vrijdag 29 maart 2013

deze week zag ik ( número dos setenta) dat is nummer 72 in het Spaans


deze week zag ik:

Vrolijke lente post! Ik had namelijk de give away gewonnen van Mamanon. Een vrolijke envelop met allerlei gezellige paasversiersels, pompoms,  buttons, een strijkappli-dinges en een leuk freubel zelf je vogelhuisje. Gewoon van die lekkere blij maak dingetjes dus!

wist je dat een paastak gewoon aan de muur kan blijven hangen met goede washi tape?


En blij maak dingetjes waren ook echt wel even nodig he met al die kou! Siem en ik vervelen ons binnen en ik ben echt wel klaar met m'n winterjas, vind hem iedere dag minder leuk worden.... Sjaal, muts en wanten zijn ook stom.
Ik moet zeggen dat ik ook nog niet echt in de paassferen zit hoor . Een vriendinnetje en ik organiseren ieder jaar onze traditionele paaspicknick (al zo'n 7 jaar nu!). Maar ja de vooruitzichten zijn nou niet echt heel erg eh picknickig. Eens even bedenken wat we hier nou mee moeten gaan doen dus.

Maar goed hier binnen in huis is het al wel paasig versierd mede namens Mamanon! Nogmaals dank voor je give away die ik mocht ontvangen en ook voor het leuks dat je over mij schreef :)
En oja nog een grapig ietsje. er zaten ook een soort van plastic hoesjes bij met paasafbeeldingen erop. Ik wist eigenlijk niet zo goed wat het was (links op de foto). Maar man wist te vertellen dat dat plastic smelthoesjes waren om een ei te versieren. Als je het om een ei doet en dan warm maakt, smelt het helemaal strak eromheen. Nooit geweten en ook nooit van gehoord!

Kijk voor alle andere 'deze week zag ik' deelnemers links boven in de pagina balk.

Fijne pasen!

donderdag 28 maart 2013

dankwoord
(ik kon niet kiezen tussen deze 3 foto's :)
Maar van aller aller aller liefste Mars kregen we een hele tijd geleden kaartjes voor safaripark de beeksebergen. Voor ons zo ongeveer om de hoek voor haar een hele wereldreis!
Ze lagen al een hele tijd op de kast te wachten (die kaartjes dus) te wachten tot het lekker weer zou worden. En oja ze waren tot 31 maart geldig (die kaartjes dus) Maar aangezien dat lekkere weer niet echt opschoot hebben we vandaag een bezoekje aan 1250 dieren in hun natuurlijke omgeving gebracht. 

Zie hier: 'de meeuw'
en er was een baby girafje, welpjes, die van die big five, een witwanggibbon (zie foto onder), ringstaartmaki's, roofvogels, herten,  apies en nog veeeeeeeel meer. En natuurlijk ook glijbanen en speeltoestanden voor concentratie boogjes die af en toe inzakken.
We zijn op bootsafari en auto safari geweest, geitjes eten gegeven en gezwaaid naar de leeuwen en de tapir uitgelachen om z'n gekke neus/slurf.


Dus thanx Mars! Wij hebben een heel leuke dag gehad dankzij jou :)

dinsdag 19 maart 2013

wat staat er in de oven? een LP makover?

Nou soms heb ik zo de neiging om iets handigs te maken. 
Iets handigs zoals een bakje. 
Ideaal om kleine rondslingerende frutseltjes in te doen of een plantje.....

En dan vind ik het ook nog leuk om dat handige iets dan te maken van iets wat een totaal andere functie had. Zo pik ik ook wel vaker het speelgoed in van zoontje lief om daar iets totaal anders van te maken :)
Maar deze keer was mijn nog overgebleven LP collectie aan de beurt voor een make over... 
De platenspeler is echt al heel lang verdwenen uit de apparaten collectie hier in huis. Maar toch kun je sommige dingen niet zomaar weggooien he! Telkens als je die platen dan weer ziet *zucht* en *oja*. Als ik die oude platen weg zou doen zou ik dan de herinneringen die in mijn hoofd zitten ook weggooien? Nee tuurlijk niet! Maar toch he........

