woensdag 13 augustus 2014

doe-vakantie

We waren anderhalve week naar het zwarte woud geweest in Duitsland. Voor het eerst met z'n drietjes een (geleende) tent opzetten (ging buitengewoon goed!). Luchtbedjes, slaapzakken (oef wat ligt dat toch creppy). Plasemmers en afwasteiltjes....... Zon & regen. Duitse worst en bier (jawol). Douche muntjes en sterren aan de hemel. Verse kaiser broodjes en lekkere ijsjes. Rohdelbahnen, oude kastelen. Zwembad (koud!) en mooie uitzichten. Sjeezen door de bergen met de geleende auto! Dus eh kortom geslaagde vakantie! We zijn nog een beetje zoekende wat voor ons nou de beste soort van vakantie is. Vorige jaar zijn we op ezel trektocht geweest. Daarvoor hadden we een boomhut-vakantie. Oppassen op het grote huis van familie in België tijdens hun vakantie. Zelfs een vakantie huisje in Frankrijk geprobeerd op een grote camping. Ik vind het ieder jaar weer lastig om te bedenken wat we willen gaan doen met onze vakantie. Of eigenlijk beter gezegd wat voor soort vakantie we willen. Rekening houdend met jong kind en budget. En 2 volwassenen die niet zo goed stil kunnen zitten en niet zo goed 'niets' kunnen doen op vakantie..... Zo ook tijdens deze vakantie weer hard moeten werken ;)

Zo gingen we b.v. een dagje mineralen hakken in de volle zon. Een plek vlakbij een grote zandafgraving. Hier kon je met je emmer en hamertje (en beschermbril!) bergen opklimmen en op zoek gaan naar mooie stenen. En ik hou zo van stenen! Ik vind het zo bijzonder dat er geen een hetzelfde is.

En die mooie stenen hebben we echt wel gevonden hoor!  Super leuk. Een beetje in grote stenen hakken en dan moois vinden. Paars, groen, wit, doorzichtig, goudkleurig, rood-achtig. Ehm hoe heten die ook alweer allemaal? Vervolgens in een grote bak water al het zand eraf wassen en zien dat de steen dan nog mooier is dan je dacht. 
 Alle stenen mochten mee naar huis. (en nu eens even bedenken waar we ze allemaal moeten laten, want mensen dat was een hele emmer vol he!). Manlief was helemaal in zijn element. Hij had sowieso zijn goudzoekpannen mee genomen op vakantie. Man vind het leuk om in een watertje te staan en op zoek te gaan naar goud (nou ja naar zandkorreltjes goud dan die schijn je dus nog echt te kunnen vinden in bepaalde rivieren). 

Gelukkig vonden we dus ook die idyllische plekjes met de desbetreffende geschikte rivieruitlopertjes.Ik genoot van het uitzicht van de paarse bloemen, het groene gras, het vrolijke kindje en de goudzoeker :)

Maar dat was qua stenen-zoek-avontuur nog niet alles. We hadden de smaak goed te pakken en gingen ook nog een andere dag leisteen hakken op zoek naar fossielen. Ook weer bij een ander soort afgraving lagen allemaal leisteen platen die je met hamer en beitel kon ophakken. Hier kon je op zoek gaan naar fossielen. En ook hier weer goed geslaagd. Wij alle drie een leuke middag gehad, wat agressie kwijt ;) en moois gevonden!


