donderdag 30 mei 2013

leuk, liefs & lekkers.....

Nou ik vind het nog steeds boerenkool-weer hoor.... Maar okee okee niet iedereen vind dat lekker is wel gebleken uit de opmerkingen va het vorige berichtje. Zullen we een easy zomerse salade doen dan? 


Ik vond het recept hier. Quinoa met granaatappelpitjes (en o.a. tomaatjes, komkommer, feta, peterselie, munt en lenteuitjes) Ik maak wel eens coucous salade ofzo maar quinoa had ik ook nog nooit gegeten. Smaakt wel grappig en gezond. En de granaatappelpitjes zijn helemaal grappig erbij!


 Verder kreeg ik nog leuks van Esther/espiratie. Labeltjes, envelopje met afgedrukt viooltje, bijtjes en vlindertjes. En zaadjes van 'de nachtschone' om nog meer bijtjes en vlinders te lokken naar het bijenhotel. Ik ben benieuwd en ken deze bloemen niet. Altijd spannend wat er uit de grond naar boven komt dan.
In de blauwe pot zitten de zaadjes.

Beetje water (een beetje graag!) en wat zon (ja eh heeeel veel graag!) en we zullen zien!

 


Ook leuk & liefs gekregen van keetje van lien (zij heeft de give away van het bijenhotel he! snel kijken) . Lien en ik zijn nu al bijna 2 jaar (!) geleden ongeveer gelijktijdig begonnen met bloggen en waren 1 van de eerste volgers van elkaar. Best bijzonder toch? En daarom kreeg ik leuke post. Een gezellige brief, leuke papiertjes, groentezaadjes, een theetje (en koetjes reep mjammie!), puzzeltje voor Siem en ballonnen. Want bij een feestje horen ballonnen! Thanx Lien!

En tot slot kwamen deze leuke stempels mijn kant in.


Ze zijn gemaakt door by barbera. En binnenkort verkrijgbaar in mijn shoppie. 
Maar hierover later meer!vrijdag 24 mei 2013

deze week zag ik (nummertje eh.... weet het ff niet)


deze week zag ik....

Winterkost!
(met boerenkool uit de vriezer, het sowieso al slechte verse boerenkool seizoen schijnt voorbij te zijn)

Alle andere deelnemers en je linkje plaatsen kan op de 'deze week zag ik' pagina links boven


donderdag 23 mei 2013

van ruilen komt.....

Van ruilen komt helemaal geen huilen!
Mirjam van mim's tasjes stelde voor om wat maaksels te ruilen. Ja hoor goed plan! Mim maakt echt super gave stempels (en nog veel meer hoor!). Ik had bij haar al de stempel van het lego poppetje gezien. En zoals jullie misschien al weten vind ik lego gewoon heel leuk! Het lijkt me leuk om de stempel te gebruiken voor de verjaardagstraktatie van Siem ofzo. Ik mocht van Mim ook nog een andere stempel bedenken die ze dan voor me zou maken. Oei oei ehm ehm.... Ik had ooit een keer een stempel met een hoofdje en tekst ballonnetje gezien en dat leek me wel leuk/handig. Dan kun je in dat tekstballonnetje nog iets schrijven. Mim kreeg er verder de vrije hand in en maakte dus deze gave stempels voor mij! Ik ben er super blij mee. En jeetje wat knap gemaakt met al die kleine details enzo!


Mim is ook wel een lego-fan en wilde graag ruilen voor wat van deze lego wasco krijtjes. En een setje gele lego bloemtjes-oorknopjes gingen ook haar kant in!


Hihi en nu kan ik gewoon op de labeltjes een lego poppetje stempelen ipv knippen & plakken ;)

Thanx Mim.
Van ruilen komt geen huilen!

En oja deze wil ook nog even met jullie delen.  Nu we toch bezig zijn met ruilen :)
Misschien vind je het leuk om mee te doen met de goodie ruil envelop van Pipo wagen aan zee.
Kijk hier even over hoe en wat enzo.


En niet ruilen maar alleen krijgen is soms ook leuk!
kun je een bijenhotel winnen met haar give away. 
Hoe cool is dat!? en zeker zeer hot!

zondag 19 mei 2013

mag ik uit de categorie fruit, de aardbeien?

