donderdag 29 januari 2015

briefjes om van te smullen

Grappig. Van de week las ik een berichtje bij Lien, over van die plekken waar je gelezen boeken achter kunt laten en zelf weer eentje mee kan nemen. Leuk idee. Het is ook maar zonde om gelezen boeken in een kast te laten liggen voor jaren en jaren. Nou ben ik zelf een slechte boeken lezer. Tijdens het lezen dwalen mijn gedachte altijd af naar andere dingen (de boodschappen b.v. tja.....) M'n ogen gaan over alle letters en woorden en ik kom ook prima aan de onderkant van de bladzijde, maar dan heb ik geen idee wat ik nu eigenlijk gelezen heb. Niet zo handig dus. Daarom had ik ook nog geen aandacht besteed aan de boekenkast die hier bij de supermarkt op de hoek staat. Wel grappig dat er ineens een boekenkast staat, maar zoals ik dus tijdens het lezen van boeken met de boodschappen bezig ben, ben ik tijdens het boodschappen dan weer juist niet bezig met boeken :) Ik liep er dus eigenlijk altijd zo voorbij.
Maar na het lezen van het berichtje bij enthousiaste Lien had ik me voorgenomen om er toch ook eens te gaan snuffelen. En ach dan eigenlijk niet op zoek naar een leuk boek, neeeee meer naar een leuk briefje erin ofzo! Of een bijzondere tekst door iemand erin geschreven, 'met groetjes van oma Truus'. Of misschien wel een fotootje van een geliefde, een staatslot (jaaa)
Ik ben dol op dit soort briefjes, deze was ook geweldig!
En weet je wat! dit ga je niet raden :) Weet je wat ik vanmorgen vond toen ik boodschappen ging doen? Juist een briefje bij de boekenkast. Ik moet eerlijk toegeven dat het briefje niet in een boek zat maar er gewoon naast lag. Maar toch hoe grappig!


De Bilt 19 oct. 1982 (okee niet zo heel oud, maar toch leuk)

Lieve (en toen werd het al lastig, ik kan de naam niet zo goed lezen, staat er Mieke? ik vind het meer een U, maar dat zal wel niet...)

In plaats van 'n bloemetje dit boekje, in de hoop dat je er gezellig even in kunt lezen. Met de allerbeste wensen, nu je weer mag lopen, al is 't dan nog met krukken, voor een heel spoedig herstel, van die vervelende hiel. 
(dan verder op achterkant)
Het heeft nu al lang genoeg geduurd hè.
Fijn dat Koen 't zo best doet, en nu al een heel kereltje is. Het gaat allemaal zo vlug. Veel liefs voor jullie drietjes met 'n hartelijke zoen.
Tante Annie

Smullen toch?

Ik neem ook altijd boodschappen lijstjes mee die in winkel wagentjes zijn blijven liggen he. Ik schreef daar ook al eens eerder over hier.


Ik vind het zo leuk om te lezen wat andere mensen allemaal op hun lijstje hebben staan. Veel normaals (boontjes, melk, brood enzo). Maar de tomaten en dan tussen haakjes 'smaak tomaten' en de onderstreepte 'zacht' bij de kiwi's vind ik al wel weer bijzonder. Sommige dingen zijn al afgevinkt en andere niet, hoe zit dat dan??


Wat voor koffie? 
sterrenmunt thee, handschoenen en wc papier en nu wel of geen broodjes? Schelpjes pasta, mascarpone, tomaatjes en spinazie. Lekker! Soms inspireert het ook he zo'n lijstje.


 Gestructureerde mensen die voor de hele week boodschappen doen dat vind ik knap! Ik vind het zo lastig om te bedenken waar ik morgen zin in heb..... 
Maandag pasta, dinsdag vis en groente, woensdag doorgestreepte rijst en kip neee we eten nasi! Donderdag vis, tomaat en Qinoa (zo zo gezond) vrijdag zoete aardappel, vlees en boontjes en zaterdag kip en salade. Zondag eten we niets.....
Verder nog ontbijt voor Jeff (wie is dat dan? man, hond?)
 Heerlijk toch zo een beetje snuffelen in andermans briefjes :)

zondag 18 januari 2015

de zoon en het ding wat spelcomputer heet.....

