vrijdag 19 december 2014

eindejaarsborrel

Zo het jaar is alweer bijna voorbij. Dit was dan op een paar weekjes na 2014. Ik moet toch wel even een beetje hard nadenken wat 2014 nou allemaal gebracht heeft. Geen ups en downs in ieder geval. We kabbelen gewoon door :) Ik zal van de week eens even de foto's erbij pakken om het geheugen wat op te frissen! Het was wel een jaar waarin ik en vele andere veel minder blog berichtjes hebben geschreven. Jammer maar ja zo gaat dat dan blijkbaar. De grote boosdoener is natuurlijk instagram :(
 En toch vind ik het bloggen wel nog steeds een heerlijke uitlaatklep en zou het niet willen missen. Ik waardeer jullie reacties altijd enorm, vind het altijd leuk om te lezen! En op mijn beurt vind ik het zo leuk om bij andere de berichtjes te lezen. De grappige, de mooie, de verdrietige, de inspirerende, alles! Jullie zijn stuk voor stuk allemaal zulke aardige, lieve en fijne mensen.
Zo dat moest even gezegd worden :)
En ach nu we toch een beetje op de cliché tour zijn. Hier komt tie, het kerstkaart-ding-berichtje:


******* Fijne kerstdagen en een mooi 2015! *******

(Ik kwam deze briljante foto op internet tegen en vond hem zoooo leuk :)

De poppenkastpoppen-koppen werden vandaag omgetoverd tot kerststukjes ala merulala. Een gezellige bezigheid op deze donkere regenachtige dag met zoonlief die vandaag een dagje thuis bleef omdat het kerstdiner van gisteravond op school er vannacht uitkwam..... tja. Nogmaals iedereen hele hele hele fijne feestdagen gewenst! 
En oja voor ik het vergeet de amarylis-kaarsvetbol doet het gewoon (zie vorig berichtje). De foto houden jullie nog te goed :)


zaterdag 13 december 2014

mijters & mutsen

eens even kijken waar waren we gebleven..... Oja die man met die baard met al die cadeautjes! Die man die zo uitbundig wordt ontvangen en vervolgens ineens zonder 1 woord weer verdwenen is. Ja die :)

Het was weer leuk geweest het hele Sinterklaas feest hoor.


Ik had in m'n vinger gesneden en mocht om van de schrik te bekomen een Sint chocolaatje (of 2 of....)


Bij thuiskomst van school lagen er bij vrienden met pakjes avond ineens allemaal cadeautjes en lekkers op de tafel!


Ik maakte konijnen-brood-sloffen als surprise voor een collegaatje.
Op 6 december waren we Sinterklaas alweer helemaal vergeten en zetten de kerstmuziek in de auto wat harder toen we op weg gingen naar de ikea om daar een kerstboom voor 1 euro te halen. Ik ben benieuwd of de boom het lang genoeg volhoud tot na de kerst :) De aktie is dat je voor 20 euro een kerstboom koopt, na het afrekenen krijg je een tegoedbon van 19 euro die je kunt inleveren vanaf januari. Dus dan heb je in principe een boom voor 1 euro (en die 19 euro komt echt wel op bij de ikea!)
Na een dagje staan gingen we de boom met z'n drietjes gezellig optuigen. Ach je kent het wel he, foute kerstliedjes, zo'n filmpje van een brandend open haardje op de tv en lekker kopje met iets warms te drinken.


En het is ieder jaar weer zo leuk om je kerstversieringen te zien! Tenminste dat vind ik altijd heel leuk! Oja die en oja die en o nee pootje afgebroken........


Deze 25 engeltjes zijn altijd mijn favoriet. Ik vind ze zo schattig. Die doen we altijd als laatste, als de finishing touch zeg maar :)
Uit de dozen met kerstspullen komen soms ook dingen waarvan je dan eigenlijk niet zo goed weet waar die nu eigenlijk vandaan komen. Zo zat er ineens zo'n kerstmuts bij... tja. Die moest dan ook maar even op.


Maar ja ik had als soort van sint cadeautje van een lief vriendinnetje ook nog van die breiringen gekregen. Je weet wel van die gekleurde plastic ringen met van die pinnetjes. Zij was er echt super enthousiast over en had zelf al de leukste mutsen gemaakt ermee. Ik had er al wel een aantal keer mee in m'n handen gestaan, maar twijfelde toch nog of ik nu echt wel iets voor mij zou zijn. Voor de prijs hoef je ze niet te laten liggen want bij de wibra, zeeman, action enzo liggen ze voor een paar euro. Ik dacht dat het maken van een muts, of kol, of beenwarmermer dingen enzo heel lang zou duren. Ik herinner me nog zo goed van vroeger dat ik dan als kind een sjaal voor mezelf wilde breien. Maar na een paar centimeter was ik er al wel weer klaar mee en werd het een sjaal voor de my little pony......


