maandag 28 oktober 2013

de blaadjes vliegen je om de oren!


Tja natuurlijk geen mooier moment om eens even de nieuwe herfst-bladerige broches aan jullie te laten zien. Of zal ik zeggen storm-achtige broches? Jeetje wat een weer he! Aan de ene kant wel gaaf om te zien hoor. Aan de andere kant oei oei ik hoop dat iedereen ongedeerd blijft. En de schutting blijft staan (die flappert nogal..)
Vanmorgen na 2 weken herfst vakantie Siem weer naar school kunnen brengen (met de auto gelukkig :) Tijd om weer even wat foto's te kunnen maken. 
Deze zijn vanaf nu dus te koop in m'n winkeltje. Klik hier.  Het is een lasercut broche. Dat wil zeggen dat een laser een vorm (het blaadje dus) laserd/uitbrand' uit triplex (of andere materialen). Weer een leuk technisch dingetje net als het 3d printen zeg maar :)


In de herfst vakantie konden een aantal traditionele herfst knutsels natuurlijk niet ontbreken.
Na het verzamelen van de kastanjes (en eten) maakten we rupsen. En een herfstvakantie is natuurlijk niet compleet en geslaagd zonder de kastanje spin/spinnenweb ding!
Er werd een pompoen gesneden voor Halloween (en trouwens leek het me een leuk idee om eens de pompoenpitjes te drogen en met kruiden enzo in de oven te doen. Maar dat was niet zo'n succes..... wat een gepriegel om 1 zo'n dingetje open te maken, ik haak af )


Alleen het pindasnoer voor de vogeltjes mist nog! 
(daar had een zeker iemand geen zin meer in..... :)
De witte huisjes links op de foto kreeg ik van ons 't huis. Ik ruilde een 3d geprint varkens uitsteekvormpje met haar.

En oja in mijn depressieve ik ben zielig bui van vorig berichtje (tevens fijn te lezen dat ik niet de enige ben :), schreef ik over mijn kringloop vondsten. Ik scoorde 5 mooie oude weck potten. Twee verschillende.Leuk om frutsels in te bewaren enzo (of beschilderde stenen aardbeien). En laat ik nu toevallig zeer veel frutsels bezitten!


Een fijne dag iedereen, doe voorzichtig als je naar buiten gaat!


donderdag 24 oktober 2013

blegh alles is stom... (soms dan, heel soms, af en toe een klein beetje misschien)

Bah wat had ik vandaag (en gister ook al een beetje) een vreselijk rot humeur... Ook al scheen de zon. Het hielp niets. Siem heeft 2 weken herfstvakantie en hij vind het nog steeds wel erg prettig om vermaakt te worden. Ik vind het prima om de kleuter te vermaken (en hem duidelijk te maken dat hij toch ook echt zelf moet spelen!). Maar de inspiratie is na bijna 2 weken een beetje op. Het geduld ook wel een beetje op z'n einde. En de Merula-tijd-voor-jezelf is ver te zoeken. En daar word ik gewoon niet zo blij van. Ik mis tijd voor mezelf. Tijd om m'n eigen dingen te doen en niet constant te hoeven reageren op dat getetter (wat jawel het kind tettert nogal) (verder is die heel lief hoor ;).
En ik vond/vind ook dat ik degene ben die altijd de vaatwasser op moet ruimen, stofzuigen en de was moet ophangen. En dat vind ik ook stom, heel stom. (verder is man ook heel lief hoor ;).
Man is zelfs zo lief dat hij me eind van de middag het huis uit schopte.....
Huppatee eruit jij ga maar iets doen wat je leuk vind, ga fietsen, naar de stad, maakt niet uit, weg ermee.
Nou en dat was wel even een goed plannetje. Het is natuurlijk niet de eerste keer dat ik dan zo blegh ben. Maar ja das altijd een beetje lastig toegeven he... Ik vind het hartstikke leuk om leuke dingen met Siem te doen. Maar ik vind dat niet altijd leuk. En soms is alles en iedereen gewoon stom en voel ik me alleen maar moeder en schoonmaakster.

Zo even naar de kringloop fietsen. Die overigens de laatste tijd ook een stuk stommer (lees duurder) is geworden. Alles, maar dan ook alles is tegenwoordig geprijsd. Niets meer bakken met kleine frummeltjes. Nee nee alles is gesorteerd in zakjes met een prijsje erop. En nu hebben ze er ook nog zo'n koffiecorner gemaakt! Tja leuk hoor... Dit gaat natuurlijk ten kosten van de ruimte voor leuke kringloop spullen. Beetje mixed emotions hierover dus.
Maar goed gelukkig wel nog moois weten te scoren, voor een leuk prijsje. Tja en toen was slechte bui alweer ver over eigenlijk :) (van de week even fotootje maken)


Ik besloot om ook nog even naar de haven hier vlakbij te fietsen. En daar heb ik gewoon op een bankje gezeten. Heel lang op een bankje gezeten, met het eind van de middag zonnetje in m'n rug. 

En foto's gemaakt. En tijdens het maken van de foto's zag ik ook weer al het moois waar je normaal gesproken altijd voorbij loopt. Omdat je een zware boodschappen tas draagt, aan het bellen bent, een kleuter neus snuit, of wat dan ook. 
De rimpels in het water waren super, de kleuren die zon veroorzaakte wauw, de verschillende structuren. Prachtig!Daarna reed ik met een om weggetje naar huis. Nog even langs de oude fabriekstoren van de vroegere AaBe textielfabriek. Deze zou vast ook heel mooi in het zonnetje staan.


en dat was ook zo.