Merula.... dat is dus Latijn voor Merel he....... Dus ik hou echt wel heel veel van merels en van vogeltjes sowieso. Maar ik vind het alleen niet zo leuk dat ze lekkere dingen uit m'n tuin pikken! Dus dit vond ik nou nog eens een goed plan! Steentjes die eruit zien als aardbeien waardoor de vogels niet al dat lekkers uit je tuin opeten. Het is de bedoeling dat je deze beschilderde steentjes tussen je aardbeien plantjes legt als er nog geen aardbeien groeien. De vogels denken dan al wel dat er lekkere aardbeien groeien. Maar tja deze aardbeien blijken dus een beetje hard te zijn en niet zo lekker. Het schijnt dan dus zo te zijn dat deze vogels niet meer terug komen voor de aardbeien op deze plek! (ze zullen natuurlijk niet je hele tuin gaan ontzien door dit voorval ;) Dus al dat lekkers voor mij! Haha En het ziet er ook nog eens heel gezellig uit in je tuin 
(of op een schaaltje binnen :)Aangezien ik zelf maar 1 aardbeienplantje in de tuin heb moest ik even wat test hulp inschakelen....


Meneer slak keek zijn ogen uit......

En Janina (elkedagzaterdag) maakte er ook wat moois van!
En iemand over de grens met een geschikte tuin (en mooi huis ;) heeft een trage postbode......

En als iemand ook graag deze beschilderde aardbeien wilt hebben moet even naar de  


Over postbodes gesproken!
Ik kreeg deze week ook nog leuke post.

readkapke, die zo ongeveer op ontploffen staat van haar derde kindje, verraste mij zomaar met een zelfgemaakte stempel! Hoe leuk, thanx (u ziet dat voor zich he hoe iemand met een hele dikke buik al gutsend aan tafel een stempel zit te gutsen he, wel altijd van je af natuurlijk ;)


En ook kwam ze dit oude playmobil kwartet tegen en moest aan mij denken. En jaaa die vind ik super. Dit is de playmobil die ik (lees broer) ook had vroeger!

Ook kreeg ik van de week nog zomaar post van Els dingen die fijn zijn/wolkenclub.
Ze wilde toch wel even recht trekken dat ze echt niets te maken had met de mysterieuze vermissing van het wolken-puzzelstukje!


Lief lief allemaal lief.

Minder lief waren de oneerbiedige voorstellen, spam toestanden die ik kreeg bij de reacties de laatste tijd. Dus toch ook maar weer de woordverificatie aangezet....

vrijdag 17 mei 2013

Deze week zag ik (nummerke zesenzifentig) Tilburgs voor nummer 76

Deze week zag ik:

mezelf heeeeel veel gaatjes boren, nog meer gaatjes boren, grote en kleine en nog meer gaatjes boren. En daarna bamboe takjes breken en nog maar breken en daarna nog een paar breken.
Volgende keer zie ik mezelf waarschijnlijk ook nog gaatjes boren.... Maar dan in dikke boomtakken of kleine boomstronkjes.


Jawel. Dit word ons bijenhotel 'chez Merula'. In een bijenhotel kunnen wilde bijen (die niet prikken) een beetje lekker uitrusten en overwinteren. Ze kruipen in de kleine gaatjes en kunnen deze ook dichtmetselen met stuifmeel. Als je er meer over wilt weten moet je maar even googlen he ;)
Het gluifje bovenin in is de 'vlinderkamer'. Tja deze is dus voor vlinders om te schuilen tegen de regen of om te overnachten of zelfs te overwinteren. 
In het vakje rechts moeten dus nog wat kleine boomstammetjes komen met gaatjes erin. 
Nou goed bezig dacht ik zo! De natuur een handje helpen en het ziet er ook nog eens leuk uit als die straks in de tuin hangt.

Zo moet ik voor de vlinder/natuur liefhebbers ook nog even delen wat ik bij (bij? nee geen bijen) haar zag. Hoe je bij de vlinderstichting een pakketje kunt bestellen met vlinder eitjes, rupsen en poppen. Wauw! Hoe gaaf is dat? Dus mochten de vlinders nou niet zelf naar mijn hotelletje komen, kan ik ze er altijd nog zelf naartoe brengen ;)


 
Deze week zag ik is iedere vrijdag een blik op de afgelopen week.
Vind je het leuk om mee te doen? Plaats dan je linkje door te klikken op de pagina balk 'deze week zag ik'. Hier kun je ook alle andere deelnemers zien.

woensdag 8 mei 2013

vakantie!

Lekker zo'n weekje vrij! En o o o wat is het toch fijn dat buiten zijn. Ik kan altijd zo blij worden als ik even door de tuin loop,  alle opkomende plantjes en bloemetjes! Siem vermaakt zich ook prima met het gewoon buiten zijn. Takjes, steentje, water, zand, lieveheersbeestje allemaal interessant. 
Vorig jaar maakte ik in een grote cementbak een fairy garden. Een vogelhuisje, bloemetjes, steentjes, denneappels enz. En oja ook nog een playmobil elfje met kruiwagen.


