donderdag 19 maart 2015

merula doet

nee hoor niet stil gezeten :)
Het blijft toch iedere keer weer kriebelen die drang om dingen te maken. Er liggen nog zoveel to do projectjes te wachten op mij. Ik denk dat als er vanaf nu geen nieuwe bij zouden komen ik tot m'n 72ste aan de slag zou kunnen.....
Maar ja er komen er wel bij. Sommige liggen al een tijdje te borrelen en sommige zijn er ineens, FLOP! ja vandaag nog graag aan beginnen!
Zo kreeg ik een tijdje geleden van iemand via instagram een doos met poppen hoofdjes. Bij haar stonden ze ook jaren maar te staan in een doos op zolder. Ik wilde ze graag hebben, want ik hou wel van onthoofde hoofdjes :) Eigenlijk zijn ze natuurlijk super eng maar dat is dan juist ook weer wat me aan trekt. Maar goed ik kreeg dus de doos maar wist eigenlijk nog niet wat ik ermee wilde doen. En ja om er nu ook weer cactus koppen van te maken....
pomtiedom
pomtida tralalala
tuut tuut tralala...
.............
en jawel het idee was weer geboren.
Het kwam natuurlijk ook door carnaval pas geleden. Toen ook een aantal heel gaaf verklede en geschminkte mensen gezien.
En zo ging ik op een vrije ochtend de lieve hoofdjes omturnen tot lugubere mexicaanse dag der doden hoofdjes.

De dag der doden is een Mexicaans feest - en herdenkingsdag. Ik kan me goed voorstellen dat sommige mensen het erg luguber vinden hoor! Maar ik vind het mooi al die kleuren die je ziet bij al die versieringen die hier bij horen.

Geen idee wat nu verder te doen met deze koppies hoor. Op een stok in de tuin zetten (en wachten tot de buren gaan verhuizen van schrik? :) Ik weet het nog niet, ze verhuizen binnenkort weer naar boven waar ze moeten wachten op een briljant plan!(de hoofdjes, niet de buren dus...)

Want ik had ook weer andere dingen te doen. Ik vond bij de kringloop leuke kunststof pudding vormpjes (pudding? denk ik, toch?). Ik wilde eens proberen of ik ze vol kon gieten met cement. nou ja dat lukte natuurlijk wel :)


Na een dag drogen de vormpjes eruit weten te halen (de vorm eerst met siliconen spray ingesprayt). Ze kwamen er niet helemaal perfect uit, maar toch wel geinig.


nu ook weer even bedenken wat het vervolg hiervan is!

Verder doe ik ook nog nuttige dingen hoor. Ik werk, doe boodschappen, ruim de vaatwasser leeg, doe de wasmachine aan, kijk tv, voed mijn kind op, besteed veel tijd samen met mijn telefoon, was m'n haren, zit op m'n fiets, geef de plantjes water en luister muziek.......


zondag 1 maart 2015

workshop lasersnijden/laser graveren wie wil?Wie o wie wil nu ook eens een keer kennismaken met lasersnijden en laser graveren? jij misschien?
Want jawel dat kan! In samenwerking met fablab 013 in Tilburg gaan we workshops lasersnijden organiseren :)

Simpel gezegd is een lasersnijder is een groot apparaat wat m.b.v. een laser voorwerpen van allerlei materialen uit kan snijden (branden dus). Denk aan karton, hout, plexiglas, leer etc. Je kan de laser ook zo instellen dat die niet geheel door het materiaal heen gaat, maar een gedeelte. Dan kun je het materiaal ook graveren. 

De mogelijkheden zijn enorm! Er worden sowieso bij fablab 013 workshops gegeven, maar het lijkt mij leuk om een wat gerichtere workshop te gaan geven. Een gezellige ochtend/middag of avond met leuke dames (of heren?) waarin uiteindelijk iedereen zijn eigen sieraad mee naar huis kan nemen. Denk aan een houten broche, een plexiglas hangertje, of leren armbandje o.i.d. Je maakt je eigen ontwerp wat we samen gaan aanpassen naar een geschikt ontwerp voor de lasersnijder. Belangrijk vind ik ook dat het een niet al te technische workshop gaat worden. Want eh nou ja we zijn natuurlijk geen computernerds he :) Kortom gezellig en iets leuks mee naar huis! Maak je man, kinderen en buurvrouw jaloers met zo'n technisch hoogstandje en een mooi eigen gemaakt sieraad :)

De kosten van de workshop zouden 35 euro zijn. Hierbij zit het materiaal inbegrepen. Locatie: Tilburg. Dag en tijd moeten we nog bekijken. Dat is denk ik het handigste om dat in overleg te doen en ook afhankelijk van wie en hoeveel mensen er mee willen doen :)

Dus lijkt het je wat? Of heb je nog brandende vragen? Stuur een mailtje:  
info at merulala punt nl