Ja mensen ik heb even jullie advies, ervaring, kritiek, mening of wat dan ook nodig.......

Ik heb hier dus zo'n 6-jarige jongen thuis rond lopen en die zou het liefst de hele dag op de wii (zo'n spelcomputer ding net als xbox, playstation, nintendo etc) spelletjes willen doen. Ik denk voor vele (jongens) moeder wel herkenbaar. Maar hoe ga je daar mee om en wat voor afspraken maak je daar over? Want wij moeten er echt afspraken over hebben, geloof mij dat moet echt anders zou Siem de hele dag zitten te gamen. Ik vind het een lastig dingetje want je moet weten dat hij het echt heeel leuk vind. Het is zijn favoriete bezigheid (en hij is er ook echt heel goed in). Papa vind het ook leuk om te doen en dat is natuurlijk ook niet handig voor de hele situatie. Ik wil Siem zijn plezier absoluut niet afnemen en vind dat er ook echt wel positieve dingen zitten aan heel dat spelletjes spelen. Strategie, samen werken, ruimtelijk inzicht. Na even nog wat googlen kan ik hier nog aan toevoegen: hand-oog coördinatie, een beter doorzettingsvermogen (je wil perse dat level halen, schijnbaar dan dus he, ik heb daar niet zo'n last/voordeel van :) Een voordeel kan ook nog zijn het bevorderen van de engelse taal. Zomaar wat voordelen. Ik moet zeggen dat kind ook al heel goed strategisch kan denken. Hij speelt al vanaf z'n 4 jaar met ons grote mensen spelletjes zoals Stratego en kolonisten van Catan enzo. Jawel gewoon een ouderwets bordspel ;) Geen aangepaste versies en toestanden. Spelletjes die eigenlijk nog niet voor zijn leeftijd zijn, kan hij hartstikke goed. En hij is een goede medespeler en wint regelmatig! Dus eh wie was er nou eerder het bordspel of het computerspel? Hoe komt het dat hij daar zo goed in is??

Maar goed we dwalen af.

Ik wil gewoon niet zo'n te dik kind op de bank hebben zitten, of erger nog zo uitgezakt hangend op de bank! aaaaargh! Ik wil dat mijn zoon buiten speelt en hutten bouwt. Ik wil dat hij leuke tekeningen maakt en fantasie dieren knutselt. Maar ach waarom zou je als je in zo'n computer spel al de meest bijzondere wezens voorbij ziet komen? Je bent de held want je hebt je missies volbracht, alle blokjes kapot gemaakt en de magische sterren opgegeten..... Genoeg credits gespaard voor een nieuwe outfit en nee dat meen je niet je kan gewoon vliegen! Ja echt, je kan vliegen. Nee sorry hier kan mijn aller liefste zoon niet overheen fantaseren hoor...... Een wc rolletje omtoveren tot paardje, haha wat dacht je zelf? Gelukkig speelt hij ook nog wel eens buiten en kleurt kleurplaten van super mario. Het is niet zo dat ik verandering in zijn gedrag merk ofzo als hij gespeeld heeft. Geen agressie of dat soort dingen, laat dat duidelijk zijn! Maar het is wel verslavend....
En ja jeetje hoe doe je dat dan als je merkt dat dat ene jongetje van school zo ongeveer onbeperkt mag gamen. Mag ik vandaag met ........ afspreken mama? Ja mama is niet gek zij weet wel waarom. Maar gelukkig ben ik niet de enige ouder die hier mee bezig is. Zo bedachten we een muntjes systeem. Zoon krijgt iedere week een zelfde aantal muntjes en die mag hij zelf inzetten wanneer hij wil gamen. Een muntje staat dan voor b.v. een half uur. Lever je alle muntjes op 1 dag in prima. De rest van de week niets meer dus. Zelf bepalen en plannen. En op deze manier hoeft het kind ook niet te zeuren vragen of hij mag spelen, of wanneer dan, mag het dan straks? En morgen? morgen hoe laat dan etc. (aaaargh ik werd er gek van en merkte dat ik ook steeds geirriteerder op deze vragen antwoorden). Het leek ons een goed plan en tja het moesten natuurlijk wel mooie muntjes worden :) Lasergesneden plexiglas muntjes met een game controller erop.
Sinds de kerstvakantie krijgt zoon nu iedere zaterdag met z'n 50 cent zakgeld ook 5 wii muntjes. Een muntje is een half uur game-tijd. Hij mag ze inzetten wanneer hij wil. Tot nu toe gaat het wel goed en levert hij er 1 per dag in (en dus 2 dagen niet). Het is geen waterproof systeem want hoe doe je dat als hij bij andere gaat spelen? En hoe zit het dan met dingen op de gewone computer. Hier zitten vaak toch ook hele andere en leerzame spelletjes tussen. Ik wil ook dat Siem gewoon om leert gaan met een computer. Ze hebben een rekensysteem op school waar de kinderen thuis op de computer aan verder kunnen werken. En ja tv kijken, dat is ook nog een puntje. Tv kijken moet hij ook gewoon vragen. Er zijn vast ook ouders die alles samen voegen onder de noemer 'beeldschermtijd'. Moeilijk hoor. En Siem heeft ook geen broertjes of zusjes om mee te spelen, maakt dit ook nog uit in het hele verhaal? 
Nou was het niet de bedoeling om hier zo'n lang stuk tekst van te maken. (oef ik zit ook al de hele avond achter de computer.....) Ik wilde eigenlijk gewoon even vragen naar jullie ideeën hierover en ik wilde de zelfgemaakt muntjes even laten zien :)
donderdag 8 januari 2015

