dinsdag 28 april 2015

werk aan de winkel/work shop

Afgelopen zondag was de aller eerste workshop lasersnijden die ik en mijn aller liefste man zou geven i.s.m. fablab 013 (da's een werkplaats met allemaal leuke apparaten zoals 3d printers, plasma snijder en dus ook lasersnijders).Ik schreef er al vaker over (linkjes ontbreken nu even :)
Het is een hele leuke, inspirerende en fijne middag geweest met de 5 meest enthousiaste en lieve mensen. o.a. deze leuke dame en deze leukerd!
Leuk om te zien hoe iedereen met zijn eigen ideeën aan de slag gaat!

Rechts onder het eindresultaat van de cursisten :)(alleen de mooie houten hanger van Simone ontbreekt, want die moest de trein halen!) Twee mooie broches, een decoratief houten afbeelding en een logo wat we graveerde op een leren telefoon hoesje.

Het smaakte naar meer dus dat is goed :)

Tot slot een filmpje wat ik maakte en wat helemaal niets te maken heeft met de rest van het berichtje :)

Een time lapse van een open gaande paarden bol-blaas-pluis bloem (hoe noem je zo'n ding eigenlijk?)
Zet je foto camera instelling op je iphone op 'tijdsverloop' zet hem stevig neer en aanzetten maar. De camera maakt dan om de 8 seconde (? kweet het niet precies, 9 seconde?) een fotootje en plakt ze als een filmpje aan elkaar. Van 3 kwartier maakt die dan zo'n filmpje:

video


zaterdag 11 april 2015

de bloemtjes en de bijtjes enzo

blegh wat een suffe dag vandaag weer! regen en regen en nog maar regen. Gister en eergister weer lekker buiten in de tuin kunnen eten en dan vandaag weer met een dekentje op de bank. Gelukkig houden de plantjes wel van dat regen-zon-regen gebeuren. De moestuintjes doen het super.


Siem zorgt er erg goed voor. Hij voelt 2x per dag of ze dorst hebben en giet er dan een scheut water overheen. (haha en wat krijgt hij dan straks als beloning? iew spinazie? iew andijvies? broccoli? ) Het enige probleem is dat het een beetje veel plek in begint te nemen al die plantjes. We hebben ze al bijna allemaal overgezet in een groter potje. Maar het zou fijn zijn als het wat warmer buiten werd en de boel de tuin in kan! (waar ik overigens ook niet zomaar 10 kroppen sla in kwijt kan hoor....)
Maar ach het is wel leuk.
Nog leuker vond ik het van de week toen ik zag dat mijn Pilea plantje stekjes aan het maken is! Woehoe :)


Ik schreef al eens eerder over dit lastig te vinden plantje. Ik krijg ook regelmatig (nou ja af en toe) mailtjes van mensen die vragen of ik een stekje voor ze heb. Die mensen kon ik nooit blij maken omdat ik gewoon nog nooit stekjes had gehad! Het plantje maakt ze zelf wanneer die daar zin in heeft :) Iets met geduld en een schone zaak enzo.
Maareh dus nu niet allemaal massaal gaan lopen mailen en zeuren om stekjes he, er is al een wachtlijst ;)

Bijenhotel 'chez Merula' is ook al weer druk bezocht.


Man en ik maakte deze vorig jaar (of is het alweer 2 jaar geleden? aj) Grappig om te zien al die bij-zigheden. Dit is ook een wat bruiner/oranje bijtje. Ik vraag me af wat voor een het er is. In het parkje bij ons achter zit ieder jaar een groep zandbijen die dezelfde kleur hebben. Iemand met enorm veel bijen kennis hier?

Naast bijtjes wilde we ons gezinnetje ook uitbreiden met wat vissen. Dus er moest een vijvertje gemaakt worden :)
Gelukkig kunnen dit soort projectjes allemaal in onze tuin. Ik zit ook te bedenken dat de tuin ieder jaar eigenlijk weer anders is omdat we er steeds wat aan veranderen. Die ene plant kan toch beter daar en als we daar nu even en rondje omheen metselen en dat houten ding naar achter kun je daar zitten enzo. 

 
Het is maar een klein en niet zo diep vijvertje hoor! Maar we hebben er al wel 10 goudvissen ingegooid. Waarvan nu, anderhalve week later, er al eentje dood is :(
Ahum deze zat een beetje half aan de onderkant van het pompje vast geplakt ofzo... aj en toen was er een hapje uit. Enfin ik zal de verdere details eigenlijk maar achter wegen laten he. We hadden het over de zon en de bloemetjes en de bijtjes!
O nee ik was alweer klaar met dit blog berichtje :) Fijn weekend nog iedereen!