vrijdag 30 augustus 2013

Deze week zag ik: nummer fireogfirs (da's Deens voor 84)

Deze week zag ik:


25 augustus weer voorbij komen......
Vorig jaar op die dag overleed mijn mama. 
Ik maakte met hulp van mevrouwtje appel dit armbandje en daar ben ik heel blij mee.Deze week zag ik is iedere vrijdag een blik op de afgelopen week. 
Ook mee doen? Nice! Plaats je linkje hier

vrijdag 23 augustus 2013

Deze week zag ik nummer 83

Deze week zag ik:


jawel.... m'n staart eraf en in een zakje mee naar huis!
Ongeveer zo lang als ik mij kan herinneringen heb ik al best lang haar. En eens in de zoveel tijd gaat dat dan (figuurlijk :) kriebelen en wil ik er wat mee. Waarschijnlijk bij vele bekend. Je gaat met grote plannen bij de kapper naar binnen en komt naar buiten met...... geknipte puntjes..... Tja
Anderhalf jaar geleden had ik de stap gewaagd naar een pony (of frou frou voor onze Belgische lezers, vind dat eigenlijk een veel leuker woord!). Maar goed die 'frou' zat dan eigenlijk nooit zoals die bedoeld was om te zitten. Dus dat was het ook niet helemaal. Gister dan maar besloten om er eens een heel stuk af te halen. Het is nu tot op m'n schouders (en het is even wennen.....). 

De kapster vroeg of ik m'n staart wilde houden. Ik wist eerst niet zo goed wat ze nu bedoelde hiermee. O, of ik hem mee naar huis wil? Nou nee niet echt hoor.... (hoewel ik toen wel moest denken aan de Chinese mevrouw van de friettent die ooit eens vertelde dat ze de haren van haar zoontje had afgeschoren en die naar China had verstuurd. Daar maakte ze er penseeltjes van....). 
De kapster vroeg of ik m'n staart op wilde sturen naar stichting haarwensen . Daar maken ze pruiken van echte haren voor kinderen die om wat voor reden dan ook graag en pruik willen. 
Goed bezig lijkt me zo!


Zien wat andere deze week hebben gezien?
klik op de paginabalk links boven.


zaterdag 17 augustus 2013

hoera jarig

Vandaag hadden we een klein feestje. Met appeltaart en worteltjes. Zelf geknutselde feesthoedjes (en da's heel wat hoor voor een niet-houden-van-knutselen kind! ....... zucht). 
Confetti, pootjes schudden, een cadeautje en 'lang zal ze leven'.
Hoera, vandaag was Konijn jarig had Siem bedacht. Hij werd 1 jaar. Nu is dat niet helemaal waar want Konijn ligt toch al 5 jaar in zijn bed als z'n aller liefste knuffel!


En je ziet 5 jaar beknuffeld, mee gesleurd, onder gesnotterd en bespeeld, dat doet toch wel wat met je he...... Je zakt wat in elkaar, pootjes hangen er wat losjes bij, je ruikt wat eh.... bijzonder en je kleur is ook niet meer wat het geweest is. Maar ach je bent nog niet uit elkaar gevallen, hebt nog beide oren, 2 ogen en een neus. En krijgt dan eindelijk na 5 jaar afzien een feestje aangeboden omdat je 1 jaar bent geworden. Hoera!


De andere bed-partners mochten ook komen en kregen ook een feestmuts. Van links naar rechts onder naar boven: Meneer Lang, kangaroetje, hondje, Konijn (het feestvarken), Winnie de poe en Kippie Kip.


Het was me het feestje wel.......En ik had ook nog een feestje in de brievenbus. Ik bestelde bij zaanse zolder allemaal leuke frutsels uit haar webshoppie. Op kleur gesorteerde snailmail pakketjes en mini gummetjes. En kreeg er ook nog een kadootje bij (dus voelde me ook een beetje jarig :)


dinsdag 13 augustus 2013

allemaal leuks :)

Even een van alles wat berichtje! 
Ten eerste wil ik even laten zien wat ik bij de give away van kimmie heb gewonnen. Tadaaaaa:


Een heel pakket met allemaal gezellige snailmail dingetjes, papiertjes, stickers, envelopjes, labels, houten frame dingetjes, bloemetjes en touwtjes. En natuurlijk niet te vergeten, de strijkkralen slinger! Ik voel me bijna jarig op deze manier :) Thanx Kimmie helemaal leuk & lief van je.

Ik had jullie ook nog niet de Mr fox theedoek laten zien.....


huh? theedoek? Ja je kent deze toch wel van mibo? Je koopt (of krijgt deze voor je verjaardag van oud collegaatje :) als theedoek. En kan hem vervolgens uitknippen en in elkaar naaien.


