer crash bekeek ik al mijn dierbare foto's weer eens en kwam ze tegen. Nou en hier komen ze dus:
dinsdag 26 februari 2013

paniek?

sssssst zachtjes doen hoor. Man is aan het nadenken enzo. Schijnbaar heb ik gisteravond iets verkeerd gedaan met de computer. Awel ik heb gewoon per ongeluk op het stroom-uit knopje gedrukt terwijl die aan het opstarten was. Gewoon gaan slapen want ik had niet het idee dat ik iets heel erg verkeerds had gedaan. Nou mis dus. Computer was gecrasht en deed niets meer vanmorgen. Oei oei. En nu is man dus al z'n hele vrije dag bezig om dit te fixen..... 

En ik geloof dat het inmiddels wel aardig gaat lukken hoor! Er zijn op dit moment nog wel wat dingetjes kwijt. Maar het werkt allemaal in ieder geval weer. Fiew da's best een beetje schrikken.
Dus voor nu hou ik het even kort (op trouwe iphone) en ga weer even aan man vragen of die misschien nog iets te drinken wil en vertellen hoe knap en slim en lief die is!
Als het hier de komende tijd zeer stil is heeft man gefaald ;)


dinsdag 19 februari 2013

tadaa 2


Jeetje wat waren jullie nieuwsgierig!!!!! 
Slapenloze nachten hoor, whoehaha!
Maar wat zat er nou toch onder de 'tadaa'?
(wij noemen dat ding hier in huis een tadaa.....)

 Maar jullie dachten dus dat er misschien een taartje onder zou zitten (met serpentine?)? Of dat ik er huisdieren onder zou verstoppen (een hele dag!? jeetje....). Of iets als een gerecycled indianenpakje (ehm?), een nieuwe camera, labeltjes, of zelfs een echo van aankomende spruit (nee nee dat zou absoluut niet de bedoeling zijn! heb handen al vol aan 1). Nope geen haakwerkje of goocheltruc, geen masker en ook geen nieuwe gefabriceerde malletjes, maar jullie komen wel in de buurt! 
Een feestvarken (oei oei bijna) 
Iets zelf gefreubeld wellicht met feestelijke beestigheden (jaja beestig-heden en geen bezig-heden, 
(ik heb altijd zo'n lol om woord grapjes!).

En ja jullie hadden gelijk inderdaad iets voor in m'n winkeltje. :)

Ik presenteer jullie de nieuwe collectie:********* feestbeesten! ***********of 'party animals' 
(maar dan moet ik altijd aan die kale gabbers boink boink muziek denken...)

Maar goed 'feestbeesten' dus. Feestelijke beestelijke kaarsjes houders, leuk voor bovenop je verjaardagstaartje of cupcake. 
Of sfeervol voor op de kast. Gezellig bij een ontbijtje op bed en zo kan ik nog wel even door gaan hoor!
en ja dit is een tapir....te koop in de merulala winkel.
www.merulala.nlEn ik weet niet hoe ze dat geraden heeft, maar ambela, had dus echt
'feestbeesten' geraden!
Hoe vind je die? Het was overigens ook helemaal niet de bedoeling dat iemand het echt zou raden eigenlijk.... moet ik me weer aan m'n woord houden en naar het postkantoor gaan. Ambele stuur je me even je adres op dan (merula at home punt nl)?

En alle andere, ik heb erg moeten lachen om jullie nieuwsgierigheid!

maandag 18 februari 2013

tadaa!

dames & heren ik presenteer U:........ nee wacht dat doe ik morgen wel :)
Goed raden zal natuurlijk beloond worden.....

vrijdag 15 februari 2013

Deze week zag ik (nummertje eh eh ben even de tel kwijt....)

nou op de valreep nog een 'deze week zag ik-je'


Deze week zag ik: Valentijnsdag op veel blogs voorbij komen!


En deze week zag ik: de wasstraat van binnen (je weet wel met die enge flappers tegen je raam! van die mega roterende borstels en dat 'droogwieltje wat recht op je af komt en net op tijd omhoog gaat! Fiew!)De andere 'deze week zag ik' deelnemers kun je in de paginabalk linksboven vinden!


Gegroet.

donderdag 14 februari 2013

de ontmoeting...


Op een winterse Belgische/Nederlandse dag
stond er een ontmoeting gepland tussen Trui en Merula

WANT.........
Er werd kennisgemaakt,
gelachen,
gebabbeld,
nog gelachen en ...
gedobbeld!Ondertiteling bij de foto:

De eerste kennismaking ...
Het eerste idee was vogelpik 
(darts voor de Nederlandse vriendinnen :-))
Maar jammer genoeg vonden we er geen ...
dus het werd dobbelen!   We printten alle namen en reacties uit (dit hadden we natuurlijk op
voorhand gedaan :-))
en dobbelden tot we elk één bladzijde over hadden.
En dan werd er gedobbeld voor 1 winnaar per blad.
En de gelukkigen zijn geworden:

Pakketje 1: naadjes & draadjes
Pakketje 2: bien maakt
 

Veel plezier ermee dames!
Sturen jullie even een mailtje naar Merula voor
jullie adres (merula at home punt nl)Maar we vinden het wel heel sneu voor alle anderen ...
jullie waren zoooo talrijk aanwezig,

en lieten hele leuke reacties na!

