woensdag 30 juli 2014

we hadden pietjes te leen....

we hadden pietjes te leen.....

Twee parkietjes kwamen bij ons logeren. Gezellig hoor dat gekwebbel in huis en zo'n beest wat op je hoofd besluit te landen. Maar o o wat maken ze een rommel. En da's lastig want mijn eigen mini-gezin maakt al zo'n rommel...... Siem had ontdekt hoe hij een selfie samen met de pietjes kon maken met mijn telefoon. En de pietjes hadden ontdekt dat het plekje op de t.v. echt wel favoriet is.... Dus ze keken mee naar Dexter op netflix (we zijn nu bij het laatste seizoen aangekomen!) (maar niets zo cool als de serie 'breaking bad') (maar goed we dwalen af...). Siem o zo verdrietig deze ochtend toen de parkietjes weer bij hun eigen baasje waren. Hij miste ze zo.....


Ach moeten we dan misschien maar een vis in huis nemen? Of zo'n grote rog ofzo, die zijn gaaf!
nou weet je wat, we gaan wel bij hun op bezoek! Een weekendje Zeeland hebben we er al opzitten. Weet je nog anderhalve week geleden toen het zulk super mooi weer was! Zon, zon & zon. We schepten en spetterde er flink op los. 


En het hield niet op met dat ene weekendje! Ons eigen stadstrand in Tilburg is ook goed vertoeven. En hoera voor de opblaasbare hema rookworst. Daar hebben we al zoveel lol mee gehad :) Vandaag was ik in de stad nog op zoek naar zo'n opblaasbare tompouche maar die kon ik niet meer vinden......
Siem heeft al flink wat water-uren gemaakt deze vakantie. Hopelijk komt het het zwemdiploma ook ten goede, dat zou namelijk wel fijn zijn voor die zaterdag ochtenden wachtend bij de zwemles.

Ik maak namelijk op zaterdag ochtend liever een hok van een of ander huisdier schoon....
Iemand nog suggesties voor een niet te groot, leuk en gezellig huisdier?

Fijne vakantie mensen!

dinsdag 15 juli 2014

feestweekje


Een druk laatste schoolweekje voor Siem vorige week. Als laatste kindje voor de zomervakantie je zesde verjaardag op school vieren. Nog 1 keer allemaal heel goed meezingen kleutertjes met hieperdepiep en henkie penkie. De kindjes zijn een beetje op zo aan het einde van het schooljaar, maar de juf weet ze er nog net doorheen te sleepen. Na alle liedjes en dansjes en van de stoel sprongen en verstopte cadeautjes mag Siem trakteren. Ik maakte van giethars en een siliconen malletje een heleboel lego poppetjes. Schroefoogje erin en aan een sleutelhanger-ring-ding samen met wat snoepsleutels. Kindjes helemaal blij :) geslaagde traktatie.


 Ik zal binnenkort ook nog wat van deze sleutelhangers in mijn winkeltje plaatsen. (met of zonder snoepsleutel eraan ;)
De nieuwe kleurtjes die ik heb gemaakt voor de retro jongetjes en meisjes hangers staan er al wel op.
Het is een setje regenboog kleurtjes geworden. Ik word nog steeds zo blij van deze merulala poppetjes :)Maar goed er werd ook nog een kinderfeestje gevierd de zaterdag voor de vakantie, afgelopen weekend dus. Het plan was om eerst lekker naar de Loonse en drunese duinen te gaan om kuilen te graven en grotten en hutten te bouwen en een schat te zoeken. Daarna even een ijsje halen bij het aangrenzende cafeetje met leuke speeltuin. Daarna naar huis en als avond eten allemaal lekkere hapjes. Geen frietjes o.i.d. maar gewoon lekker gehaktballetjes, stokbrood, worteltjes, worstjes, kaasjes, meloen, tomaatjes, gekookt eitje, crackertje en ketchup veel ketchup etc. Zo schattig te zien hoe kindjes van 5 en 6 jaar aan een volle tafel zo lekker en gezellig met elkaar kunnen eten en bakjes kunnen doorgeven enzo. 
 Het was van te voren nog wel even spannend of het droog zou blijven. De weersvooruitzichten waren niet echt geweldig. (aaargh het is half juli dan moet toch gewoon de zon schijnen!?) Maar gelukkig is het een hele mooie dag geworden, geen druppeltje gehad. Althans niet van de regen.... Kleuters die met water en zand spelen worden natuurlijk wel nat, nat en ook heel vies!


Maar ach hoe viezer ze zijn geworden des te fijner hebben ze gespeeld toch!? Na het eten brachten we de kindjes weer naar huis met wasvoorschrift voor de ouders :)
De dag erna was het weer feest. Siem zijn echte verjaardag. Ook een geslaagde dag met cadeaus en taart :)

Na de vakantie gaat zoonlief naar groep 3 (groep 3/4 is het eigenlijk). Ik ben benieuwd hoe dit allemaal zal gaan. Maar nu eerst 6 weken vakantie. Ik heb deze week mijn laatste werkweekje!

Fijne vakantie alvast voor iedereen!