De theedoek mocht mee op vakantie en daar op het terras van ons vakantie huisje zette ik de schaar erin. (slik) Thuis kwam het er iedere keer niet van. Maar tijdens de vakantie, avondzonnetje, eindelijk de rust om gewoon iets met de hand in elkaar te naaien, wijntje erbij. Niet slecht toch? Ik vulde hem met allemaal kleine kiezelsteentjes die we vonden tijdens de vakantie. Nee niet lekker zacht, maar zo wel als extra vakantie herinnering! Ik vind het altijd leuk om stenen mee te nemen van vakantie. Net zoals tijdens de boomhut vakantie van vorig jaar. 

En helaas we moeten het weer doen met de herinneringen aan.... 
De vakantie is weer voorbij!


tot ziens vakantie, tot de volgende keer!

vrijdag 9 augustus 2013

deze week zag ik número dois oitenta (da's Portugees voor nummer 82)

Deze week zag ik:


vakantiefoto's inplakken!
(en nee het waren er niet zoveel dat ik al die tubes lijm nodig had hoor. Het was meer iets van half aangebroken dingen in kastjes en laadjes enzo..... ahum)


Ook zag ik deze week heel veel reacties op het vorige berichtje. Dank iedereen hiervoor!! Lief :)
Maar ik ben geen boos en gefrustreerd mens hier achter mijn computertje hoor. Ik wilde alleen even aangeven dat ik het jammer vind dat iemand niet reageert op mail en berichtjes met een verzoekje om de naam van de maker erbij te zetten. That's all :)


*even een aanvulling op dit berichtje van vanmorgen*
Jawel zojuist kreeg ik een mailtje van iemand van Hand made Charlotte! De mail was in de junk terecht gekomen, schijnt wel vaker te gebeuren. Ze hebben nu mijn linkje erbij gezet.
Tof maar eh... die van Janina, elke dag zaterdag moet er ook bij staan. Het is haar foto.
Ahum dus heb ik ze toen net toch nog een keertje terug gemaild of ze beide linkjes erbij willen zetten (en dat ze me annoying mogen vinden ;)


'Deze week zag ik' is iedere vrijdag een blik op de afgelopen week.
Klik op de paginabalk links boven om te zien wie er nog meer mee doen.


zondag 4 augustus 2013

copyright en right to copy......

Mag ik eventjes klagen hier? Of nou niet eens echt klagen eigenlijk, meer een soort van even m'n ei kwijt. Een wat-vinden-jullie-hiervannetje.....

Ik kreeg afgelopen donderdag een berichtje van effie maakt. Ze had mijn beschilderde stenen gezien op het blog van hand made charlotte. Hoe cool is dat!? Toevallig volg ik dat blog ook maar had het die dag nog niet gezien (liep sowieso een beetje achter ivm vakantie). 'Hand made Charlotte' hoort toch ook echt wel tot de grote jongens om het maar zo te noemen, niet de eerste de beste. Engels/Amerikaans? dat weet ik eigenlijk niet. Maar goed als je even op het linkje hierboven klikt zie je het blogbericht wat gaat over beschilderde stenen. En deze foto stond erbij:


Met als tekst eronder via elke dag zaterdag

En dat klopt ook want dit is de foto die Janina van elke dag zaterdag heeft gemaakt van deze stenen. En deze stenen had ze (zoals ze vermelde in het berichtje met linkje erbij) bij mij gekocht op een craft-markt. En ik weet het ook nog zo goed omdat ze daar zo ongeveer m'n eerste klant was! Helemaal leuk! En ze verraste me daar ook nog met een super mooi zelf gemaakt stoffen hart wat hier nog steeds aan de kast hangt. Lief lief :)
Maar goed ik was wel verbaasd hoe een 'hand made charlotte' dan bij dit bericht van november 2012  uitkomt van Janina. Ze heeft natuurlijk wel een heel mooi en fijn blog.....
Maar okee. Ik vond het dan toch stiekem ook wel een beetje jammer dat in het berichtje van HMC (ik kort het even af hoor!) mijn naam er niet bij stond. Zo zat ik hier de hele middag een beetje over na te denken en kon het eigenlijk niet zo goed los laten. Dus bedacht om gewoon even een mailtje naar ze te sturen. Met opzet geen reactie op het blog wat voor iedereen leesbaar is maar even een persoonlijk mailtje, wat ongeveer hier op neer kwam. 'Super leuk mijn beschilderde stenen tegen te komen op jullie blog, maar ik zou het toch ook wel leuk vinden als jullie even mijn naam/linkje erbij zetten'.
Gewoon netjes toch? Misschien omdat het een Nederlands bericht was van Janina konden ze dat niet zo goed lezen ofzo? Het was hun even ontschoten? weet ik veel.....

Twee dagen heb ik gewacht op een reactie op m'n mailtje maar helemaal niets...... Naar mijn idee toch even een kleine moeite om gewoon netjes erbij te zetten wie wat gedaan heeft? Ik weet ook wel dat het hele internet gebeuren natuurlijk 1 groot van-wie-is-nu-wat probleem is. Maar ik was er nu meteen bij de bron bij om het maar zo te zeggen.