(en Siem moest in het museum waar we hem de volgende dag mee naartoe sleepten gewoon even uitrusten op het stoeltje hè, het was echt niet zo dat hij het saai vond ofzo :) Nou ja misschien op een gegeven moment een beetje...... Gelukkig maakte het beloofde ijsje veel goed :) En we hebben ook gezwommen en gebadmintont net als normale mensen op vakantie!
19 opmerkingen:

 1. Heerlijk toch zo'n doe-vakantie, wij ondernemen ook van alles hoor want we willen wel wat van de omgeving zien en niet alleen voor een tent of rond je huisje hangen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hihi klinkt als een super vakantie! Ik ben wel benieuwd welk type vakantie tot nu toe jullie het fijnst ligt (haha behalve dat luchtbed dan) ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oooh die mineralen en fossielen S.U.P.E.R. !!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. waaaah je hebt echte mooie fossielen gevonden, gaaaaf....
  Die laatste zin :-D normale mensen??? bestaan die dan? ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heeeerlijk meis zo een actieve op en top genietuhhhh vakantie!!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mag ik volgende keer mee? ;)
  Ook dol op stenen namelijk :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Merula!! Wat een supergave vakantie!!! Volgende keer willen we mee!!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ziet er top uit! leuk dat je elk jaar weer iets totaal anders doet :)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat tof, daar zou ik nou nooit op komen om tijdens een vakantie te doen! Wij zijn niet echt actief tijdens vakanties maar ook geen strand-hangers. Ben benieuwd hoe dat gaat als baby N groter word en ook mee gaat tellen, haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Leuk zeg! En veel interessanter dan zo'n pretpark bezoeken lijkt me.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Haha, stenenparadijs voor jou zo te zien! Fijn dat je manlief dezelfde interesses heeft (of moet hij mee, haha) En Siem krijgt het allemaal met de paplepel ingegeven! Mooi toch! En nu weer aan het werk of toch nog volgende week vrij? Hope so! Nu nog een beetje zon, please....! Liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Super dat stenen hakken avontuur! Had ik moeten weten toen mijn kinders nog klein waren:)
  En ja, best lastig om een vakantie uit te zoeken die het beste bij jullie past. Wij zijn daarom met een caravan gaan kamperen. Je kunt zo weg als het je niet bevalt en ook met regen wordt alles niet zo nat. Vond het heerlijk om van plek naar plek te trekken en we hebben heel wat gezien in Duitsland, Oostenrijk, Italië, maar ook België, Frankrijk, Spanje en zelfs tot aan de Algarve in Portugal. Dus misschien is dat een optie om eens uit te proberen? Fijn Weekeind! Letty

  BeantwoordenVerwijderen
 13. nice blog i love to crochet when i have time...i found you thrue other bloggers on blogvillage...happy to visit more...blessings

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Klinkt als een heerlijke vakantie waar ik mijn man heel erg blij mee zou maken.

  Liefs MamaNatuurlijk

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Oh wat een heerlijke vakantie was dat dan. Wij zijn een paar jaar geleden naar Idar Oberstein geweest, hadden ook willen gaan kappen...maar daar waar wij waren mocht je zoeken in losse grond/zand naar verstopte edelstenen...iets voor kleine kids dus of zo of demente ouderen :p Daar ga ik mijn geld niet aan uitgeven hoor! Maar wat jullie hebben gedaan is echt ruig! Hihihi. Zou ik ook willen. Fosielen heb ik ook als kind al gezocht en gevonden in België, in een of andere groeve...gewoon op onszelf en illegaal ;). Ik had mijn eigen hamertje...en gingen ook regelmatig de grotten in...ouders lieten ons daar ook wel eens alleen...wij kaboutertje spelen en zij wandelen...natuurlijk ook zelf vaak genoeg door de grotten gewandeld en mijn eigen kenmerk achtergelaten. Ook dat gebeurde heerlijk illegaal ;) hihihi dat kon toen in de 70'er jaren nog allemaal.
  Knuff!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wat een TOP-vakantie! Zou ook wat voor Zoon zijn, die heet ook steen in het Zweeds, en is ook altijd op zoek naar stenen. Enne, stoere goudzoeker ;-)!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Wat gaaf mineralen graven! Mijn zoon zou dat heel graag een keer willen doen. Waar was het precies in Duitsland? Zou dat graag willen weten zodat wij ook een keer kunnen gaan!

  BeantwoordenVerwijderen

ik ben dol op reacties!
:)