Dus ik haalde er maar weer eens een aantal naar beneden. Op zoek naar een plaat die eens even een mooie make over zou kunnen gaan krijgen!Tja..... had ik jullie misschien eerst even moeten waarschuwen voor mijn muzieksmaak van vroeger?
Voor wie het leuk vind en of het wel of niet herkent. George Michael onderaan, dat was mn eerste lp, die ga ik natuurlijk niet gebruiken! Ook niet de limited edition met uitflap poster van INXS, Die van de pet shop boys ook niet die heeft van die leuke kleurtjes.... The sound of hit music dan? Ehm volgens mij was die eigenlijk van m'n broer maar had ik ingepikt :) En die links boven is ook teveel jeugdsentiment, Peter en de wolf! Abba? The cure dan? Bruce? Of toch die ene collectie madonna, Phil Collins en ZZ top? 
Oef....... lastig hoorOf zit er misschien nog iets bij de singeltjes? Die van Roxette was mn eerste singeltje. Gekocht bij een 'klottermarkt' (kent iemand dat nog?)  hier in Tilburg, heel lang geleden. Geen idee waarom ik dit heb onthouden hoor. Vijf gulden was die. George Michael rechts ervan was de tweede (maar dat vond ik toch eigenlijk niet zo'n leuk nummer...0
Die van t'pau was toendertijd een hitje en kreeg je op een gegeven moment gratis bij een wasmiddel. O en weten jullie nog van milli vanilli? Wat een schandaal he!? Taylor Dayne, King. David Bowie maar ook technotronic en hithouse.

Maar goed we dwalen af.....
Ik wilde dus graag een bakje maken van een oude LP
De gelukkige winnaars voor dit eerste experiment waren Whitney Houston en A-HA. Omdat ik Whitney niet zo leuk vind en ik ook niet weet hoe ik aan deze LP kom eigenlijk. En A-Ha hoorden zeker wel in mijn top lijstjes van vroeger en daarom mocht die juist wel mee doen. (de logica ontbreekt inderdaad een beetje hier)


Nou dan verwarm je de oven voor op 105 graden. En zet je daarna een  kommetje, bloempot of iets dergelijks  in de oven en daarboven op leg je de LP. 


ahum deze foto doen we even in het klein. Hier lijkt de oven heel vies maar in het echt valt dat best wel mee...... echt waar.

Na een paar minuten (afhankelijk van de dikte van je plaat) zal die ineens naar beneden flappen om de kom heen. Je kan hem dan na een tijdje al plooien. Het is wel een beetje warm maar niet vreselijk heet voor je vingers. Na 10 minuten is je baksel wel klaar en dan haal je hem voorzichtig uit de oven.
Nu kun je hem definitief plooien en in model duwen. Het kan ook nog helpen om er een wat grotere kom overheen te zetten of schuiven. Je moet nu wel een beetje opschieten, want de plaat zal snel afkoelen en weer harder worden.


Zie hier de eerste experimenten.
(En voor de liefhebber idd een singeltje van ALF en popie jopie van die 2 waar ik nu even niet op kan komen. haha en wie herkent die 2 engerds rechts???? :)
Dus.... we dwalen weer af.
iets met bloglovin...

<a href="http://www.bloglovin.com/blog/2796749/?claim=umffgs5gdz3">Follow my blog with Bloglovin</a>

vrijdag 15 maart 2013

deze week zag ik (numerus septuaginta) da's Latijn voor nummer 71

oef deze week zag ik:
Mijn belachelijke kinderachtige handtekening weer eens 
(nee nee geen foto hiervan).

Ik zet tegenwoordig eigenlijk bijna nooit meer mijn handtekening, maar van de week dus wel weer eens. En ja dat is de handtekening die ik bedacht en zelf ontworpen had toen ik een jaartje of 10 was ofzo. Ik mocht een bankrekening gaan openen bij de ABN (een yourop rekening ofzoiets). Er zat een ABN kantoortje vlak bij het winkelcentrum. Als je daar een rekening opende kreeg je zo'n geweldige opbergmap een cd met zeer hippe muziek.... En een hand van de bank meneer). Ik weet nog heel goed hoe ik thuis eerst de handtekening van papa en mama en broer had bestudeerd en vervolgens aan de slag ging om mijn eigen versie te maken. 
Okee in een netjes aan elkaar schrift eerst je voorletters en daarna je achternaam en dan met allerlei krullen en krassen er weer doorheen gaan.... okee. En als finishing touch nog even je initialen in zo'n lus.