Inmiddels kwam ik ook bij pinterest de foto weer tegen. (voor wie niet weet wat pinterest is. Dat is een online soort van prikbord waar je allerlei foto's van internet kunt verzamelen die je leuk vind. Je 'pint' ze dan in je eigen categorieen zodat je ze makkelijk kunt bewaren)
Ik zag hoe de foto al 300, 400, 500 keer werd gerepinned door andere mensen in 1 dag tijd. Jeetje mina....... Dit is echt enorm! Maar dus al wel 300, 400, 500 keer zonder mijn linkje er ook bij. Nogmaals jeetje.....

screenprint van de pinterest site van HMC, 153x leuk bevonden en 812 x gerepinnend......

Ik heb tot nu toe alleen maar de positieve dingen en kracht van het hele internet mogen ervaren. Alle leuke lieve mensen die ik heb ontmoet, hoe via via mensen bij mijn webshopje terecht kwamen allemaal super. Maar nu had ik ineens zoiets van he maar dit is niet zoals het hoort. Ik voel mij hier eh... een beetje benadeeld ofzo. Ik weet ook wel hoe dat allemaal gaat via internet, link link, klik klikker de klik en je maaksels zijn ineens openbaar bezit. Zo gaat dat nou eenmaal. Als je hier niet mee om kan gaan moet je niet meedoen met het hele internet gebeuren. Maar aaaaargh! het was zo simpel geweest als HMC even het mailtje had gelezen ofzo. 
En waarschijnlijk ben ik zelf ook wel eens schuldig aan dit 'probleem'.  Maar ik probeer er op te letten en netjes met dit soort dingen om te gaan en bronnen te vermelden.  Begrijp me ook niet verkeerd hoor. Ik claim hier niet het idee om stenen zo te beschilderen. Ik vind het ook helemaal geen probleem als andere mensen dat ook gaan doen ofzo. Daar gaat het niet om.  Maar ik vind het gewoon netjes om de juiste namen erbij te zetten van wie wat gemaakt heeft (maar dat had ik geloof ik al wel gezegd... :)

Meerdere malen checkte ik mijn mail en het blog bericht en pinterest. Ik zag de repins oplopen in 3 dagen naar de 812!!! Ja 812 heeft iemand bedacht 'he das geinig' dit ga ik even bewaren. En ik zag ook dat bloggers die ik ken en volg de foto repinde van HMC. Weet je hoe raar het is om iets van jezelf op die manier voorbij te zien komen? Als ze op de foto klikken komen ze op het blog van HMC. Klikken ze daar op de foto komen ze op het blog van Elke dag zaterdag. Als ze daar verder klikken en op het juiste linkje klikken kunnen ze op mijn blog terecht komen. Maar ja wie gaat er nou zo vaak doorklikken op een foto?

Ik merkte vrijdag en zaterdag dat ik er de hele tijd in mijn hoofd mee bezig was. Ik begreep het vooral niet, of maakte ik er nou een te groot ding van en moet ik me niet zo aanstellen? Ik besloot om gewoon even kort en netjes een berichtje op het blog en pinterest te plaatsen met een linkje en linkje van mezelf erbij (en hoopte stiekem nog op een reactie van HMC). Maar tot op heden nog steeds niet en ik verwacht nu ook niet meer dat dat komen gaat. Jammer......
Helaas is Janina, elke dag zaterdag, ook nog met blog vakantie. Ik had haar ook al wel een berichtje gestuurd dat ze genoemd werd! Ik ben benieuwd naar haar reactie. Misschien moeten we gewoon maar even proosten op onze goede samenwerking :) Want wat hebben wij samen veel mensen bereikt!

Nou tot zover eigenlijk even mijn verhaal. Ik heb het lekker even van me afgeschreven en probeer het nu los te laten. Jullie lieve lezers bedankt voor het lezen.

vrijdag 2 augustus 2013

deze week zag ik Numéro quatre-vingts-un (da's Frans voor nummer 81)

Deze week zag ik:
alle foto's van onze ezeltrektocht vakantieweek!
Ik zal er jullie ook een paar showen :)
We waren in Duitsland net over de grens van Nederland. We waren 8 dagen weg en overnachten in 3 verschillende bed & breakfast. (bijna) iedere dag maakte we een flinke wandeling in de mooie omgeving of op weg naar de volgende locatie. Heel de dag lekker buiten in de natuur met z'n drietjes eh... viertjes bedoel ik! Het ezeltje wandelde gezellig met ons mee en droeg onze bagage en Siem kon ook even op z'n rug zitten als hij een beetje moe was. 
Echt wel een geinig ding om te doen zo'n ezeltjes vakantie!
Het was gelukkig niet zo warm geweest als in Nederland vorige week (en vandaag)

Benieuwd wat andere 'deze week zag ik' deelnemers deze week gezien hebben?
Klik hier


(heb ik trouwens nog veel gemist in blogland?????)
fijn weekend iedereen!