vrijdag 28 maart 2014

We hebben een 'P' we hebben een 'L' we hebben een 'O' en we hebben een 'G'


Zij hebben geplogt, hun plogten, hij plogt en zij plogt. 
Ik heb ook geplogt gister. Of hoe omschrijf je dat eigenlijk? Een plog gemaakt, een plog bijgehouden?

O, U weet niet wat een plog is?
Een plog is een foto (P van photo) blog. Net zoals een vlog (video).
In een plog maak je de hele dag foto's van wat je allemaal doet en ziet. Niets mooier maker dan het is eigenlijk. We staan toch allemaal in de rij van de kassa en zitten op de bank tv te kijken?

Gisteren, donderdag 28 maart, besloot ik 's morgens maar eens een plog dag in te lassen.

en zo'n dagje begint met ontbijt....

Vervolgens bestijgen Siem en ik mijn fiets en gaan op weg naar school.

 Op school aangekomen is het altijd eventjes netjes wachten om de juf een handje te geven.
pomtidom.

 Na het naar school brengen pak ik weer mijn fiets en heb een survival tocht naar de sportschool. 

 daar kom ik dan natuurlijk al half bezweet aan. Zie hier mijn sportieve verschijning in de spiegel op weg naar de kleedkamer.

 Ik klim op zo'n apparaat en ga fijn video clipjes op mtv kijken. Tussen alle video's met schaars gekleden dames komen er ook wel gave clipjes en nummers voorbij. Stromae, tous les mêmes. Ik probeer mee te playbacken, maar dat frans is toch best lastig....

 Ik ga daarna lekker thuis douchen. Ik ben nogal een lang-douche-iemand.

 Hierna een beetje aanrommelen en een Merulala bestelling in orde maken.


Lunchtijd! Manlief is vandaag een beetje ziekjes en zielig. Hij zit op de bank een film te kijken. Ik ga er maar even bijzitten en kijk mee naar 'the terminal'.

 Na de lunch naar de supermarkt (juiste volgorde he, niet met trek boodschappen doen :)
De Jumbo zit hier om de hoek. We doen dus bijna dagelijks boodschappen.

 Daarna tijd voor wat mailtjes, facebook, instagram, muziekjes. Ik zit nog steeds heel fijn te computeren aan de omgebouwde piano-computerplek.

 Het is weer tijd om naar school te fietsen. Achter aan de school zit een gezellig park/speeltuin. We besluiten om nog lekker daar te spelen. De zandbak is ook erg in trek. Het klasgenootje op de foto gaat volledig uit eigen wil met z'n hoofd in de gegraven kuil, Siem heeft hier geen aanzet toe gegeven.......

Thuis gekomen is het tijd om te koken. Witvisje, creme fraiche met wat pesto eroverheen. Avocado en geraspte kaas. Tomaatjes erbij en alles in de oven en wat rijst koken. Siem eet liever de witlof met ham en kaas wat nog over was van gister.

 Na het eten vullen we een vriendenboekje in plakken we stickers.

Siem gaat in bad om al het zand achter z'n oren te wassen. Ik poets onder tussen de wastafel en de wc.... (ja mensen het leven van een plogger..)

 Frummel z'n bed in (hij kan goed net-als-of-slapen)

Beneden ga ik weer verder met het maken van eigen stempels. 
Heerlijk werkje!

Manlief is nog steeds een beetje zielig en vraagt of hij op mijn schoot mag liggen. Okee vooruit dat mag. Ik verhuis naar de bank en ga maar een beetje suf tv kijken. Deze man ligt wel echt te slapen. En dat doe ik dan maar tijdje later ook......
Zo tot zover mijn aller eerste plog! Best geinig, maar echt heel veel werk hoor! Je bent echt de hele dag bezig met bedenken en het maken van foto's. Ik voel mij een beetje zo'n verslaafde selfie tiener :)
Ik zal de volgende keer nog eens een werk- dagje vastleggen. Dat is natuurlijk heel anders dan een dagje lekker vrij.

Meer plogs lezen/kijken? dit is een leuke site!

donderdag 20 maart 2014

update

okee okee vandaag is het heerlijk weer (wat doe ik dan toch eigenlijk hier binnen achter de computer?!). Maar vorige week donderdag was ook al zo fijn! En toen had Siem zelfs nog vakantie. De school had 2 weken carnaval vakantie omdat ze iedere week eigenlijk iets teveel uren maken en zo dus een hele week vakantie opsparen. Lekker hoor met dat weer! We gingen wederom naar de Loonse en Drunese duinen (net als toen). 


Een paar dagen ervoor was er nog zo'n 30 hectare bos daar afgebrand. Ik weet niet precies welk gedeelte, in ieder geval niet waar wij waren.

Man vond het nodig om zich eens even flink in het zweet te werken en maakte samen met Siem en neefje een grote kuil wat later weer een hut werd met allemaal takken en gras.


 En wat ik deed? 
O zie je dat blauw geruite kleedje op de foto?


ik moest op de kleedje zitten want mijn voeten waren foetsie....
erg ernstige situatie allemaal!


Maar nu vandaag dus wederom zulk mooi weer. De tuin vind het ook fijn en er begint al flink wat te groeien en bloeien. Van de week kreeg ik daarom dus ook weer de lente kriebels en heb weer een voorraadje stenen aardbeien geschilderd (een beetje voor mezelf en een beetje voor in m'n winkeltje). Je moet deze stenen tussen de aardbeienplantjes leggen op het moment dat er nog geen echte aardbeien groeien. De vogeltjes denken dat er al wel aardbeien zijn en slaan hun slag! Deze aardbeien zijn natuurlijk niet lekker en dat zullen ze goed onthouden op het moment dat er wel echte lekkere aardbeien groeien..... Voilá alle lekkere aardbeien voor jou!
Deze week is de school gewoon weer begonnen en zijn we back in ons normale ritme. Ook fijn.
Toen ik dinsdag thuis kwam van m'n werk kreeg ik ook nog leuke post van Carolien.


