vrijdag 1 januari 2016

gelukkig nieuwjaar

yes! Het eerste voornemen voor 2016 is al gelukt. Een nieuw blogje schrijven. En kijk hier tadaaaaaa! Jeetje waren alle dingen in het leven maar zo simpel hè :)

Maar voor ik het vergeet: een gelukkig nieuwjaar iedereen!!!! 
Dat 2016 maar weer veel slappe lach mag brengen, lieve puppy's op schoot, gave kringloop vondsten, sneeuwklokjes (of vlokjes :) in de tuin, de geur van vers gebakken brood, gezellige avondjes met vrienden, een complimentje krijgen van een wild vreemde, warme sloffen en nog veel en veel meer van deze fijne gelukjes. Het zijn toch dit soort geluk-makertjes die het allemaal net wat leuker maken? 

Dus lieve lezer dit Merulala-gelukspoppetje is voor jou! 
Ja voor jou ja!


Dat het je maar veel geluk mag brengen!


Ik had al een hele tijd houten kralen in huis om daar iets van een armband ofzo mee te maken. Dit kwam er alsmaar niet van en toen viel het me op dat deze kralen dezelfde grootte hadden als het lijfje van een 'echt' gelukspoppetje. U weet wel zo'n Chinees poppetje. Bij die poppetjes zijn het hoofdje dan net weer wat kleiner dan het lijfje maar dat maakt eigenlijk niet zoveel uit vind ik. 
Ik knakte flink wat sate prikkers door de helft en draaide om het brede gedeelte een beetje washi tape. Zo werd het breed genoeg dat de kraal er goed omheen kon en niet naar beneden afzakte. 
Met een penseeltje de haren schilderen en met het puntje van de sate prikker kun je goed de oogjes 'stippen'. Het rood van het mondje, hartje en de cijfers is gewoon met een rode marker gedaan. De zwarte streepjes van het lijfje trouwens ook met een dunne marker (eerst wit geschilderd). De haartjes nog even overschilderen met een lakje zodat het mooi glimt!Draadje erdoor en rijgen maar! Misschien een beetje lijm om ze vast te lijmen en klaar.

Maak er een mooi 2016 van.
En morgen ga ik echt echt sporten en niet snoepen...... :)