Nou en dat is nu al bijna 25 jaar niet veranderd. Hij is wel wat sneller geworden (in een poging het iets volwassener te maken).
Maar even onder ons dat ding ziet er echt niet uit. En het is niet zo dat ik een bekende Nederlander ben en mensen graag mijn handtekening willen, maar het staat totaal niet meer voor de persoon die ik nu ben. Maar goed je mag dat niet zomaar veranderen toch? Want dan krijg je allemaal problemen ofzo?? Ik ga dat binnenkort eens even uitzoeken, tijd voor verandering. 
Een echte grote mensenhandtekening.

En omdat een 'deze week zag ik' berichtje zonder fotootje 
ook een beetje saai is in tijden van crisis en winterdipjes.
Ook nog even een plaatje:


Een foto van een kringloop spel wat ik alleen gekocht heb omdat ik de doos zo mooi vond..... (spelletje is een soort van ganzenbord)
En bijna niet meer zo mooie paarse blommekes.

'Deze week zag ik' is iedere vrijdag een blik op de afgelopen week.
Hoe? Dat mag je natuurlijk zelf weten. Fotografeer, teken, knip of zing wat jij afgelopen week zag.
Je linkje kun je hier plaatsen en daar kun je ook alle andere deelnemers zien.


vrijdag 8 maart 2013

deze week zag ik.... (數量70) dat is Chinees voor nummer 70

Deze week zag ik: de stellage boven de tafel en aan de lampen weer versierd worden met paasdingen!
Joehoe.


Tijdens het in elkaar zetten van dit blogje dacht ik dat het misschien ook wel grappig was om te laten zien hoe de paasversiersels er vorig jaar hier uit zagen. Dus heb die foto erbij gekocht.... en kijk eens.....


oeps! Dat ziet er toch wel bijna helemaal hetzelfde uit...... Ik zou eigenlijk iedere keer wel flitsend nieuw en verfrissend willen zijn, maar haha nee hoor ik ben gewoon een suffe saaie muts! Die jaar na jaar blij kan worden van dezelfde dingen.


woensdag 6 maart 2013

zonnige zaadjes & plezante paastakken....

wow het groeit en bloeit hier! Wat een beetje zon al wel niet kan doen. Afgelopen zaterdag gingen er wat zaadjes de grond in en zetten we ze voor het raam.Reuze zonnebloemen en cucurbita pepo (da's courgette :)
Creatief meesterbrein kleuterzoon tekende de zonnebloem en vond het toen wel weer welletjes.....  
Zucht, volgens mij komt het nooit goed met mijn "ik wil niet tekenen en knutselen zoon".
Man maakten de houten bakjes.
 Basilicum & rode peper. 
 En oranje tomaat en gele tomaat (met dank aan Gina) 
En vandaag, dus 4 dagen later:
Wow, die gaan hard!!! Bijna eng hard! Kijk dat schiet lekker op. 


En hopelijk gaat de krulhazelaar ook heeeeel hard groeien. 
(Zie vorig berichtje)
Ik heb dus nog steeds nergens van die leuke krulhazelaar-paastakken kunnen vinden. Ook na al jullie tips niet. Ik heb rond gefietst en rondgekeken, nergens. En ze in Belgie komen halen vind ik heel lief aangeboden maar een beetje te ver weg.....
Dus toen maar besloten om zelf een plantje te kopen en in de tuin te zetten. Hopelijk gaat die zo hard groeien dat ik volgend jaar wel prachtige takken heb!
 Ik wil graag dat ze zo worden net als in het sprookjesbos in de Efteling.....
Daar waren we dinsdag (u weet wel die mooie zonnige dag!). Siem had toevallig een studiedag en was vrij en ons Efteling abonnement is nog maar een paar dagen geldig en de zon scheen. Dus dat leek me wel een goede dagbesteding :)
En toen kwam ik deze mooie krulhazelaars tegen!Mooi zijn ze he! Ik zie ze al helemaal mooi bij mij hier in huis staan......

 Wel kwam ik eergister bij de Appie "paastakken" tegen. Ik weet niet precies wat voor takken het zijn. Ze zijn een beetje roodachtig en krullen ook wel, maar ze zijn wel vrij slap. Maar goed toch maar meegenomen. Iets is beter dan niets. Morgen ga ik ze volhangen met alle paasspulletjes!!!
Hoera.