DUS ...

blijf ons lekker verder trouw volgen

en wie weet

verrassen we jullie nog wel een keertje!

... en hebben wij nog een reden om nog eens samen te komen :-)

het was namelijk héél leuk vandaag!


Nou en dit zijn wij dus in real time! In Roosendaal ergens omdat Trui naar Zwolle op weg was voor de hobbybeurs! 

Ik wil nogmaals iedereen bedanken voor het meedoen. Jeemig wat een boel reacties en wat een boel nieuwe volgers erbij. Ik heb er een hele taak aan om bij jullie langs te komen allemaal :)

woensdag 13 februari 2013

laatste kans give away!

Landgenoten & buurvrouwen,

Vandaag de laatste dag om mee te doen met de give away van 
miss creatuurtje en mijzelf! Laat nog even je reactie achter 
donderdag 7 februari 2013

deze week zag ik (nummer sekstiåtte) Noors voor nummer 68

Deze week zag ik:

...... dat er bij de buren was ingebroken. Ze waren niet thuis. Slot uit de voordeur gesloopt en huis overhoop gehaald op zoek naar geld.

Maar ja dat is eigenlijk helemaal niet zo leuk om te melden hier.......
Zal ik dan maar gewoon de foto's laten zien van de leuke post die ik kreeg? Daar word iedereen toch altijd wel blij van toch? 
Ik deed een swapje met Thea. En kreeg dit moois:
En ik werd ook Blij verrast door Gina. Ik schreef er al eens eerder over hier. De onbekende mevrouw die mij zo af en toe leuks stuurt. En post die je niet verwacht is stiekem nog leuker! Maar ik moest wel lachen omdat ik al wel een mailtje van Gina had gehad omdat ze vergeten was om postzegels te plakken op de envelop. Toen ik thuis kwam bleek dat de envelop ondanks dat er geen postzegels op zaten toch gewoon bij mij in de brievenbus was beland. 
Ha! Lekker puh Post NL!Deze week zag ik is iedere vrijdag een blik op de afgelopen week. Kijk voor alle andere deelnemers links boven in de 'deze week zag ik' pagina.

Fijn weekend alvast. Ik moet eerst nog kindjes gaan schminken op school straks ivm carnaval....... Ik had al 'ja' gezegd toen ik later pas bedacht dat ik dan natuurlijk ook verkleed moet komen. Zucht. Ik vind carnaval eigenlijk niet zo leuk. Maar goed mezelf straks toch maar in dat indianen pak hijsen...... uch

zondag 3 februari 2013

blogwerkplek? en post!

Bij Maddy, zag ik als eerste haar blogwerkplekje. Toen bij Nicole, bij Dinaz, Stins, tisvanjikkes. Misschien nog wel meer die ik gemist heb?? Maar ik vond het zo'n leuk ideetje. Dus hierbij ook mijn blog werkplekje. Ahum het is wel een beetje een troepje hoor.....


Maar goed hier besteed ik heel wat uurtjes achter de computer. De computer staat ingebouwd in de oude piano die ik een jaar geleden kocht bij de kringloop, ik schreef er hier al eens over. De piano had ik natuurlijk gekocht met de bedoeling om op te laten knappen en daarna getalenteerd pianiste te worden....... aja niet helemaal gelukt dus. Maar ik vind het zo gezellig staan, een piano in de kamer (en ook handig om dingen bovenop te zetten). Dus alle hamertjes (zo heet dat toch?) eruit gehaald en computerscherm erin. Links zit ook nog de scanner verborgen. En onder achter het voorpaneel zit de computer zelf en de versterker. Het is ook echt wel een ideale werkhoogte moet ik zeggen, je zit in een goede houding te computeren. De snaren zitten er nog steeds, dus ik kan nog wel harp spelen als ik behoefte heb aan een muzikale pauze!
Het enige nadeel van deze werkplek is dat die een beetje magnetisch is voor rommeltjes.......
 Maar ach ik ben dol op rommeltjes, knutsels en frutsels (en er kan altijd nog meer bij hoor).

Ik wil jullie ook nog even laten zien wat ik (en Siem) van Susan hebben gekregen. U weet wel deze knutsel frutsels engelen mevrouw ;)
Ze maakte voor Siem een portemonneetje van een melk(?) pak en een oud stripboek. Hoe grappig! Op foto is het niet zo goed te zien helaas. En een Sjors & Sjimmie sleutelhanger, een lief papieren engeltje en een hele berg zelfgemaakte enveloppen. Dus ik kan weer even vooruit hiermee. Thanx Susan!Wie het trouwens ook leuk vind om haar blogplek te laten???? Gaat uw gang! Ik ben best benieuwd......