donderdag 26 februari 2015

februari

ach we doen maar weer eens een soort van rommelig maandoverzichtje :)
Februari it is! Een maandje waarin ik nog veel meer cactussen haakte :)


en ook kleintjes voor aan je sleutelhanger :)
Het was hier carnavals vakantie vorige week. (ik zal jullie de carnavals foto's besparen) Dus er werd ge-brooddeegd. We gebruikte de zelf 3d gerprinte koekjes vormen en maakte daarmee fossiellen, rupsen en batmannen..... De 2 ronde dingen rechtsboven op de foto zijn glazen potjes die je dan "bekleed" met brooddeeg. Na het uuuuuuuuuren in de oven staan, en schilderen kun je ze dan b.v. gebruiken als pennen bakje.
De batmannen zouden eigenlijk een soort van mobile ofzo worden (maar eh is tot op heden eigenlijk nog niet gebeurd.... ze zijn al wel geschilderd!)


Na de brooddeeg maaksels ging ik ook eens kijken bij collegaatje die al een hele tijd bezig is met het zelf maken van glazen kralen. Staafjes glas warm maken en dan om een ander stokje draaien. Klinkt niet zo moeilijk hè......Nou das dus best heel moeilijk! Maar wel erg leuk om eens te doen.
Ik kreeg een aantal kralen en hing ze maar eens aan m'n tas :) Betere toepassing volgt nog!Ik kreeg ook nog lieve valentijnspost van een aantal blogdames Fieve, Susan, Lien en Sil. Met de post nl aktie 'smak een lekkere lippenstift kus op de plaats van de postzegel en wij bezorgen het gratis'. 


Lief. Enne leuke aktie post.nl, was het misschien om weer een beetje credits op te bouwen na alweer een tarief verhoging van de postzegels in januari??


De vakantie week werd afgesloten met een lang weekendje:


ja? ja? heel herkenbaar toch?
Het was nog precies zo als ik me van vroeger herinnerde :) De huisjes, de stenen, de gordijnen,  de vogeltjes en eekhoorns en het zwembad!
Het binnenspeel ballen ding was er vroeger nog niet hoor. Jeetje Siem heeft zich echt uren vermaakt daar (enne wij deden trouwens vrolijk mee hoor :)

En het zwembad was ook top. Zouden de 100x van de glijbaan ook misschien een positief effect hebben op de zwemles, zodat dat zwemdiploma nu eens gehaald gaat worden......... aaaaaaargh

Deze week begon de school en moest ik ook weer aan het werk. En oja voor ik het vergeet. Afgelopen week zijn we ook begonnen met de hello fresh box. Iedere week een box met verse ingrediënten en lekkere recepten thuis bezorgd voor 3 dagen (je kunt ook kiezen voor 5 dagen). We hebben er tot nu toe 2 dagen van gegeten en dat was echt wel erg lekker. Ook ingrediënten en recepten die je normaal gesproken eigenlijk niet zo snel zelf zou maken. Je blijft toch vaak een beetje hangen in dezelfde recepten enzo. Af en toe eens iets anders proberen en daar blijft het dan bij. Tenminste hier is dat wel zo. Dus eh ik ben benieuwd wat dit allemaal gaat worden!donderdag 5 februari 2015

hooked aan haken

en dan ben je ineens hooked aan haken......
Ik had het al wel eens een aantal jaren geleden ook gedaan. Boekje gekocht, haaknaalden, draadjes en frutselen maar en op een gegeven moment lukte dat ook wel. Maar na een tijdje verhuisden deze spulletjes weer in een doosje naar boven, naar de afdeling geprobeerde hobby.
Hupsakkee op naar de volgende bezigheden.
Maar ja toen kwam ik een gehaakte cactus tegen. En aangezien ik zelf al aardig verslingerd ben aan cactussen (cacti is het trouwens :) kon deze toch niet ontbreken.
De haakspullen mochten weer wat daglicht zien, hoera! En na even puzzelen kwam er zowaar iets uit wat op een cactus leek. Nou ja toch? een cactus dat zie je toch wel?

Mijn eerste probeersel was klaar en zoals dat gaat met probeersels waren er nog wel wat verbeter punten. De vulling zie je er helemaal doorheen enzo :) Topzwaar bloemetje :) En hij/zij kukelde best makkelijk om. 
Maar jeetje ik was wel meteen helemaal in to het haken! Ik weet dat er hier veel bloggers zijn die ook veel haken. En ein-de-lijk snap ik jullie nu! Het is zo'n heerlijk relaxed werkje, op de bank, iets suf-igs op tv, kopje thee en lekker haken. 
Dus inmiddels heb ik al een hele collectie gemaakt en staan ze ook te koop in m'n webshop www.merulala.nl Ik heb de potjes met kleine kiezelsteentjes gevuld. Hierdoor staan ze wat mooier in model vind ik en vallen ze niet om. Het geeft ook een leuk geluid als je ze oppakt en neerzet. Het doet me denken aan vroeger, aan het geluid van een knikkerzak met knikkers erin...... De rest is gewoon gevuld met heerlijk zachte knuffel vulling :)

En nu ben ik dus verslaafd aan cactussen haken......