 En die had natuurlijk het hele jaar buiten gestaan. En nu zag hij er zo uit:


Een beetje een rommeltje, dus die fairy garden ga ik binnenkort eens even aanpakken. Tijd voor wat leuke meubeltjes ofzo. En jeetje die vergeet-me-nietjes! Die zitten echt overal. Gelukkig vind ik ze heel leuk en lief en mooi......

Maar okee voor het echte vakantie gevoel wilde ik natuurlijk ook nog even een dagje het huis uit. We besloten om naar de spelerij te gaan in Dieren.
Dit stond al een hele tijd op ons lijstje! Man was er vroeger eens geweest met de basisschool en vond het zo geweldig. Maar vervolgens wist hij helemaal niet meer hoe het heten en waar het was enzo. Dus deze speurtocht schoot niet echt op zo. Totdat ik (jawel ik :) een keer op het blog van Prentje zag dat zij een leuk to-do-ding met je kind had ontdekt. Ik legde dit voor aan man en jeetje zijn gezicht begon te stralen! Was dit het wat hij al zo lang zocht? Whiehoe!!! Blij blij blij. We hadden het gevonden!

De spelerij is dus een park, speeltuin-achtig iets waar je heel aktief kunt spelen. (en toen had ik hier eigenlijk een heel verhaal getypt over wat het dan is en hoe het eruit ziet, maar bedacht ik me dat wat foto's eigenlijk veel handiger is...)

 


Super gaaf dus! Niets geen hier moet je een euro in doen en het gaat een beetje wiebelen! En man vond het ook nu nog steeds even leuk als toen :) 
Machine's die draaien, omhoog takelen, water, zand, aandrijving, pompen, klimmen en rollen. En alles gemaakt van oude fietsen, tractoren, buizen, telefooncellen, springveren matrassen enz.

's middags bakte we daar ook nog onze eigen stokbroodjes!


En (jaja ben nog niet klaar!) binnen heb je ook nog de uitvinderij waar kids zelf aan de slag kunnen met verschillende soorten techniek zoals plastic buigen, figuurzagen, piepschuim snijden, vacuüm vormen en naamplaatjes slaan. Ook de 'verf centrifuge' was erg geliefd bij Siem, hiermee kreeg je zo'n spetter tekening. Verder maakte hij ook een piepschuim bootje waarmee je kon gaan varen.

Nou eh... wel leuk dus!


Nou en dit is ook grappig na het plaatsen van dit blogje zie ik dat Prentje dus zonet ook een berichtje heeft geplaatst over de spelerij waar ze vandaag was (ik gister). Hoe toevallig is dit!?

zondag 5 mei 2013

is mis iets......

Jaja helemaal compleet....Nou mooi niet mevrouw van de kleedjesmarkt met Koninginnedag! 
U heeft gejokt. Deze puzzel van 100 stukjes bevat maar 99 stukjes......

En weet je wat ik denk? Ik denk dat er zelfs sabotage in het spel is. Zien jullie wat voor stukje er mist? Juist een wolken stukje. 
En wie o wie houd er van puzzelen en misschien nog wel meer van wolken? Jawel het is Els dingendiefijnzijn Els, mevrouw wolkenclub her self! Fraai is dat.....

Siem was natuurlijk ontroostbaar wegens dit gemis.
daarom mocht hij even een rondje op de gescoorde rolschaatsen.


Oef dat was best wel weer even spannend hoor op rolschaatsen staan. Toch wel heel anders dan skeelers. Moeilijk namelijk!
Zo nu even op zoek naar m'n walkman, zweetbandjes en schoudervullingen voor het compleet maken van dit geheel.....
Doei! Zoefffffff

donderdag 2 mei 2013

3x3 'magnolia'

een 3x3tje. 
Een projectje wat ik ruim een jaar geleden bedacht. 3x3 dus 9 dagen achter elkaar hetzelfde 'iets' fotograferen. Ja daar was het weer eens tijd voor! ehm ehm jaaaa die super mooie Magnolia bomen die je overal zo prachtig ziet bloeien.
Dus hier is tie:


mooi zijn die he? Ik had natuurlijk een aantal locaties achter de hand voor als ik er misschien een dag geen tegen zou komen, maar dit was niet nodig! De ene nog mooier en groter dan de ander. Wit, roze en paarse gezien (de paarse trouwens niet op foto gezet zie ik nu).  mooi mooi. Helaas geen foto van eigen tuin ivm geen Magnolia...De middelste is bij het tuincentrum, oef 275 euro voor een grote magnoliaboom.... Op de middelste onder zie je een gedeelte van de kleedjes markt met Koninginnedag.

De voorgaande 3x3 foto's kun je zien in de 3x3 paginabalk bovenaan.