maandag 16 november 2015

zonnebloemen

In 2015 is het 125 jaar geleden dat Vincent van Gogh overleed (1853-1890) Daarom verspreide de gemeente Tilburg begin dit jaar allemaal zakjes met zonnebloem zaadjes bij de inwoners van Tilburg. Vincent heeft in Tilburg gewoond en op school gezeten en daar zijn we dan natuurlijk apetrots op. Het was de bedoeling dat iedereen de zonnebloemen zou zaaien en Tilburg overspoeld zou worden met zonnebloemen! Leuk idee :)
En ik heb ze idd op veel plekken gezien. Je kon dit jaar ook een 'geveltuintje' aanvragen bij de gemeente. We hebben helaas geen voortuin maar de gemeente bood dan aan om netjes een aantal stenen voor het raam weg te halen en een berg aarde in de grond te doen. Ook al leuk :)
En zo hadden wij dus een paar maandjes terug zonnebloemen in ons geveltuintje. 3 x hoera voor gemeente Tilburg!Vorige week waren ze wel echt op en heb ik ze weggehaald. 
Maar jee wat zijn dat eigenlijk toch bijzondere dingen, die zonnebloemen. Moet je ze eens van dichtbij bekijken!


Zo mooi hoe al die zaadjes in zo'n patroon zitten.
aha dat ziet er uit als een fijn klusje voor kleine vingertjes om die eruit te frummelen!
*zucht* heerlijk rustgevend werkje :)  
Zoon en ik besloten ze om in zakjes te doen en de zaadjes weg te geven zodat er volgend jaar weer nieuwe zonnebloemen konden groeien. (nee wacht zoon wilde ze eigenlijk verkopen voor 2 euro per stuk :) (ja ach hij had er ook hard voor gewerkt :)
Ik had ze ook weleens geroosterd, maar had daar nu eigenlijk niet zo'n zin in. N.a.v. de aflevering van 'de proefkeuken' http://www.vpro.nl/jeugd/programmas/proefkeuken/aflevering-4.html 
(super leuk tv programma zondag ochtend waarbij 2 jongens zelf kauwgomballen, kaas, knakworstjes, kauwgom etc. gaan maken. ze verzamelen alle ingrediënten zelf en maken de meest gekke grappige keuken apparaten om alles te mengen, pletten, bakken etc).  In de aflevering hoe je chips moest maken gingen ze ook zelf zonnebloemolie maken door zonnenbloempitjes te persen. Dus dat was ook nog een optie geweest, maar is er niet meer van gekomen.Er werden ook labeltjes geschreven (ook om de schrijfvaardigheid nog eens wat extra te trainen....)

Dus eh.... wie wil? :)

vrijdag 6 november 2015

van alles

Zo weet je wat we doen nog eens een blog berichtje :) 1x per maand moet lukken toch? 
In het vorig berichtje schreef ik over de nieuwe letterbakken die ein-de-lijk waren opgehangen en gevuld konden worden met leuks. Inmiddels beginnen ze al aardig gevuld te raken! Ze hangen dus eigenlijk met z'n 4-en tegen elkaar, maar da's een beetje lastig op de foto te krijgen.


Ach het milkshake-gummetje van vroeger, het gevonden schelpje uit Franrijk, het grappige poppetje uit de kringloop, de gulden, de naam stempel uit China, het oude tubetje olieverf van overgroot opa, het zelfgemaakte bijenwas kaarsje van het openluchtmuseum, de 3d geprinte uil, het magneetje, het super mario bloem dingetje, het gele plastic visje, het fisher price poppetje, zal ik nog even doorgaan? :)

Nee hoor want het werd een van alles wat berichtje! Gewoon wat kiekjes van de afgelopen maand enzo. Geen thema, geen leuke bruggetjes van het ene na het andere onderwerp, gewoon van alles. Ach crap zie ik hier nu juist wel een thema van de chaotische letterbak met van alles, naar een blog berichtje met van alles! waaaahaa u snapt hem hè......De bovenste 2 foto's zijn gemaakt in het voormalig land van ooit. Dit was een tijd geleden nog een pretparkje voor de wat jongere kinderen. Nu kun je er gewoon rondwandelen en kom je nog wat restjes tegen van wat er ooit-was. Het (niet meer) zo roze kasteel en die leuke soldaatjes in het water. Maar ook veel kikkertjes! En nee die hoorden verder natuurlijk helemaal niet bij het sprookjes achtige geheel en werden ook geen knappe prins ofzo. Helaas. Maar Siem had er wel veel lol mee. En daar kan geen gouden muntje tegen op!

*flops*
van knappe prinsen naar andere super helden dan maar:

Knappe koppies hè? Dat zo'n aardappel gewoon weet wat die moet doen enzo..... dat zo'n micky mouse-cactus ook maar steeds nieuwe oortjes fabriceert, ik vind het knap.  En de Pilea blijft ook maar voor nageslacht zorgen. Happy plants!


of happy aardbeien!


moehaha zoek de verschillen. gna gna de foto net even iets kleiner gemaakt zodat het minder duidelijk is :)

Leuk weer steentjes schilderen was alweer even geleden dat ik dat gedaan had eigenlijk. Lekker timing dat wel.... De ene helft van deze aardbeien zijn dus eigenlijk leuk om buiten tussen de aardbei plantjes te leggen en de vogels op afstand te houden van de echte aardbeien. enfin, volgend jaar dus.Tot slot nog een leuk filmpje, gewoon omdat ik van leuke filmpjes houd. Dit sfeertje vind ik zo heerlijk ook, het schort van de mevrouw, de kopjes koffie op tafel, het behangetje, niet gemaakt alles zo als het is. Fijn samen muziek maken en zingen! Ik vind het ook echt een leuk liedje. Geen idee alleen waar het over gaat aj.... nou ja waarschijnlijk gewoon over van alles :)

*einde*