zondag 31 mei 2015

mei

En vandaag alweer de laatste dag van mei. Voor m'n gevoel veel regen, maar dat is in werkelijkheid helemaal niet zo. De hangmat kreeg weer in plekje in de tuin! We hadden de tuin iets veranderd een tijd geleden en dus was het weer even zoeken naar nieuwe ophang plekken voor de hangmat. Maar gelukt!


De gouden regen heeft mooi gebloeid maar was in 2 weken al weer helemaal kaal. De wind en de regen hebben daar wel aan meegeholpen denk ik zo. Jammer want het staat zo vrolijk dat geel.
Ook alle moestuintjes die binnen stonden mochten in mei de tuin in. En dat was ook wel fijn want het was inmiddels veel en groot geworden allemaal. We hebben al sla, spinazie en radijs gegeten. Geen idee wat we met zoveel peterselie, tijm, paprika plantjes en aubergine moeten hoor. Maar toch leuk. En omdat we de groeiende plantjes binnen dan toch ook wel weer miste, plantten we weer wat nieuwe zaadjes. Siem is zo trouw in het water geven dat ik dat ook erg schattig vind. En ik het kader van oefenen met schrijven met kind moest er natuurlijk van mama ook geschreven worden wat nu wat is.

 
Lezen jullie even mee :)
Links boven is: zonnebloem (alleen 'zonne' is nog leesbaar, de rest zit in de grond). Dan eentje naar rechts is: Lupine. dan 'bloem' (was een te moeilijke naam :). Daarna: wortel en helemaal rechts boven is: radijs.
Links voor: boon, dan een mini zonnebloem (maar dat was een te lang woord en werd dus afgekort met 'mienie'. Daarna: courgette, dan nog een keertje Lupine (en waarom doet deze het al wel heel goed en die in het andere vakje niet??  En de laatste nog een keertje 'bloem'.

Ook kreeg ik in mei met moederdag een planterig cadeautje van Siem. Hij had op school een portret van mij getekend (jawel) en deze op een opengesneden petfles geplakt. Aarde er in en in een los zakje zaten tuinkers zaadjes. En zo kreeg mama dus mooie groene haartjes! Leuk hè :)
Ik schilderde zelf ook nog een bloempot als batman die wat uit z'n hoofd had groeien. Ik had dit op pinterest gezien en vond het zo grappig. Nu staan deze naast het moederdag cadeau op de vensterbank en zijn het dus Batman & Robin. O nee die ene was ik :) aangenaam.


Voor nu even genoeg over plantjes. Ik wilde deze maand ook even de webshop een beetje opruimen en gooide er wat korting dingen en afprijs toestanden in.

Ik wilde namelijk weer wat ruimte maken voor nieuwe dingen. Alleen heb ik die tot op heden nog niet bedacht :) Haha tja zoiets kun je niet forceren natuurlijk. Ik ben wel bezig geweest met wat epoxy-hars experimentjes. Super gaaf spul dat. Je kunt er van alles ingooien zoals bloemen. Ik zag op internet ook een filmpje hoe je blaasbollen in hars kunt doen, in zo'n plastic kinder speelgoed bolletje dingetje.Best cool toch?
Maar ook beestjes kunnen erin! ieieieiee creepy
En laat ik nu net anderhalve week geleden een hele mooie (en dode) Libelle tegen komen op de grond. Na wat research blijkt het een 'platbuik libellula depressa' te zijn. (op instagram werden er al goeie grappen gemaakt over het feit dat we niet zo goed snappen hoe je nu 'depressa' kunt zijn met een platte bui, maar goed)
Dit mooie beestje en een dode vlieg en dode wesp kregen  een mooi epoxy jasje.
(de pleister heeft niets te maken met dit hele gebeuren hoor :)
Als eerste probeersel best aardig gelukt. Want het is best een beetje lastig met luchtbelletjes enzo. Het spul is ook niet goedkoop. Maar goed ik vermaak me hier wel weer mee! Wordt vervolgd.

En dan tot slot van dit berichtje toch nog even een plantje.
Nou ja......