En toen was ik weer helemaal gelukkig!
Even weg van iedereen, even stilte en even mooie dingen zien.

(thuis man en kind natuurlijk een dikke kus gegeven)

En goed onthouden dat ik dit vaker moet doen!

woensdag 16 oktober 2013

de dames van de scan

Ik ontving nog wat leuke portretjes van de hoofd-onder-de-scanner aktie. Klik voor meer info hier 


de dochter van keetje van keetje van lien (in het echt is ze natuurlijk veel knapper ;)

En CreaThea had de smaak ook goed te pakken en was niet meer te stoppen......
Van ons 't huis kreeg ik deze mooie:
Deze van liefs .hartje. alexandra (ik kan geen hartjes op mn toetsenbord maken.....)


studio zakka was het ook gelukt. Inclusief klein pollewopje!


Bedankt dames voor jullie bijdrage! Ook voor de dames waarbij het na meerdere pogingen niet is gelukt (ivm ingebouwde scanners en krappe plankjes, condens plekken en zeurende partners en andere technische gebreken). Toch bedankt!

En we kunnen best wel wat extra licht gebruiken met dit heerlijke donkere en regenachtige weer.....

vrijdag 11 oktober 2013

eervolle vermelding!

'deze week zag ik' is te vinden bij Liene, zomaar een dag!


Even nog een eervolle vermelding voor: schone vrouw. Het was haar gelukt om ook met hoofd onder de scanner te gaan naar aanleiding van mijn verzoekje hier. Ik daagde mensen uit om ook eens een raar plaatje te maken op deze manier.
En zie hier:Mooi he! :)

Er waren een aantal dames die het technisch niet helemaal voor elkaar kregen. Jammer (en best knap eigenlijk, want zo moeilijk moet het toch niet zijn. Als een papiertje scannen lukt, zou hoofd ook moeten lukken!)Fijn weekend iedereen!
en misschien zelfs wel fijne herfstvakantie.
x

maandag 7 oktober 2013

wat is er allemaal geprint?

het gaat lekker met onze 3d printer :)

Ik schreef er al eens eerder over hier, wij zijn de trotse eigenaren van een ultimaker 3d printer. Dat is natuurlijk niet zo'n enorm groot fabrieksding. En het is ook niet zo dat je 'zomaar' een duplicaat van iets kan maken wat je voor z'n neus houd ofzo. Nee nee zo werkt het niet. Nog niet in ieder geval... Maar het is wel het begin van het 3d printen, weer een stapje in technologie vooruit. Het is een 3d thuis printer zeg maar. Je maakt op de computer een 3d ontwerp en stuurt dit door naar je 3d printer. Dit apparaat maakt gebruik van een materiaal wat op een rol gewikkeld zit. Die draad gaat door een buisje naar de printkop. Deze wordt verhit en zo komt er een dun sliertje materiaal uit. Het principe is vergelijkbaar met een lijmpistool. Na laagje op laagje op laagje ontstaat er een echt 3d object. 
Het materiaal wat er gebruikt word is een PLA, dit is een biologisch afbreekbaar kunststof. Het is verkrijgbaar in vele kleurtjes en type.
In het filmpje hier onder kun je een beetje zien hoe dit nu werkt. Vergeet ook niet om het geluid aan te zetten!

video      En wat is de printer nu aan het printen? Juist! 76 kleine   
   onderdeeltjes die samen een fietsketting armbandje maken. Alle  
   credits aan manlief die dit allemaal heeft weten te ontwerpen 
                            op de computer.
 Deze armbandjes zijn te koop bij www.merulala.nl. Nu als voorbeeld in de kleurtjes zwart, blauw en fluor roze. Omdat het dus allemaal kleine onderdeeltjes zijn is het dus ook mogelijk om kleuren combinaties te maken.

Maar ik heb nog veel meer te laten zien hoor!Cookie cutters (koekjes uitsteek vormpjes)

Deze lampjes ontwierp manlief ook.Door de verschillende geprinte diktes komt er super mooi licht van dit lampje af. En je kunt ook mooi de structuur van het laagje op laagje zien.

De houten knikkerbaan blokken van Siem waren ook toe aan wat vernieuwing en meer uitdaging.
Niet alleen leuke kleurtjes maar ook zijn alle blokjes magnetisch gemaakt. In alle hoekjes zijn tijdens het printen kleine magneetballetjes geplaatst. Nu kunnen we ze dus allemaal aan elkaar magneten! Wat echt wel heel handig is, want houten blokjes willen weleens makkelijk verschuiven als er een knikker doorheen rolt. Nu kun je ook b.v. knikkerbaan  bruggen bouwen zonder ondersteuning van andere blokjes eronder.

Siem is er echt al weken mee zoet! En hoe leuk is het dat je gewoon even net dat ene blokje kunt printen wat je nodig hebt tijdens het bouwen van je super sonische ultra coole bouwwerk! 

....en wet zo kan ik nog wel even doorgaan.
Maar voor nu dus even een kleine update van wat er allemaal gaande is, qua geprinte toestanden enzo ;)

Het is een leuke bezigheid om je eigen dingen te kunnen ontwerpen en vervolgens echt te maken.
Op internet zijn er ook veel ontwerpen te vinden die je voor eigen gebruik mag printen. Wat dacht je van deze?Lief he? Ze staan met z'n tweetjes mooi te wezen in de letterbak :)
Maar dit zelf kunnen ontwerpen met mijn computertje 
      thuis...... oef. 
                Dat gaat nog lang niet lukken hoor.