Theetje, zaadjes, tuinkabouter! cherry lintje, boompje, papiertjes en frutseltjes, kortom gezellig!
Thanx Lien.

Zo nou nog eventjes naar buiten en dan rustig genieten van het zonnetje voordat ik weer naar school moet fietsen :)

x

zaterdag 8 maart 2014

stempel workshop!

Dat was weer een leuk avondje gister! 
Ik had met mim's tasjes afgesproken voor een stempel workshop. Volgens mij kent bijna iedereen haar wel, ze maakt super leuke stempels van gummen (en nog veel meer leuks btw). Ken je haar nog niet even snel kijken dan! kimmie_nl kwam ook en Roos van freubeldingetjes. Zowel Mim als Kimmie kende ik al wel via internet, Roos kende ik nog helemaal niet. Toch wederom ook weer een beetje spannend om mensen in het echt te ontmoeten, kan misschien toch wel heel anders zijn dan via de computer! Maar nee hoor, ook in het echt erg gezellige dames :) Dus druk gekletst en gelachen en ja ook nog stempels gemaakt. 
Ik had dit zelf ook al wel eens eerder gedaan. Maar ik deed het eigenlijk zoals ik dat zelf bedacht had dat het zou moeten. Ging ook wel hoor, maar toch nog wel wat goeie tips gekregen van Mirjam waardoor het net wat mooier en makkelijker gaat allemaal. En het is ook zo fijn om te doen, heerlijk rustgevend klusje. Nou ja rustgevend, als je dat dan rustig thuis doet he. Natuurlijk niet met druk kletsende dames erbij ;)

Dit waren mijn stempels geworden die ik gemaakt had:
En ik werd ook nog verwend met leuke zelfgemaakt cadeautjes! 
Super lief!!!!


Van Roos kreeg ik het mooie gehaakte labello hoesje en het blikje met vergeet-me-nietjes. Van Mim de leuke gehaakte sleutelhanger met het groene poppetje en bloemetjes. En van Kimmie de waxine lichtjes die ze bekleed heeft met fimo klei canes ofzoiets. Ik snap er niets van hoe ze dat voor elkaar krijgt, maar mooi is het zeker!! Dames super bedankt, ben er erg blij mee en vind jullie erg lief!!woensdag 5 maart 2014

dinsdag

Ik weet het nog goed.... 
Ik denk zo'n 7 jaar geleden bestelde ik voor het eerst iets via internet uit de USA met m'n eerste echte creditcard! Potverdikkie dat was best spannend hoor. Tegenwoordig draai ik m'n hand niet meer om voor internet aankopen. Maar toen zo de eerste keer helemaal uit de USA, phoe phoe best eng. Maar ja het kon ook niet anders, want nergens in Nederland of Europa kon ik het zwaar gewilde item vinden :)
Jawel ik moest en zou een echte kit-cat klok hebben!

video
Je (her)kent ze wel toch de iconische Amerikaanse klok uit de jaren 30? De oogjes en staart gaan van links naar rechts. Als je daar nu niet blij van word!?
Nou ik wel hoor.
Gelukkig ging het met het verzenden allemaal wel goed, moest alleen op het postkantoor nog wat extra tax toestanden betalen 
(hmmmm.... tja).
Jaren lang hing hij vrolijk hier aan de muur. Totdat een aantal jaar geleden de ogen en staart niet meer mee wilden doen. Hij was verder nog wel bij de tijd.... Aantal keer een beetje uit elkaar gehaald, stof geblaast, batterijen check enzo, technische mensen erna laten kijken. Maar niemand wist wat er aan de hand was. En dus nog steeds niemand in Nederland die er iets meer van wist, nieuwe onderdelen had o.i.d. Klokje mocht natuurlijk wel blijven hangen en dienst doen als eh... klok, maar toch een beetje jammer. Totdat ik een tijdje geleden op het blog van mejuffrouw ekster, een linkje zag van een winkel voor vintage, tweedehands en nieuwe mode items. Ik was nieuwsgierig en tot mijn grote vreugde zag ik dat er daar ook Kit cat clocks werden verkocht! Mijn hart maakte een klein sprongetje :) wat een verassing! Enfin, een lang verhaal kort. Mijn kit cat clock was niet zo gemakkelijk meer te fixen, maar heb nu wel een nieuwe thuis hangen met bewegende oogjes en staart! Ole!
De winkel heet froufrou's en zit in Arnhem. Vanuit Tilburg wel even eindje rijden. Maar aangezien Siem nu toch 2 weken vakantie heeft, konden we hier goed een dagje weg van maken. 'S morgens fijn gewandeld in Sonsbeek park. Het zonnetje scheen en het was er zo mooi! En ken je dat zo'n klein gevoel van geluk als er wat ganzen in het zonnetje laag over je heen vliegen? Nou dat dus!
De laatste keer dat we hier waren was het ook zoo leuk, zie linkje. Siem had zich toen uren vermaakt met een zelfgemaakt bootje en het stroompje slinger de slanger helemaal van boven naar beneden bij de steile tuin. Goed voorbereide mama hier had dus al een duplo bootje in tas gedaan (en natuurlijk ook het Macgyver pakket, touw, stokjes etc). 


Maar helaas was het nu nog een beetje te vroeg in het jaar en was er nog geen water in het geulen ding..... Alleen onderaan een beetje. Ach ja een goede reden om nog eens terug te komen!