Hoezo een cactus haken? Zo bolletje in potje kan ook prima toch!?maandag 4 mei 2015

4 mei 2015

Het is nu 4 mei en de tijd is 20:54 en ik zit nu dit nieuwe blog berichtje te schrijven. Ik heb de film muziek van Schindler's list op staan, prachtig. De film is nu op t.v. evenals 'the boy in the striped pyjamas. Waarom ze zulke prachtige films tegelijkertijd uitzenden snap ik nooit zo goed, je kunt daar toch niet echt tussen kiezen? Maar goed.
Ik vind het belangrijk om stil te staan bij wat er gebeurd is in de tweede wereld oorlog. En kijk trouw naar de dodenherdenking zoals papa en mama mij dat hebben meegegeven.

Het is nu 4 mei en de tijd is 21:04 en ik zit te bedenken hoe ik nu een bruggetje kan maken in mijn verhaal en foto's voor het blogje dat ik wilde schrijven.....
Misschien toch maar een fotootje van mijn gelukkig gezinnetje plaatsen met de gedachte erachter dat ik dankbaar ben voor mijn vrijheid nu die soms zo vanzelf sprekend lijkt maar het dus niet is.


Ik vind het zo'n lieve foto :) Het was ook een fijne dag, beetje fris toch nog wel maar ook zon! U weet wel de zon, dat gele rondje helemaal boven in de lucht. Het geeft fijne warmte en heel veel mensen worden er zo blij van als ze er is. De plantjes vinden het ook fijn als ze er is. En tot slot worden je foto's zo veel mooier als er een zonnetje is.

De pilea stekjes groeien hartstikke goed en vandaag heb ik er een aantal losgesneden van hun mama..... 
Ik heb ze in een glaasje water gezet zodat ze worteltjes kunnen krijgen en daarna gaan ze de grond in. En hopelijk groeien ze dan uit tot hele mooie grote gezonde planten!


Van de week had ik ook nog een nieuw probeersel geprobeerd. Ik wilde me eens gaan wagen aan het macrame-en (ehm geen idee hoe je dit als werkwoord schrijft) van zo'n hangend planten ding. Macramé..... tja zo'n ouderwetse en nu weer beginnend hippe handwerktechniek waarbij je draden in een patroon knoopt. Vreselijk lelijk vond ik het vroeger! En potverdikkie nu ga ik het zelf ook nog doen ook! aj aj aj..... hoe heeft het zo ver kunnen komen..... Maar ho stop! wel macramé anno 2015 met een oud t-shirt in een leuk kleurtje :)
Je knipt een t-shirt in 8 lange repen (in de totale breedte voor -en achterkant) Dan knoop je al die 8 repen aan elkaar. Daarna knoop je steeds 2 repen aan elkaar totdat je 4 bundeltjes hebt. Dan pak je 1 reep uit 2 verschillende bundeltjes en knoop je die weer samen met z'n tweeën. Deze twee draai je dan helemaal samen in elkaar en dan aan het einde weer alles samen in een knoop. tadaaaaaa! Misschien is mijn uitleg opschrijf manier niet helemaal duidelijk :) Op internet zijn er natuurlijk tig handleidingen en variaties te vinden.
Ik had het ook nog geprobeerd met touw. Dat lekkere ouderwetse touw. Maar dat vond ik toch net iets te allemaal :) Laten we het maar gewoon bij vrolijke gekleurde t-shirts houden. Want anders deed het me ook net iets te veel denken aan dit foei lelijke 3d-achtige schilderij ding wat ik vandaag bij de kringwinkel in Turnhout kocht.


Ik vond hem zooo lelijk dat ik hem wel mee moest nemen! Het is misschien lastig te zien op de foto maar de achtergrond is een oude natuur afbeelding die aan de zijkanten naar je toe komt. En in de voorgrond echte gedroogde bloemen enzo....
Ik was een beetje uitgekeken bij de tweedehands winkels hier in de stad en was benieuwd hoe het over de grens zou zijn. Turnhout is vanaf hier 40 minuutjes rijden en ik vind het altijd een leuke weg die kant in. Ik was blij verrast met het aanbod en de prijs! Veel goedkoper dan die bij ons in Nederland. En ik ben natuurlijk ook een echte Hollander en word gewoon erg blij van veul voor weinig! Er gingen nog wat bloempotjes mee, letterbak frutsels, wat shirtjes voor Siem en wat boeken. 
Op de terug weg ook nog even langs mijn favoriete tuincentrum 'Marechal' in Turnhout. Ook echt een aanrader vind ik. Zo veel keus! (voor ook niet zoveel ;)

En toen weer naar huis.
En nu eens bedenken wat we morgen gaan doen. Het vooruitzicht is dit: