zondag 6 april 2014

het zwembad uitzicht

Sinds augustus zit kleuter op zwemles. Iedere zaterdag om 9.15 is het feest..... 1 juf die 3 kwartier lang probeert om 7 of soms 8 kindjes tegelijkertijd te leren zwemmen. Tja daar kan je dan eigenlijk ook niet teveel van verwachten hè? 1 juf kan natuurlijk maar 1 kindje tegelijk helpen. Het zwembad waar de zwemles gegeven wordt hoort bij het revalidatie centrum van het ziekenhuis hier vlakbij. Het is zo'n bad waar de bodem van omhoog en omlaag kan. Het is niet een zwembad zwembad waar je gewoon naartoe kan gaan om te zwemmen. Er is dus ook niet echt een mogelijkheid om te kijken als er gezwommen wordt of iets van een kantine ofzo. Iedere eerste 5 minuten en laatste minuten van de les kun je langs de kant van het bad staan om even te kijken. Iedere 1e van de maand is dit de eerste 15 minuten. Zo kun je toch een beetje kijken hoe zoon of dochter zwemt/spartelt/zijn of haar hoofd boven water houd (of juist onder water gaat). Zo kun je een beetje zien waar je iedere maand voor betaald en inschatten hoe lang je nog iedere zaterdag ochtend naar dat zwembad moet fietsen......
Enfin het schiet dus niet zo op allemaal dat zwemmen. Maar als schrale troost hoor je eigenlijk dat dat bij iedereen zo is ongeveer.......

Aangezien je dus niet kunt kijken tijdens de les ben je gedoemd te wachten in de gang. En da's saai. Soms wordt er wat gekletst of gelaagd. Er liggen wat tijdschriften (altijd leuk de fijne tips voor een geslaagde kerst in de zomer :( . Wie niet in een tijdschrift bladert zit naar z'n telefoon te kijken. Ach ja ik ben hier geen uitzondering op. Ik zit ook met m'n telefoon te pielen. Maar ik vind het dan wel leuk om stiekem foto's te maken van mijn saaie uitzicht iedere zaterdag. Geen gezichten, dat zou niet zo netjes zijn. Maar alleen de beentjes. Ik zet telefoon op stil en maak zonder dat iemand het in de gaten heeft even een kiekje.

En dan krijg je na heel wat weken een heel overzicht :)


En ach zo vermaak ik me wel! Soms lukt het niet om een foto te maken. Als er b.v. iemand naast me zit, dan is het te riskant! Stel dat ze eens even mee zitten te gluren op m'n telefoon :)

En ach dat zwemmen komt vast ook wel goed.....


En oja grappig de reacties op mijn aller eerste plog. Er waren best wat mensen verbaasd over dat alle kindjes uit de klas van Siem de juf iedere ochtend een handje gaven. Ik weet eigenlijk niet beter dan dit. Iedere ochtend en als de kindjes naar huis gaan geven ze de juf een handje op de school. De ouders halen en brengen de kinderen ook gewoon tot mee in de klas. In hogere groepen wachten de ouders wel in de gang tot de kinderen naar buiten komen.

x
fijne week iedereen!

22 opmerkingen:

 1. Ik las je 'plog'bericht nu pas, je maakte me benieuwd ;-)
  Leuk die voeten tafereeltjes. Ik zat al te zoeken of de mensen op dezelfde plaats gingen zitten, hahaha!
  Bij mij worden de peuters ook in de klas gebracht, dan kan ik een babbelke slaan met de ouders!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mijn leerlingen geven ook een hand, of nou ja dat zou de bedoeling zijn, maar ja groep acht hè ;-)
  Ik dreig meestal dat wie geen hand geeft een kus krijgt.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. haha grappig die foto's! jij maakte toch ook foto's van schoenen die op.straat of in de boom hingen? Het valt me op,dat iedereen met zijn benen gekruist zit. Pascale X

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ja klopt vind van die eenzame schoenen altijd zo fascinerend!

   Verwijderen
 4. hihihi geweldig net zo leuk als die geslaagde kerst in de zomer :)
  X Es

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zwemles... wij hebben even een pauze en beginnen weer na de zomervakantie. Hopelijk dan taakgericht en de motoriek weer verder in ontwikkeling. Wat ik zo hoor en zie doen ze 1 1/2 jaar over A en en in 2 jaar A en B. Je zult dus nog heel veel benen op de foto kunnen zetten ;) ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dus je zit dan eigenlijk op elke foto helemaal alleen. Ocharme... ;)
  Wel een grappig reeksje.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. tja da's eigenlijk best sneu voor mij he!

   Verwijderen
 7. ow zwemles... tja dat weet ik ook nog wel. Braaf 2x per week naar het zwembad pfffffffft, daar gelukkig wel een fijne kantine. Toch bij elkaar (2 kids opgeteld) 2 jaar gezeten :-(
  Die voetenfoto's zijn hilarisch!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Leuk! Heb jij ook iets te doen tijdens het wachten.... En ik heb nog 'een -heel-ervaren-moeder'-tip voor je (hé, 7 zwemdiploma's zijn er gehaald!. Maar het kan ook zijn 'vrouw-op-leeftijd-die-ook-nog-iets-zeggen-wil'-tip....): Touwtje springen helpt om de arm-been-coördinatie van jonge kinderen te verbeteren, en dat helpt weer een hele hoop bij het aanleren van de verschillende zwemslagen. Succes voor Siem en ik ben benieuwd wat je verder nog bedenkt bij de zwemlessen ;).

  BeantwoordenVerwijderen
 9. You crazy lady! Al die beentjes-hoe leuk kun je het voor jezelf maken?! Ik ben blij dat ik daar vanaf ben-die zwemlessen. Altijd snik en snik heet-Z. heeft zo'n snelcursus A gedaan-B en C had ze snel. En wij blij dat ze zich aardig kon redden in het water! Succes met de resterende wacht-tijd en een fijne week-xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Dat ziet er grappig uit! Succes nog op de zaterdagmorgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. hihi leuke foto,s hoor,mijn dochter mag bijna afzwemmen.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Haha en ik maar denken dat je die foto's 'en public' maakte, maar je doet t gewoon stiekem. Lol!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Geweldig tof! Herhaling doet het hem he!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Oh echt dit kan alleen jij verzinnen :-) Hilarisch!!!
  Maarre hebben ze geen kantine ofzo ??

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Deze post had ik fff gemist maar nu heb ik je grappige wachtkamer zwembadfoto's bekeken haha.
  Inderdaad apart zo'n zwembad maar het belangrijkst is dat ze het leren en dat doen ze misschien wel beter dan in een gwoon zwembad zwembad haha.
  Netjes dat ze bij jullie de juf een handje geven! Bij ons mogen de ouders ook binnen hoor maar sommige lopen je inderdaad straal voorbij.
  Ik lees evrn door....of eigenlijk heb ik het al gelezen je volgende post maar nu nog fff een reaktie....

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Leuke foto's zeg. Wat zouden die mensen allemaal denken? Maar wat saai, drie kwartier wachten. Wij mogen zometeen weer naar zwemles. Kleine man vind het nog helemaal niks, moet regelmatig huilen, maar elke week gaat het ietsje beter. Maar, we hebben dan wel weer een kantine, lekkere koffie en een heel groot raam om naar het zwembad te kijken.

  BeantwoordenVerwijderen

ik ben dol op reacties!
:)