vrijdag 25 april 2014

kofferschatten

Komende augustus is al het alweer twee jaar geleden dat mama overleed. Of je het nu wilt of niet de tijd gaat gewoon verder, met of zonder mama.....
Vrij snel na het overlijden hebben papa en ik al haar kleren uitgezocht en weggebracht. Alle knutsel spulletjes, rommeltjes, dingetjes, tasjes, sieraden en nog zoveel meer. Mama was ook van het bewaren en niet weggooien (ik weet van wie ik dat heb dus ;). Zoveel tasjes en dozen met allerlei verschillende hobby's die mama gehad heeft. Leesbrillen, zoveel leesbrilletjes kwamen we overal tegen! Van die 2 euro brillen van het kruidvat. Eentje in de fietstas, eentje in de doos met kerstspullen, eentje nee twee in de kast, eentje in die tas en eentje in die andere tas. Ik geloof dat het er in totaal meer dan 30 waren! We moesten er op een gegeven moment ook wel om lachen hoor.
Pasgeleden had papa op zolder nog wat dozen en dingen gevonden die we moesten uitzoeken. Onder andere deze oude koffer waar de trouwjurk van mama in zat.....


Tja wat moet je daar nu mee doen he? Het is een hele eenvoudige jurk. Ik heb natuurlijk geprobeerd om mezelf erin te wurmen, maar dat was toch eh een beetje strakjes....
Maar ja kan dit toch ook niet zomaar naar de kringloop brengen. Ik zat er ook nog aan te denken om dan iets anders van de stof te maken, maar ik weet dan weer niet wat....En ik ben ook niet zo handig met naaimachine enzo. Iemand nog suggesties?

Ook in de koffer dit zelf gebreide Noorse vest door mama. Het was voor m'n broer. Het is nu toevallig wel maatje Siem, dus deze kan weer gebruikt worden. 


En dit was 1 tasje van vele... Borduurgaren. Op het grootste papiertje bovenaan heeft mama de kleuren geschreven. En dan vind ik dat ook weer lastig om zoiets weg te doen, mama d'r handschrift. Op het kleine papiertje rechts op de foto zie je een ander handschrift. Dat is denk ik zelfs nog van mijn oma. De borduur spulletjes werden steeds doorgegeven denk ik zo :)
Maar ja.... ik ben niet van het borduren. Wat moet ik hier nu mee doen? Vind het wel een hele mooie kleurexplosie zo!


En ook nog deze! Ik wist helemaal niet dat die er nog was. Dit is wah-wah mijn tweede liefste knuffel. Mama had er vroeger 2 dezelfde van gekocht voor als er eentje kwijt zou raken. Nou dat gebeurde natuurlijk ook. Alleen was de tweede (deze op de foto dus) net ietsjes anders. Bij de originele was de stof tussen de voorpootjes heel lekker zacht en kon je die goed naar beneden aaien zeg maar. Ik ging dan altijd met mijn knuistje tussen die voorpootjes aaien. Bij deze was die stof andersom ofzo en ging die naar boven. (kunt u het nog volgen?). Enfin, net iets minder geliefd dus :)

Ik stop alle spulletjes in de koffer en prop het nog maar bij alle andere spulletjes in ons kleine huisjes....donderdag 17 april 2014

feestkonijn....

Afgelopen dinsdag was ik jarig. 36 jaar geworden! De zaterdagavond ervoor heb ik met wat vriendinnetjes het een beetje gevierd in het café (jawel). Dinsdag is zo'n stomme dag om jarig te zijn. Ik moest werken en ook de woensdag erna weer vroeg op om te werken. Dinsdag was papa komen eten en aten we, op mijn verzoek, boerenkool stamppot met worst! Jammie. Ik weet dat er mensen zijn die hier van walgen :)
Ik was heel erg blij met mijn gekregen cassis-kleurige fluitketel van Le Creuset! Schandalig duur voor een fluitketel, maar jeemig wat is die mooi! Hij staat te pronken op het fornuis. En eindelijk kan die lelijke waterkoker en dat neerzet-ding van het aanrecht af. Jeej.


Ook bedankt voor alle kaartjes en berichtjes van iedereen! 
Lief :)


Op het werk kregen we van onze paas-baas ook nog zo'n enorm grote chocolade paashaas. 1 kilo.... Hier ga ik zelfs moeite mee hebben..... Durf er ook niet zo goed aan te beginnen eigenlijk. Timing is ook niet zo goed. Juist nu ik weer goed bezig ben met wat meer te letten op wat ik allemaal eet!


De laatste tijd ben ik erg erg verslingerd aan granaatappelpitjes! Ze zijn zo lekker fris en zoet en knapperig. Ik gooi ze meestal door een eenvoudige salade van komkommer, cherry tomaatjes, gesnipperd rood uitje en wat blokjes feta. Mjam! Je kan er ook nog quinoa door gooien. Maar in de yoghurt zijn ze ook erg lekker.


En naast dat ze lekker zijn zijn ze ook nog eens goed voor je! Iets met veel kalium en vitamine C. Polyfenolen, ontstekingen remmen, de bloeddruk verlagen, zorgen voor een mooie huid, overgangskwalen verminderen, preventief werken tegen kanker en hart- en vaatziekte. Kijk dat klinkt nog eens goed.

Maar eerst maar eens een gewoon appeltje eten! (die in de zelfgebakken appeltaart zit, die nog over is van dinsdag :)


:)
fijne paasdagen iedereen.
maandag 7 april 2014

pasen, beestje & poppetjes

Time flies! Het was alweer bijna pasen. Bij iedere thema-achtige feestelijkheden, versier ik altijd het gedeelte boven de 2 hanglampen in de kamer. We hebben aan 4 draadjes erboven zo'n frame gehangen waar alle versiersels aan kunnen. De doos met paasversiersels mocht weer naar beneden (jeuj!). En toen kwam ik dit zielige kuikentje tegen! Helemaal een geplet achterhoofd! Zielig hè?
Maar het kuikentje was lang nog niet zo zielig als Konijn.....