back to normal

Zo donderdag 8 januari, alles weer back to normal. Feestdagen achter de rug, boom eruit, kind naar school en eerste werkweek voor mij ook weer achter de rug. Hoe gezellig zo'n vakantie ook is, vind ik het ondanks het vroege opstaan en gesjouw in de ochtend toch ook weer fijn om wat tijd voor mezelf te hebben. Ik krijg zo veel gedaan in een ochtendje als ik alleen ben! Na wat gestofzuig en het ophangen van de was had ik eindelijk tijd om foto's te maken van wat nieuwe producten voor in m'n winkeltje. 


De merulala hart broche die ik gemaakt heb met de lasersnijder. Een anatomisch hart wat je op je hart kunt dragen :)
Ook nog wat nieuwe mogelijkheden van de lego poppetjes die ik maak. Deze poppetjes worden gemaakt met giethars en siliconen malletjes. Als broche of  sleutelhanger o.i.d.


Zo dit waren de reclame boodschappen ;)

Nog even wat sneeuw foto's van de vakantie delen:


Het verplichte 'sneeuwengeltje' maken....


proberen om gooiende sneeuw en een prachtig zonnetje goed op de foto te krijgen....


En natuurlijk snoeihard de berg af op de slee! En het was druk in de duinen die sneeuw dag. We waren trouwens die middag erg lang bezig geweest om de auto sneeuw vrij te maken. Jeemig. Vervolgens nog een kras in de voorruit weten te maken met de trekker (zo'n ding om de ramen te wassen, leek me wel handig om de sneeuw van de auto te tjoepsen) Ik gaf natuurlijk eerst man de schuld die met de ijskrabber aan de slag was. Maar eh ahum het was mijn ding.... Excuus 
Nog nooit zoveel sleetjes bij elkaar gezien (wat zijn er trouwens veel verschillende soorten). Maar super leuk zo'n dagje sneeuw pret. Ik kijk nu naar buiten en het regent en dit blijft het geloof ik ook de hele dag doen.

Oja en tot slot even mijn goede vangst bij het tuincentrum. Ik was eigenlijk op zoek naar nog wat nieuwe mini cactusjes, maar die zijn al een paar weken op (of keuze uit 2 :( Toen zag ik dat ze wel de luchtplantjes verkochten. Ik schreef er al eerder ook over. Oj veel keus! 


 

Ik vind het zulke fascinerende dingen en word er gewoon erg blij van als ik er na kijk!