Maar nee dit was totaal andere koek! Dit breien, wat eigenlijk geen breien is maar punniken, gaat super snel. In 2 a 3 uur heb je gewoon een muts af. Woehoe dat is nog eens leuk. Super relaxed om te doen en snel resultaat wat wil je nog meer?
Dus maakte ik in een avondje een muts voor mooie Siem....


en een muts voor mezelf.....  en nu dan nog een muts voor man (zie je ons al lopen zo over straat met alle drie dezelfde muts :) O nee aaaaaaaaaargh!maandag 1 december 2014

een planten berichtje :)

Een blogje over plantjes. Ja gezellig toch? Ik word er in ieder geval wel blij van van die groeiende dingen in huis. Een beetje water een beetje tegen aan kletsen en je word beloond met nieuwe blaadjes, bloemetjes of gewoon het goede gevoel dat je iets in leven kunt houden :)

Bij de intratuin en later ook op internet zag ik de wax amaryllis bollen voorbij komen. Dat leek me erg geinig en wilde dat ook eens zelluf proberen! De amaryllis bollen hebben hun voeding in de bol zitten en hoeven dus schijnbaar geen water of grond om in te staan.
Dus kocht ik een bolletje en smolt wat stukjes kaars in een pannetje. Vervolgens de bol voorzichtig in het kaarsvet dopen (of met een lepeltje begieten kan ook wel vond ik......). Wel steeds het kaarsvet hard laten worden voordat je het volgende laagje doet.
Nou en dan krijg je dus een soort van sneeuwbalbol.........


Eigenlijk had die helemaal glad rondom moeten worden, maareh.... toen had ik niet zoveel zin meer. Ik vond het wel best zo en wilde hem een leuk kleurtje geven met spuitverf. Neon roze werd het. Haha de kleur neon waar de fotocamera echt zwaar moeite mee heeft om daar iets fatsoenlijks van te maken!Het zal mij benieuwen of er nog iets uit deze bol gaat groeien hoor! Eerst gloeiend hete kaarsvet over je heen en vervolgens buiten in de kou (en het was koud vandaag!!) een nieuw kleurtje krijgen. 
Keep you posted!

Pasgeleden kocht ik ook nog een geinig plant-achtig ding. Een tillandsia. Da's een epifyt. Ja ik smijt hier flink met moeilijke namen ik weet het :) Maar dat is dus een organisme dat op o.a. andere planten leeft zonder hieraan voedsel te onttrekken. Het heeft geen wortels die voeding uit de grond moeten halen. Door de bladeren/uitsteeksels kunnen ze wat water en stofjes opnemen. Zo zijn mos, orchideeen en algen dus ook epifyten. Een tillandsia word ook wel een luchtplant (airplant) genoemd. Je ziet ze wel eens op stukken hout gelijmd ter decoratie enzo. Of in een kurk, boomschors etc. Ik vond dit wel bizare dingen met al die rare uitsteeksels en nam er 2 mee naar huis. Eentje ligt in de badkamer, daar is het een beetje vochtig en dat vind die wel fijn. Voor de andere moet ik nog een bestemming bedenken.....


(Het is zo donker buiten dat het ook hier lastig is om goede foto's te maken)
Maar wat een raar ding he!? Ook een enge schaduw erbij :0 
Als ik geen andere bestemming weet kan ik ze natuurlijk altijd nog in de poppenkastpop-potten zetten!


Cactussen en van die vetplantachtige plantjes die ik hiervoor gebruik zijn ook bijzondere dingen hoor! Die hebben ook bijna niets nodig en blijven gewoon zoals ze zijn.

Het pilea stekje waar ik al eerder een blogje over schreef hier, doet het ook super goed! (en heeft ook een grappige schaduw). Ik vind het zo'n vrolijk plantje met die ronde blaadjes! Ik ben benieuwd wanneer er stekjes zullen komen.


En tot slot het laatste plantje, een fittonia. Zo'n geinig plantje met van die roze nerven. Ik was de naam vergeten dus die moest ik even nazoeken op internet. Grappig hoe je dan toch altijd op van die sites beland met van die fanatieke specifieke planten liefhebbers. Mensen die dol zijn en alles weten over 1 bepaalde plantsoort.......


ik hou het geloof ik maar bij van alles een beetje! Enne binnenkort kamerplant eruit en kerstboom erin he ;)