Deze heeft overigens niets met pasen te maken hoor. Het is ahum.... mijn knuffel. Hij ligt al jaaaaren bij mij in bed eigenlijk (ruim 30 jaar). Klinkt misschien een beetje raar, maar ik vind het wel fijn om hem onder m'n arm te doen. Kan prima ook zonder slapen hoor! (en verder ben ik een zeer normaal mens). Het is eigenlijk een handpop beest, je kan met je hand erachter in..... Ik weet nog goed dat we konijn gingen kopen. Ik weet niet meer precies hoe oud ik was, maar denk een jaar of 3 of 4. Bij de V&D in Voorburg toen we bij opa op bezoek waren. Ik zie ook nog voor me hoe hij in de winkel lag daar. Een beetje links van het midden best wel hoog (gek he hoe je sommige dingen zo goed kan herinneren?). Vanaf dat moment was konijn mijn lievelings knuffel :)
Er werd hem al eens eerder een oor aangenaaid ;) Maar nu van de week zag ik ineens dat z'n ene oog er half uit lag! Ojee dat kan natuurlijk echt niet, beetje creepy zo. Maar gelukkig na een geslaagde oog-contour-operatie was dit weer in orde. Meteen maar even alle andere gaatjes en uitscheursels dicht gemaakt. En hoppakee konijn kan weer jaren mee!


Siem heeft ook een konijn als knuffel, die ook konijn heet (best verwarrend soms). Ik ben benieuwd hoe lang die bij hem in z'n bed blijft :)


Wat helemaal niets met pasen of zielige beestjes te maken heeft zijn de nieuwe lading Merulala-poppetjes die ik had gemaakt. Volgende maand sta ik weer op een marktje en moest weer even een voorraadje hebben. Ik wilde ook even wat nieuwe foto's maken en plakten met washi tape wat poppetjes aan de muur. En ach wat doet kleuter dan het liefste tijdens het maken van de foto's???


Even lekker in beeld een beetje raar doen (had eigenlijk een filmpje moeten zijn, het was namelijk met zang en dans!) . Ik zal jullie de echte rare foto's besparen, deze waren niet allemaal even charmant.
De echte foto moest natuurlijk zoiets zijn:


De poppetjes zijn hier in mijn winkeltje te koop.
zondag 6 april 2014

het zwembad uitzicht

Sinds augustus zit kleuter op zwemles. Iedere zaterdag om 9.15 is het feest..... 1 juf die 3 kwartier lang probeert om 7 of soms 8 kindjes tegelijkertijd te leren zwemmen. Tja daar kan je dan eigenlijk ook niet teveel van verwachten hè? 1 juf kan natuurlijk maar 1 kindje tegelijk helpen. Het zwembad waar de zwemles gegeven wordt hoort bij het revalidatie centrum van het ziekenhuis hier vlakbij. Het is zo'n bad waar de bodem van omhoog en omlaag kan. Het is niet een zwembad zwembad waar je gewoon naartoe kan gaan om te zwemmen. Er is dus ook niet echt een mogelijkheid om te kijken als er gezwommen wordt of iets van een kantine ofzo. Iedere eerste 5 minuten en laatste minuten van de les kun je langs de kant van het bad staan om even te kijken. Iedere 1e van de maand is dit de eerste 15 minuten. Zo kun je toch een beetje kijken hoe zoon of dochter zwemt/spartelt/zijn of haar hoofd boven water houd (of juist onder water gaat). Zo kun je een beetje zien waar je iedere maand voor betaald en inschatten hoe lang je nog iedere zaterdag ochtend naar dat zwembad moet fietsen......
Enfin het schiet dus niet zo op allemaal dat zwemmen. Maar als schrale troost hoor je eigenlijk dat dat bij iedereen zo is ongeveer.......

Aangezien je dus niet kunt kijken tijdens de les ben je gedoemd te wachten in de gang. En da's saai. Soms wordt er wat gekletst of gelaagd. Er liggen wat tijdschriften (altijd leuk de fijne tips voor een geslaagde kerst in de zomer :( . Wie niet in een tijdschrift bladert zit naar z'n telefoon te kijken. Ach ja ik ben hier geen uitzondering op. Ik zit ook met m'n telefoon te pielen. Maar ik vind het dan wel leuk om stiekem foto's te maken van mijn saaie uitzicht iedere zaterdag. Geen gezichten, dat zou niet zo netjes zijn. Maar alleen de beentjes. Ik zet telefoon op stil en maak zonder dat iemand het in de gaten heeft even een kiekje.

En dan krijg je na heel wat weken een heel overzicht :)


En ach zo vermaak ik me wel! Soms lukt het niet om een foto te maken. Als er b.v. iemand naast me zit, dan is het te riskant! Stel dat ze eens even mee zitten te gluren op m'n telefoon :)

En ach dat zwemmen komt vast ook wel goed.....


En oja grappig de reacties op mijn aller eerste plog. Er waren best wat mensen verbaasd over dat alle kindjes uit de klas van Siem de juf iedere ochtend een handje gaven. Ik weet eigenlijk niet beter dan dit. Iedere ochtend en als de kindjes naar huis gaan geven ze de juf een handje op de school. De ouders halen en brengen de kinderen ook gewoon tot mee in de klas. In hogere groepen wachten de ouders wel in de gang tot de kinderen naar buiten komen.

x
fijne week iedereen!